КНДР: Ще потопим Япония, ще превърнем САЩ в пепел!

Острата реакция е заради приетите нови санкции
Обновена: 14 сеп 2017 10:56 | 14 сеп 2017 10:48, Елка Василева
232
КНДР: Ще потопим Япония, ще превърнем САЩ в пепел!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея заплаши да използва ядрени оръжия, за да "потопи" Япония и да превърне САЩ в "пепел и мрак" заради подкрепата им за санкциите срещу Пхенян, предаде Ройтерс. В понеделник Съветът за сигурност на ООН единодушно прие резолюция за нови санкции срещу Северна Корея заради шестия й и най-мощен ядрен опит.

Още по темата

Корейската комисия за мир в Азиатско-тихоокеанския регион, която е натоварена с външните връзки и пропагандата на Пхенян, призова също за разпускането на Съвета за сигурност на ООН, който тя нарече "инструмент на злото", съставен от "подкупни" страни, действащи по заповед на САЩ.

"Четирите острова на архипелага трябва да бъдат потопени в морето от атомната бомба" на Северна Корея, се казва в декларацията на комисията, разпространена от официалната агенция КЦТА. "Япония вече няма нужда да съществува близо до нас", добавя севернокорейската комисия, която отправя заплахи и срещу Вашингтон.

"Нека превърнем континенталната част на САЩ в пепел и мрак /.../ като мобилизираме всички средства за ответен удар, които бяха подготвени досега", се казва в декларацията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
10
 
11
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Корееца трябва да изтреля 3 МКБР с термо-ядрени глави срещу Йелоустоун и САЩ няма да съществува повече. Да свалиш 1 МКБР е изключително трудно, на скоро САЩ за първи път успешно прихванаха и свалиха такава. МКБР-то лети с няколко км/с, скоростта ѝ на движение е съпоставима с навлизащ метеорит в атмосферата..... САЩ знаят, че не могат да прихванат и свалят всички МКБР. Ако корееца наистина изтреля 3 срещу Йелоустоун, ще е късмет ако свалят дори 1 от 3-те, но само 1 трябва да достигне вулкана ;)
64
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият дебел човек на снимката е Ким!Той вероятно е единственият дебел севернокореец?!
63
3
 
14
 
! Отговори
До 55 преди 6 години
Всички страни, които имат ядрено оръжие са правили опити преди това. Американците правиха опити в пустинята Невада, и на някои острови в Тихия океан, руснаците също правеха опити в Казахстанските степи. Без това не може. Французите също правеха опити някъде из Тихия океан. Но корейците не са "мятали бомби", както се изрази колега по-долу.Единствените, които могат да се "похвалят", че са мятали атомни бомби в историята до сега са американците.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DREME MI ZA YAPONIA.VAGNO E DA NE UDARI ALBANIA.
61
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в друг сайт се казва, че сушата в КНДР е голяма и изхранването ще бъде трудно... Ще си ядат ракетите май
60
4
 
12
 
! Отговори
Циганин преди 6 години
Джими Картър :"Парите в политиката превърнаха САЩ в олигархия ...аз бих посъветвал Тръмп да говори истината и да съхрани мира ...аз на мястото бих отишл в С Корея или бих изпратил някой от вишият ешалона да гарантира на Пхенян ,че НИЕ няма да ги нападаме или някой от нашите съюзници "Е това си старата школа ... .
59
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каталунците пък искат с референдум да се отделят от Испания. Испания трупа войска и се готви да нахлуе.
58
3
 
13
 
! Отговори
Iron преди 6 години
Изглежда всички норт корейци спазват някаква диета, изглеждат по-скоро слаби, елегантни, само Дебелото момче се е позапуснал.
57
7
 
17
 
! Отговори
Та преди 6 години
Дебелото да мята бомби ако му стиска. Щото и по него ще мятат. Но не му се иска защото живота ще му се стъжни, ако остане жив. На какво е превърнал корейците, жално е!!!
56
4
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ама каква снимка са му барнали:)Готов е за някой злодей в холивудски филм
55
5
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
53А лошо ли е че Боко иска тези неща.И аз искам тези неща.Нима искаш в заливите да има флотилии от бойни кораби вместо туристи.
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 49 Анонимен,"СК какви бомби "мята"? Прави си човекът опитите, както и Индия, както и Сащ и Франция."-------нито една страна не пуска рекети над друга, освен ако не иска да ги предизвика. не го защитавай. нито руснаците, нито американците са го правили.
53
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние да гледаме нас си как да опазим че другия побъркан азиатец Ердоган купи нови руски ракети а пък от него само една тел ни дели и за един час може да ни смачка!
52
8
 
13
 
! Отговори
До Диетолог преди 6 години
Нашия БВП като е по-голям ама сме в наведена поза какъв ни е келепира ? Боко не ще независимост, той иска да вижда лайнери по черноморието, щастливи туристи, бизнеса да върви, Магнолиите да цъфтят, да му се слави името и т.н.
51
3
 
0
 
! Отговори
Lebed преди 6 години
Vai, toz ako vidi KAT Cebel, sha iska i nego taka da napravi...
50
13
 
14
 
! Отговори
Диетолог преди 6 години
БВП на Сев. Корея е колкото на Македония. Ама македонците са 2 мил., а корейците 25 мил. Глад мори добитъка!
49
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кимчо е наистина побъркано човече!
48
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
45, е пък СК какви бомби "мята"? Прави си човекът опитите, както и Индия, както и Сащ и Франция. Но на Сащ не се харесва, че точно СК прави опити.
47
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГА НАТИРВАМЕ РУСКИТЕ МЕКЕРЕТА ОТ БЪЛГАРИЯ? СКОРО!
46
9
 
4
 
! Отговори
до на СНИМКАТА преди 6 години
Виж като си бил години в Карлуково (като пациент) как знаеш!