Нова политика за бежанците - искат убежище, докато са в Африка

Франция, Германия, Италия и Испания се разбраха за "мисии за закрила"
Обновена: 29 авг 2017 06:58 | 28 авг 2017 22:54, Веселина Йорданова
65
Нова политика за бежанците - искат убежище, докато са в Африка
Меркел и Макрон. Снимка: БТА

Лидерите на Франция, Германия, Италия и Испания одобриха на срещата си Париж нова миграционна политика, при която мигрантите, които отговарят на критериите за убежище, да поискат закрила още докато са в Африка, а не в страните, където желаят да се установят, предаде Асошиейтед прес.

В обща декларация след срещата си в Париж, в която участваха и лидерите на Чад, Нигер и Либия, президентът на Франция Манюел Макрон, германският канцлер Ангела Меркел и премиерите на Италия и Испания, Паоло Джентилони и Мариано Рахой, изтъкват необходимостта процесът за даване на убежище на "особено уязвими мигранти" да започва на териториите на Чад и Нигер.

Лидерите обявиха, че планират "мисии за закрила" в африканските страни в сътрудничество с агенциите на ООН за бежанците и миграцията.

Процедурата ще позволи на желаещите убежище в Европа да имигрират законно, ако фигурират в списък, предоставен от Върховния комисариат на ООН за бежанците и регистриран от властите в Нигер и Чад.

Наред с това европейските лидери се споразумяха да помогнат на Чад и Нигер за подобряване на граничния контрол за спиране на нелегалната миграция.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа има "хуманитарна отговорност" да води битка с нелегалната миграция и с трафикантите, които трупат печалби от отчаянието на мигрантите, предаде Асошиейтед прес.

Европейските и африканските лидери обсъдиха заселването на мигрантите от Африка, които отговарят на критериите за получаване на убежище в Европа, но Меркел подчерта, че европейските страни трябва ясно да определят кой бяга от войни и насилие и кой от бедност.

Френският президент Макрон призова за по-ефективни действия срещу нелегалната имиграция и за увеличаване на помощта на Европа за африканските страни, за да могат да подобрят икономиките си и да спрат трафика на мигранти.

Макрон предложи да бъде определяно на териториите на Нигер и на Чад кой има право на убежище, съобщи Франс прес. Процедурата според плана му ще се извършва в безопасни зони под наблюдението на Върховния комисариат на ООН за бежанците. Идентификацията ще се прави въз основа на списъци на комисариата и ще се отнася до мигранти, които вече са били идентифицирани от комисариата и живеят в тези транзитни страни.

Това според френския президент ще помогне да се избегне предприемането на рисковани пътувания през Средиземно море от кандидатите за убежище. За целта ще е необходимо сътрудничество в сигурността и правосъдието и може да се наложи понякога военно присъствие на място, за да се избегне ново струпване на хора и засилване на потока на мигранти към Либия, където лагерите за бежанци и без това са пренаселени.

Президентът на Чад Идрис Деби Итно заяви, че въпросът с имиграцията може да се реши единствено чрез развитие. "Фундаменталният проблем остава икономическото развитие, необходими са ресурси", каза Деби, който настоя също за решаване на политическата криза в Либия, през която минават десетките хиляди мигранти, желаещи да стигнат в Европа. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези двама бездетни извратеняци ли ще ме управляват ,да бяхте се оженили за нормални съпрузи и когато си родите собствени деца тогава ми давайте акъл срещу всякакви решили нелегално по престъпен начин да навлязат в чужда държавна територия!
20
2
 
23
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
в Одеска област заради убийството на едно дете са взели решение да изселят ромите при Меркел.Това е политика ....9
19
3
 
28
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Когато ви управляват ''ултрацивилизовани атлантически божества'', а не диви руснаци- надежда всяка оставете!
18
1
 
22
 
! Отговори
Мдам преди 6 години
До АнонименЧовекът не е родом от африка бе тогава континентите са били едно цяло.После хилядолетия сме се развивали по различни начини и тва няма да го компенсират с лодките сиреч за няколко години маймун да стане Ханс!
17
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът е родом от Африка. Всички европейци са дошли от Африка.
16
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Африка трябва да се превърне в зоологическа градина на Европа и всички африканци да се преселят в Европа.
15
2
 
19
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Добре де аз едно не мога да разбера защо просто не бъдат избити?
14
3
 
21
 
! Отговори
Ggg преди 6 години
Дрънкай глупости немска кранто....те фашистите пак ще ви оправят.
13
1
 
21
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Е може ли сего такова нахалство - да вземат под носа на Бойко милиони доктори и адвокати?!
12
3
 
42
 
! Отговори
Карина преди 6 години
Вместо да иска прошка от народа и да изгони цялата тази етно-отпадъчна с която собственоръчно заля Европа, тя изтрещялата вещица ненормална още иска да води!
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
увеличаване на помощта на Европа за африканските страни - бе, вие луди ли сте, ако постоянно чакат някой да ги нахрани, никога няма да претърпят разнитие мозъците на тия ***.ймуни
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 8 Интеграцията и миграциията стават официален бизнес на ЕСвиж кво казват " Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа има "хуманитарна отговорност" да води битка с нелегалната миграция и с трафикантите, които трупат печалби от отчаянието на мигрантите" което значи че те ще управляват потока и така ще се манипулират еврото да стане по силна валута чрез повече печатане и за даване на подкупи на държави да приемат мигранти.А като стане инфлация -чипове ,карти с нули и единици
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Козият рог и далаверата симеонов, са обречени на гибел. Само дето се хаби.
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа има "хуманитарна отговорност" да води битка с нелегалната миграция и с трафикантите"Като приема в Германия милиони мигранти, от които трафикантите печелят милиони?
7
1
 
48
 
! Отговори
Дочо преди 6 години
То е ясно, че с всеки изминал ден положението става все по-зле. Вече е време да се каже стоп на тази глупост с бежанците, да не се допускат нови такива и максимално много да се изпратят обратно в родните им държави.
6
1
 
43
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
И какво ще правят с добитъка който вече е тук, ще ги интегрират???!!!
5
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лидерите на Франция, Германия, Италия и Испания одобриха на срещата си Париж нова миграционна политика"Забележете кои страни определят бъдещето на ЕС- само тези, които най-много обичат арабски шпек.
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нова политика за бежанците - да искат убежище, докато са в Африка"Поредният "гениален" план на евроиди отите. Ей сега всичките ще се наредят на опашки в посолствата, дам.
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не разбрах как точно Меркел "води битка" с нелегалната имиграция?
2
4
 
27
 
! Отговори
- преди 6 години
Ако западните държави бяха инвестирали трилионите в икономика и инфраструктура, вместо във войни, сега никой от нищо нямаше да бяга.