Жертвите на земетресението в Мексико станаха 282

Властите опровергават, че има живо момиче под рухнало училище
22 сеп 2017 08:36,
2
Жертвите на земетресението в Мексико станаха 282
Снимка: Reuters

По последни данни загиналите при тежкото земетресение в Мексико вече са 282. Трусът от 7,1 по Рихер разтърси страната във вторник, уби стотици и причини много разрушения. Най-много са жертвите в столицата.

Мексиканските власти опровергаха информациите за живо момиченце под руините на училището "Енрике Ребсамен", срутило се от катастрофалното земетресение във вторник, предадоха световните агенции.

Още по темата

Сигурни сме, че всички деца от училището са или починали, или са у дома си, или са в болници, заяви по телевизията заместник-министърът на военноморския флот Анхел Енрике Сармиенто, ръководещ спасително-издирвателните операции, съобщи БТА.

Той каза, че 11 деца са били спасени от рухналата сграда. Загинали са 19 деца и 6 възрастни. Под отломките на сградата обаче имало жив възрастен човек и спасителите се опитват да го извадят.

Първоначално медиите съобщаваха, че спасителите са дочули гласа на живо момиче под отломките, че името му било Фрида София и че то казало, че имало още затрупани, но живи деца. Сега обаче властите потвърждават, че е известна съдбата на всички ученици, учили в рухналото училище, предаде Асошиейтед прес.

Информациите за живо дете под отломките привлече вниманието на цяло Мексико и отклони вниманието от други спасителни операции, отбелязва АП. Министерството на военноморския флот се извини на хората за невярната информация, предаде Ройтерс
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Кой знае дали тези земетръси не са провокирани от изпитването на разни бомби в океаните и от производството на шистов газ при което се вкарват химикали в земните пластове с налягане 1000 атмосфери! Човекът си го търси...със своето безкрайно неуважение към Земята и природата!
1
1
 
2
 
! Отговори
2012 преди 6 години
Края е близо!