Ердоган готов да помага на бежанците от Мианма

Турция съобщила на Бангладеш, че ще съдейства при нужда
10 сеп 2017 13:46, Петя Славова
134
Ердоган готов да помага на бежанците от Мианма
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че страната му е готова да подпомага бежанци от Мианма, предаде ТАСС.

"Мюсюлманските ни братя са третирани много жестоко в Мианма, карат ги да напускат домовете си. Ние трябва да положим всички усилия, за да се избегне това несправедливо отношение към тях. Също като правителствата на Мианма и на Бангладеш искаме да работим заедно, за да се избегне тази човешка драма", каза Ердоган.

Турският президент изтъкна, че мюсюлманите, търсещи убежище в Бангладеш, също имат нужда от помощ.

"Съобщихме на властите в Бангладеш, че искаме да помогнем в това отношение. Всички ислямски народи трябва да полагат общи усилия за предотвратяване на това насилие", подчерта Ердоган, цитиран от БТА.

Мюсюлманските бунтовници рохинги обявиха едномесечно примирие, за да може в мианмарския щат Ракхайн да влезе хуманитарна помощ, съобщи по-рано днес Асошиейтед прес.

При сблъсъци между армията и бунтовниците там загинаха стотици. Броят на рохингите, избягали от Мианма в Бангладеш от 25 август насам, е достигнал 290 000 души, информира вчера Върховният комисариат на ООН за бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
27
 
50
 
! Отговори
ma4enik преди 6 години
В света има над 25.000.000 бежанци, почти всички са мюслюмани.. Палестина, Афганистан, Ирак , Сирия, Либия, Сомалия, Йемен,...над 10 мюслюмански държави сринати със земята . Хиляди невини деца биват убивани от палачите на последния Кръстоносен поход...И ТУК НЯКАКВИ СИ СЕ ОПИТВАТ ДА МЕ УБЕДЯТ,ЧЕ МЮСЛЮМАНИТЕ СА ВИНИВНИ ЗА ТОВА. Християните изклаха Миуслюманското неселение през 1205 година но това не попречи Селяхатин да дойде след 45 години и пак да ги изгони от тези земи. Ще дойде и това време.
36
18
 
41
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
Уоииииии внемаваити каво говорете за ислама да ни ви касам ошаците уеииииии
35
11
 
50
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Мианмар си реши набързо проблемите с ислямистите. По-добре малко жертви сега, отколкото много след време. Добре, че не са евроатлантици и толерасти управниците на Мианмар. Доста страдаха от изстъпленията на джихадистите и накрая решиха да ги разкарат. Каквото почукало, такова отговорило.
34
13
 
58
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Хора, четете независими информационни източници и се ограмотявайте! Тези, фалшиви "бежанци" от Мианмар не са никакви бежанци, а кръвожадни мюсюлмани джихадисти, които са навлеци от Бангладеш! Завземат територии от Мианмар посредством "Хиджра" (Джихад чрез миграция - както в Европа в момента) и са нечувано жестоки - обезглавяват групово жителите на цели села! След като дори мирните будисти са скочили срещу тях, смятайте за какви сатани иде реч! Освен това, самия Бангладеш отказва да си ги прибере
33
11
 
56
 
! Отговори
Islamophobia преди 6 години
Този открито подкрепя ислямизма. Явно е опасен лyд. Какво ще им помага на рохините. Мианмар е будистка страна. За да започне един будист да убива трябва много сериозно да е предизвикан. Освен това насилието над мюсюлмани е оправдано тъй като те имат много да плащат за злините които причиниха.
32
16
 
54
 
! Отговори
да бъде преди 6 години
Много се кефя, че този на снимката стана шеф на Пуйкистан.Той е началото на края.Има възмездие за всичко лошо което османците причиниха на балканските християнски народи.
31
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***...с български тескерета...човекоскрап....си мислят, че ни интересува - какво мислят
30
12
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мюсюлманите са толкова едностранчиви... Могат да третират хората от всички останали религии както си искат, но недай си някой да ги пипне и е рев и сълзи как те били онеправдани и репресирани.Ердоган що не се позаинтересува защо тия хора са били прогонени от домовете си? Щото са били много мирни ли?
29
14
 
49
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
Значи рохонхите ислямисти тероризират хората и когато Миянма реши да реши въпроса като ги изгони, идлямските либерастигрантаджиите пак зареваха. Така трябва и Ес да дрйства я идлямистите тук- силен шут отзад по ислямските ***.
28
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Помагача"ще прави на територията на Пуйкистан-турски Мианмар.
27
14
 
48
 
! Отговори
ккк преди 6 години
Може да е турчин,но да не е мусюлманин и българин,но да не е християнин.Адмирации за г-н Ердоан,май само той мисли за убииствата в Мианмар,а наистина там е жестоки,четох някъде,че за 3 дни са убити около 3000 мусюлмани,жени ,деца,старци...и това ако е нормално..м***йната му на света.
26
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...163 МИЛИОНА "ДУШИ"-ама тор.
25
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дюнерджията си мисли, че ще впечатли някого с кьорфишеците си. Навсякъде го знаят какъв е кьопек...
24
8
 
45
 
! Отговори
ха ха ха преди 6 години
Ерсдухания пропусна да каже че за положението на "братята" му в Мианмар е виновен Гюлен.
23
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката виждам един препил чобанин.
22
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много локум е изпил снощи...
21
11
 
38
 
! Отговори
чок домуз преди 6 години
тюркь, тюююююююююркь....
20
12
 
47
 
! Отговори
ха ха ха преди 6 години
Погледнете му само пияндурската физиономия на "помагача"...хлъЦ.
19
7
 
42
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Всичкото *** да се натири там
18
10
 
48
 
! Отговори
па... преди 6 години
Да ги прибере в Турция.Така и така и предстои разцепление, вместо на три да разцепи държавата му на четири.Да има и Анадолски Мианмар.