Меркел призна в дебат: Турция няма да стане член на ЕС!

Канцлерът ще говори с евролидерите за прекратяване на преговорите с Анкара
Обновена: 4 сеп 2017 07:03 | 3 сеп 2017 22:55, Веселина Йорданова
270
Меркел призна в дебат: Турция няма да стане член на ЕС!
Снимка: БТА

Германската канцлерка Ангела Меркел каза, че Турция никога няма да стане член на Европейския съюз, предаде ДПА.

"Винаги съм била сигурна, че Турция няма да стане член на Европейския съюз", каза Меркел в телевизионния дебат със социалдемократическия кандидат за канцлер Мартин Шулц. Той заяви, че ако спечели изборите, ще прекрати преговорите за членство на Турция в ЕС.

"Ясно е, че Турция не бива да става член на ЕС. Ще говоря с колегите си, за да разбера можем ли да постигнем обща позиция и да прекратим преговорите за присъединяване на Турция", каза канцлерката, цитирана от Ройтерс.

Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц, основният съперник на канцлера християндемократ Ангела Меркел на парламентарните избори на 24 септември, я атакува тази вечер в телевизионен дебат за бежанската й политика, като я обвини, че през септември 2015 г. е пуснала бежанците в страната, без да го обсъди с европейските си партньори, предаде ДПА.

Меркел защити решението си да не затваря границите пред бежанците. "Не може да насочим водни оръдия" срещу тези, които се опитват да влязат в Германия, каза тя и посочи, че федералната република има много дълги граници, които трудно се контролират. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес турската армия обяви, че в скривалище на терористи от ПКК са били открити много на брой камери за нощно виждане, боеприпаси както и камуфлажни дрехи немско производство. Чисто нови с избити фабрични номера. Заловени живи терористи от ПКК били стимулирани от военните да дадат повече информация. В резултат още двама германски граждани са арестувани. Разбира се Меркел веднага си ги е поискала защото били "журналисти".
14
13
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Аз съм сигурен,че ЕС ще се разпадне.
13
13
 
5
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
До БундестимИзкаш ли ас да са исгавра с теб
12
8
 
16
 
! Отговори
Бундестим преди 6 години
Германия за пореден път се гаври с Турция.
11
12
 
24
 
! Отговори
Бъдещето ни в ЕС преди 6 години
ЕС е в огромна икономическа криза. На практика Гърция, Ирландия, Испания, Италия и Португалия са във фалит. Поддържат ги на командно дишане от германците, които печатат евротата дават ги на тези държави и след това си ги източват обратно.Не може да си представите какъв голям х** ни чака. Разните му там пари от европрограми трябва да спрат до 2 години. След това оставаме както през 1997-1998 пълна мизерия, тогава поне имаше заводи за продаване, а сега нямаме нищо. Дори и Ердоган не ни иска вече.
10
9
 
18
 
! Отговори
Бдинец преди 6 години
Като никога няма да влезат в ЕС, защо не им го кажете в очите на турските лидери. 50год. лицемерничите пред тях, и обещавате европейска перспектива, или да разбираме, че това са демократични приоми.По същият начин лъжете източноевропейските държави. Доброто е, че народа на повечето държави ви разкриха, и издигнаха подходящи лидери, лошото е, че при нас управлява слугинаж на ЕС.
9
4
 
20
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Просто е като фасул. 1. Кипър е член на ЕС. И ще блокира Турция докато не се реши въпроса със Северен Кипър. 2. Султан Ердоган. Благодарение на политиката му на исламизиране на Турция тя вместо да се сближава с ЕС прави точно обратното.
8
10
 
1
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
До АнонименВнемаваи еи шта ти озкуба баканбардити уоииииии
7
3
 
4
 
! Отговори
Ердоган преди 6 години
Ми хубаво.
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя Турция изчаква европейския съюз да се ислямизира и тогава съвсем естествено ще си стане част от него без проблеми. Благодарение на тъпите брюкселски зелки.
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаеш ли кога Германия , ще избере леви на власт ? Може би другия век :)) Германия е по-силна от всякога.Другото си го фантазирай, не пречиш.
4
5
 
30
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До Анонимен"Защо Турция да влиза в ЕС след като ЕС се превръща в ислямски европейски съюз(или по-скоро разширение на СА) командван от евреи"Защото в момента ползват разни безмитни работи, но ако отпаднат турската икономика бързо бързо ще се срине.....И не ми говорете глупости как ще продава домати на Русия или ще върти бизнес с държавите в пустините.....ЕС е сила с 500 милиона потребители голяма част от които платежоспособни !
3
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха шамар за фесовете. Просто бяхте използвани години наред за работна ръка и евтина индустрия. Сега е време да си ходите. Толкова . Затваряме темата.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГурбетчияА дано ама дали нейните господари ще позволят да изгуби или ще изопачат изборите пак да дойде на власт. Те са същите господари и на френския бабофил макарончо
1
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя може Турция никога да не стане член на ЕС ама Германия скоро време самата ще си стане един Германистан. Защо Турция да влиза в ЕС след като ЕС се превръща в ислямски европейски съюз(или по-скоро разширение на СА) командван от евреи.