Без изненади в Германия, Меркел с трета поредна победа

Два са вариантите за бъдеща коалиция в страната
Обновена: 24 сеп 2017 19:38 | 24 сеп 2017 19:31,
172
Без изненади в Германия, Меркел с трета поредна победа
Снимка: Reuters

Консервативният блок на канцлера Ангела Меркел печели парламентарните избори в Германия, съобщават световните агенции.

Съюзът (ХДС/ХСС) печели 33,5% от гласовете на германците, или 216 депутати. Втора сила е Германската социалдемократическа партия с 21% със 133.

Трета сила е "Алтернатива за Германия".

За сформиране на мнозинство са нужди 316 депутати.

Това е трета поредна победа за партията на Меркел. Според анализатори са възможни само два варианта за управляваща коалиция. Християндемократи със социалдемократи, както сега. Или християндемократи със зелени и либерали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: германияизбориМеркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
2
 
! Отговори
Кутев преди 6 години
За пътвите 1917 клиента, ДРЪВЦАТА ЗА ГРИЗАНЕ ще са на промоция! За всеки килограм закупена стока, ще има по едно червено знаме съвършено безплатно!
47
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като гледам тъnите физиономии на снимката и ми става ясно, защо и кой избира тази безумна, подла жена, която подложи женската, пък и мъжката част, на сексуалната "мощ"на имигрантите. И тази хитруша с полуотворените дърти устенца имитирайки невинно детенце, разтваря крайници за да посрещне скакалците и семействата им, канейки ги в Германия, и после да ни ги набутва по квоти, задължително, щото ЕС "не е"диктатор. Писна ни от шмекери на най-високи постове. И от тъn електорат.
46
16
 
6
 
! Отговори
санкции до дупка преди 6 години
Голям провал на джуджето от Кремъл, потроши милиарди да финансира хибридната си Алтернатива за Германия, а тя само 13% и отпада от всякакви коалиции. Тотал щета.
45
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има още една важна новина от днес. В 19:03 българско време президентът Путин е уволнил началника на отдел "Информационни кампании" към направление "Западная Европа" в КГБ.
44
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено русофобей не би се радвал че меркел печели! Вива.
43
0
 
2
 
! Отговори
Рашко преди 6 години
До Заден пРашкоТочно за ТАЗИ липса на прозорливост говоря, благодаря ти! Продължавай да определяш IQ-то на хората по името им :)
42
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Победителката" Меркел ще има 80 депутати по-малко отколкото в предишния парламент.Истинските победители са Алтернатива за Германия и свободните демократи, които се връщат в парламента.А германският Сергей не ще да си подава оставката. Пак щял да се кандидатира за партиен шеф!
41
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искам да се вьрна в бегето в гладь и мизерията демек при високомерните расисти бг чиновници! Най вече за това се радвам че меркел печели!
40
10
 
7
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Хибридната война нещо не успяхме да я проведем като хората. Нищо! Следващият ни голям удар ще са огромни легиони от хомосексуалисти, които ще развратят всяка армия, която се опитва да предизвика Русия! Проектът го движим отдавна, досега тайно. Но скоро Великата Руска Армия ще тръгне из света с ***-а напред и ще плашим и ще обръщамр де що има западняци срещу нас!Имаме и ново въоръжение - специални Катюши, които правят дъга над бойното поке и всички, наши и чужди, щат не щат, минават под дъгата!
39
6
 
3
 
! Отговори
Заден пРашко преди 6 години
Голяма прозорливост, генетично обусловена се забелязва в лицето чиито родители прозорливо и мъдро са го кръстили Рашо. IQ=14
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Социолозите сгрешиха само с 0,6% в прогнозите за Меркел. Ясно е кал се печелят избори. Както у нас.
37
2
 
16
 
! Отговори
Той беше прав преди 6 години
Шулц и Меркел са лилипути пред титаничната фигура на А.Х. Дори спомена за него хвърля юдеите в ужас. Имаме крещяща нужда от последователи на неговата политика. Ако не в Германия, то някъде другаде.
36
10
 
16
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
Егаси кофтия ден! И Волен, нашият лидер, и той днес ни предаде, като се ожени за жена!Най-черният ми ден от 1989-та насам!
35
4
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Тази трета сила, много ви е неудобна :-)
34
11
 
6
 
! Отговори
европа преди 6 години
Супер.Айде сега да видим какво ще направят Макрон и Меркел.Ще задвижат ли нещата по въпроса с обща европейска армия,общ валутен съюз и всички в Шенген.Англичаните ги няма вече.Тръмпито разиграва монголоидите покрай Корея.ЕС е време да се задвижи.Време е за решаващата битка с варварите от Изток.За първи път България и българите имат шанс да се присъединят към цивилизованите държави.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предрешен избор, но хората може би все още вярват, че някакъв вариант на промяна не би бил по-добър от сегашното положение.
32
5
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Баце пак ще е на колене пред строгата си господарка....
31
3
 
5
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Надеждата умира послефна!Хайде дано поне Ким да метне някоя ракета по сафридите, че да не сме капо днеска!
30
10
 
8
 
! Отговори
Рашко преди 6 години
До критиците:Страхотна! Германия понася половината от финансовата тежест в ЕС, и колкото и да лаете, Меркел я преведе успешно през поредица от кризи (от финансова до бежанска). Това, че ви липсва прозорливост (за което свидетелства положението, в което живеете) и не можете да проумеете действията й, е само във ваш ущърб!
29
4
 
3
 
! Отговори
Кутев преди 6 години
Влюбен съм в афганистанският си активен хомолюбовник. Радвам се на победата на г-жа Меркел. Обичам дръвцето му за лапкане, смучкане, ГРИЗКАНЕ, ДРУСКАНЕ, ДРИСКАНЕ, яздене и пишкане. Искам още черни резани ДРЪВЦА ЗА ПЪХАНЕ и зная че г-жа Меркел ще ми ги осигури. Слава на Сорос.