Русия за ядрения опит: Време е да върнем диалога!

Москва също осъди ядреното изпитание на Северна Корея
3 сеп 2017 14:05,
90
Русия за ядрения опит: Време е да върнем диалога!
Снимка: Reuters, архив

Русия призовава всички страни незабавно да се върнат на масата на преговорите по ядрения проблем на Корейския полуостров, които според нея, са единственият изход от ситуацията. Това се посочва в декларация на руското външно министерство във връзка със съобщенията за нов ядрен опит на Корейската народнодемократична република (КНДР), предаде ТАСС.

Още по темата

"Призоваваме всички заинтересова страни незабавно да се върнат към диалога и преговорите като единствен възможен начин да бъдат решени проблемите на Корейския полуостров, включително и ядреният", се допълва в декларацията на руското външно министерство.

"Потвърждаваме готовността си за съвместни усилия в тази насока, включително в контекста на изпълнението на руско-китайската "пътна карта", се допълва в декларацията.

Продължаването на действията на КНДР, които подкопават режима на неразпространение на ядреното оръжие, носят със себе си сериозни последици за самия Пхенян, се посочва още в декларацията на министерството на външните работи на Русия.

"Не може да не предизвиква съжаление фактът, че ръководството на КНДР с действията си, насочени към подкопаване на режима на неразпространение, създава сериозна заплаха за мира и сигурността на Корейския полуостров и в целия регион", се допълва в декларацията на руското външно министерство.

Френският президент Еманюел Макрон призова днес международната общност да реагира "с възможно
най-голяма твърдост" на новия ядрен опит на Северна Корея, който е "посегателство срещу мира и сигурността",
предаде Франс прес.

Президентът на републиката Еманюел Макрон осъжда най-енергично новия ядрен опит, извършен тази нощ от Северна Корея, който е част от поредицата опити с балистични ракети и потвърждава линията на Пхенян да застрашава мира и сигурността на международно равнище, се посочва в комюнике на френското правителство.
Ядреният опит, който днес направи Северна Корея, е акт, пораждащ изключително голямо съжаление. Това е действие, извършено при пълно пренебрегване на международните изисквания, заяви генералният директор на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) Юкия Амано, цитиран от АФП.

"Ядреният опит, направен от Корейска народнодемократична република, е акт, който поражда изключително голямо съжаление", заяви Амано в комюнике.

Това е шестият ядрен опит на Северна Корея, извършен при пълното пренебрегванена многократните настоявани на международната общност, допълни шефът на МААЕ, която е агенция на ООН с централа в австрийската столица. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То тия дето обичате Русия, мразите България и искате да я видите под въшливия ботуш, както беше. За щастиер сте една шепа смърдящи старци които целите измамниците с пачки пари и злато от балконите.
31
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоз кат развалена плоча и той с неговия диалог
30
15
 
14
 
! Отговори
Smurf преди 6 години
Путин и Китай се държат като пълни ***. Бутат постоянно гювечи на Ким , а той за благодарност прави ядрени взривове до границите им. Нищо нека да продължат още малко с малоумното си поведение и един "хубав" ден да не се окаже че във Владивосток и Янбин растат ябълки като дини и котките по улиците са с по шест крака.
29
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другаря Путин почва да спича, кат вижда как целия далечен изток е на път да стане радиоактивна пустиня, ама той си е виновен галеше Кимчо по глават и му викаше браво, пък сега :)
28
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯСтига си цъка плюсове разбрахме ти идеята. Тоз ТОР браузър за нищо го нямате.
27
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29Ми те друго нямат. Цялата държава живее от износа на газ и калашници.
26
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз трябва да си позлати ПР екипа. Джудист ли не беше, мечки ли не стреляше, коне ли не яздеше, в реки плуваше... на ловец се правеше и накрая нищо. Русия е същата помийна яма каквото винаги е била.
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е единствената страна която би имала икономическа ползва от свалянето на ким и обединението на Корея. Една обединена Корея (както стана с Германия) би имла много по-голяма нужда от енергоресурси и суровини. И сега Русия са ключов партньор на Германия и печелят милиарди от износ на газ за там. Така искат да стане ис Корея.
24
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Путинчо я кажи с диалог ли им даде украинските ракети? :)
23
25
 
29
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 6 години
Дребосъкът се прави на ни лук ял ни лук мирисал. Точно к.о.л.х.о.з.н.и.ц.и.т.е поощряват лудият Ким да дразни Запада! Накрая и руската *** ще го отнесе, заедно със С.Корея! Търпението на Тръмп се изчерпва!
22
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е нищо повече от един ПР продукт. Русия е същата *** каквото си беше и преди. Както се вижда последните години никой не ги бръсне.
21
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Русия иска да покаже, че все още е нещо като световна сила, трябва да действа решително и с военни средства. С терористи не се преговаря.
20
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин да им пуска бомбите, никакви преговори!
19
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятно е как още има хора тук които смятат Русия за световна сила :)) още горките живеят в техния си измислен свят където комунизма властва над галактиката и Путин води пролетариата към светли бъднин :))))
18
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** стоят зад изпълненията на Прасчо. На тях е нужно винаги някъде по света да има напрежение, независимо дали ще бъде в Украйна, Сирия или Северна Корея. Цялата фамилия корейски диктатори, подобно на фамилията Асад са руски агенти и играят по свиpката на Кремъл.
17
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не ги пита руснаците защото никой не ги смята за нещо вече. Затварят им посолствата, гонят им дипломатите, санкционират си ги както искат и ония не могат да кажат гък. Седнал акъл да дава.
16
5
 
3
 
! Отговори
3M преди 6 години
До Анонимен ДИАЛОГ е новото име на крилатите ракети, това има впредвид путлер04630
15
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15Значи ако го направи Русия не са агресори но ако е САЩ са така ли? :))
14
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз пък и той да не се обади. Аман с неговите диалози. Крим с диалог ли го взехте? А? Я някой да ми обясни как една държава прави законен референдум в територяита на друга държава??? Ама те още времето на СССР знаят как се анексират територии. Колко малки държавички заробиха.
13
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москва трябва да смаже Пхенян преди това да са сторили агресорите от САЩ.