Франция възвръща изгубеното си присъствие в Централна и Източна Европа

Ако стане втори мотор на ЕС България и региона могат само да спечелят
25 авг 2017 22:00, Екип на Bloomberg
12
Франция възвръща изгубеното си присъствие в Централна и Източна Европа
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Визитите на Макрон в Централна и Източна Европа показват едно завръщане на Франция в региона. Това е сериозен знак, че президентът Макрон ще има сериозен ангажимент към Централна и Източна Европа.

Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията.

"Това е важно както и конкретно за България, така и за европейската икономика като цяло. Идеята, че Франция ще намери сили да реформира вътрешно икономиката си и ще се превърне във втория еднакво важен мотор на ЕС както Германия е важно за икономиката на цяла Европа. Следователно ще се увеличат както и инвестициите у нас, така и износа ни“, коментира анализаторът, по-думите на когото най-важното е, че се търси диалог по базисните проблеми. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вай, вай, вай......тя приказки за някакво "...възвръщане на изгубено присъствие..."....освен криви усмивки (или пък весело-тъжен смях) нищо друго не могат да предизвикат! Тоя Макрончо е такава празна дупка, рейтинга му във Франция вече така стремглаво пада, че се чудя на нашите тука как могат въобще да обръщат внимание на такива посещения!!!! Ааааааа, ние сме свикнали да ни галят по главичката.......
8
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
целта на макрон я разбрахме на пазара на труда в ъв франция няма място на
работници от изт европа нито една фирма няма да издържи ва евр заплати и осигуровки излишна визита на макрон ядене и пиене за моя сметка
7
0
 
4
 
! Отговори
Тиквочо преди 1 година
Само исках да кажа, че всички парле ву франсе!
Великан!
6
2
 
3
 
! Отговори
европа преди 1 година
Това е пътя за България-Европа.Мани дивашките САЩ и Русия.Европа е истината.Франция,Холандия,Белгия,Дания,Швеция,Норвегия,Швейцария,това една част от държавите в ЕС.Всеки който е ходил натам или е чел,знае за какво става въпрос.Всичко друго е провинция,мачизам,алкохолизам,и диващина.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Френското Макаронче до на нашия балкански Суджук ,съвсем се губи
4
1
 
6
 
! Отговори
м..да преди 1 година
Ако не друго,то поне да се погушкат
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предпочитам Германия,САЩ,Холандия,Унгария,Англия или кой и да е пред Франция,защото франзузите са по-тясно скроени и се видя,че нямат управленски качества и забъркват каши,от които да се чудят как да излизат после.
2
0
 
4
 
! Отговори
редник преди 1 година
И къде гледате ? Навътре в мечтите си ли?
1
21
 
6
 
! Отговори
Анализ преди 1 година
Виждаме как след поредицата грешки на президента Радев веднага след стъпването му в длъжност, световната общественост изпита разочарование и съжаление към България. След блестящата изборна победа на генерал Борисов обаче, нещата рязко се промениха и прогресивните сили отново обръщат към България поглед, изпълнен с копнеж, надржда и... мъъничко благородна завист!