Каталунският лидер Пучдемон заплашен със затвор

Предупреждението отправи испанският главен прокурор
26 сеп 2017 08:37, Елка Василева
104
Каталунският лидер Пучдемон заплашен със затвор
Снимка: архив, Reuters

Лидерът на каталунското сепаратистко регионално правителство Карлес Пучдемон за пръв път бе заплашен от испанските власти със затвор заради ролята му в спорния референдум за независимост на Каталуния, съобщи ДПА.

Шест дни преди планирания референдум испанският главен прокурор Хосе Мануел Маса заяви в интервю за радио "Онда серо", че не е изключено Пучдемон да влезе в затвора. По думите му той може да бъде обвинен в злоупотреба с публични средства наред с други закононарушения.

Но Пучдемон се зарече, че на 1 октомври ще има вот, въпреки изричната забрана от испанския конституционен съд и противопоставянето на централните власти в Мадрид.

"Потвърждавам, че ще има урни и бюлетини, както и нещо още по-важно за произвеждането на референдум: гласоподаватели", каза той в интервю за френското радио "Франс ентер".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Халил преди 6 години
До 100Виж сега щом ще имаме Къджалийска република тогава ако е за правото от Анкара до Сирия трябва да я дадем на кюрдите...ние турците си имаме Турция а те дори държава нямат....все пак са около 20 милиона само в Турция...какво ще кажеш....или сега това предложение ти влезе в ***...когато искаш сепаратизъм ще го получиш....
94
0
 
1
 
! Отговори
Бла бла преди 6 години
За държава Каталуния как да говоря като баските са в правото си да имат държава.Да за Баския!
93
2
 
0
 
! Отговори
КМР преди 6 години
КМР- Кърджалийска Мюсюлманска Република. Ние сме турци, езикът ни е турски, това е майчиният ни език, дедите ни са го говорили върху тази земя, която е тяхна и вече наша, българите са малцинство. Не искаме да плащаме данъци на българите, искаме независимост и това, което изработим да остава за нас , а не за българските мафиоти. Нямаме нищо против бг гражданите, който остане на наша територия ще бъде защитен, но имаме правото да бъдем свободни и това никой не може да го промени, да ни го отнеме!
92
1
 
0
 
! Отговори
в името на правото преди 6 години
Да живее независимо Кърджали, да живее независима Кърджалийска мюсюлманска република. Стига булгаристански диктат!
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Афганистан и Ирак са примитивни държави , без пари и устройство. Пустини.Тука говорим за област израснала под шапката на монархия , влязла в ЕС пак благодарение на монархията и сега вече , като е уредена ...искала САМА . Искаш ама войската идва.
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯ 93ДА НЕ СИ ЗАБРАВИЛ НЕЩО???? ЗА ДА ВЛАДЕЕШ ТОЗИ ЕЗИК . СЛЕДОВАТЕЛНО ТИ СИ ЕДИН ОТ ОНЕЗИ- ПОТУРЧЕНИ БЪЛГАРИ ОТ ВРЕМЕ ОНОГО...АЗ СЪЩО НЕ СЪМ ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД. НО ЯЛА СЪМ ХЛЯБА НА ТАЗИ ДЪРЖАВА И ПОДОБНИ ПРЕТЕНЦИИ КАТО ВАШИ НЕ СЪМ ИЗДИГАЛА. МАКАР ЧЕ ДЕДИТЕ МИ СА ЗАГИВАЛИ ТУК.ЗА ДА ИЗТРЕБЯТ ТЕЗИ .КОИТО СА НАКАРАЛИ ДЕДИТЕ ТИ ДА ПРИЕМАТ ДРУГА ВЯРА....
89
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще я втасат нацяло ако се откъснат от Испания
88
0
 
9
 
! Отговори
liberta преди 6 години
Испания е пред прага на гражданска война за свобода.
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 85 избирателПо цял ден ли се дрогирате, другарю со ро со ид ?
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда че Ирак и Кюрдистан са по-демократична държави от Испания. Там нямаше проблем референдума.
85
3
 
1
 
! Отговори
Атина.... преди 6 години
Като ви се четат коментарите ..., на човек му става смешно.Отново *** дава акъл за демокрация.....А то Испания си има конституция приета доброволно от всички авт. области. Само треба да се спазва.
84
4
 
2
 
! Отговори
лекар преди 6 години
Тези каталунци са , като македонците. Били дали на Европа и светът повече от останалите автономни области в Испания. Като им четеш лозунгите се учудваш на ,,независимостта" им.Културно , битово, политически ....били по-развити от съществуващата демокрация.Сигурно имат.....по три полови органи...
83
4
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е В ТАКИВА КАТО ПУЧДЕМОН ,А В ПРЕКАЛЕНО ГОЛЯМАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! ЗА ТАКИВА НА САМО ЗАТВОР ,А И ВСЕКИ ДЕН БОЙ ДО ПРИПАДАНЕ ! ТУК СЕ КАСАЕ ЗА ЦЯЛОСТТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА ,А НЕ САМО ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА КАТАЛУНЦИТЕ ! ЗАЩО НЕ ПРАВЯТ РЕФЕРЕНДУМ С УЧАСТИЕТО НА ЦЕЛИЯ ИСПАНСКИ НАРОД ,А САМО С УЧАСТИЕТО НА КАТАЛУНЦИТЕ ?! ВСЕ ЕДНО В КЪРДЖАЛИ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА РЕФЕРЕНДУМ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ В КОЙТО ЩЕ УЧАСТВАТ САМО ЖИТЕЛИТЕ НА КЪРДЖАЛИ ,А НЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД !
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има независимост! Човекът е роден да направи пуч ! Само му вижте името Пучдемон !!
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В съвременния свят няма как да си независим.Може би независими са само някои диви племена в джунглата на Амазонка.
80
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта с това отцепване е точно за да се спасят от мигрантите които заливат Испания .Каталунците искат сами да определят политиката си . Кой може да ги вини за това Аз лично не мога.
79
10
 
3
 
! Отговори
избирател преди 6 години
На пропадналите русофили във форума им харесва каталунците да се отцепват. Ще им харесва докато Чечня пак обяви независимост.
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали Стойчков не е сега в Барсилона, нали уж беше голям поборник за независима Каталуния, докато играеше там!? Сега сигурно е на друго мнение.
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каталунците, ако не се отцепят, след 100 години ще са малцинство в Каталуния поради голямият брой имигранти от Испания, заселили се, и ще се заселват и езикът им ще се промени. Точно това се е случило с Валенсия и областа й. Преди векове там си е било Каталуния, но с нови заселници езикът се променя и сега е валенсински.
76
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каталунците ,като хора без работа,започнаха да мислят глупости.