Операция "Реджина": 12 ареста за трафик на дрога в Рим

Сред задържаните е и така наречената "Кралицата на снега"
26 сеп 2017 20:48, Боряна Павлова
0
Операция "Реджина": 12 ареста за трафик на дрога в Рим
Снимка: архив Reuters

Римските власти арестуваха 12 души, сред които и българката Камелия Любенова Крумова, за участие в международен наркотрафик.

Според италианските медии начело на престъпната организация била Бианка Дзарфати, известна с прякора Кралицата на снега, както наричат белия прах. Затова и разследването на Дирекцията "Антимафия" в Рим носи кодовото наименование "Реджина" (кралица).

Дзарфати командвала вноса на кокаин, хашиш и марихуана от Перу за Италия, събщи "24 часа". Дрогата била предназначена за римския пазар, както и за крайбрежието на столицата, където е Остия.

Всеки от членовете на организацията имал точно определена функция – асистент на шефката, човек за контакти с перуанците, куриер, касиер, брокер на римския пазар и др. Организацията разполагала с много апартаменти и коли, които служели за нуждите на трафика.

Наркотиците били наричани от бандата все с кодови наименования, свързани с храна – паста, Барила, спагети, ригатони. Освен италианската шефка в организацията имало и една българка и три перуанки.

Продавачите на дрога се срещали обикновено в Остия и Фиумичино, до Рим. Като място за среща с клиентите пък служела метростанцията "Батистини" в Рим.

По време на разследването от 2015 до 2016 г. били иззети от полицията 3,5 кг.кокаин, 3 кг.хашиш и 150 000 евро в брой. Двайсетина души, освен арестуваните 12, били свързани с организацията.

Тя разполагала и със собствен ценоразпис за дрогата – 80 000 евро струвало кило кокаин, 2500 евро кило хашиш, 1800 евро кило марихуана. След като наркотиците били продавани на дребно на римския пазар, печалбите били реинвестирани в нови покупки на дрога от Перу.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари