Битката за местната власт в Македония – в разгара си!

Експертът Андрей Врабчев пред Bloomberg TV Bulgaria
2 окт 2017 13:15, Екип на Bloomberg
0
Битката за местната власт в Македония – в разгара си!
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-голямата изборна битка ще бъде за столицата, тъй като там е най-голямата част от населението на Македония. Има осем кандидата на различни партии. Някои от тях по-малки, включително кандидати имат и албанските партии. Това каза Андрей Врабчев, експерт международна сигурност и идентичност, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Гостът коментира предстоящите на 15 октомври местни избори в Македония.

Традиционните политически сили в Македония след последните избори, а и традиционно, са ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ на Зоран Заев, който е настоящият министър-председател, каза гостът.

"Разбира се, там, където има доминиращо албанско население, има и няколко албански партии. Там със сигурност те ще имат някакъв превес".

"Устройството на Македония е малко по-различно - там има 80 общини и всяка община функционира самостоятелно. Няма области и областни градове. Град Скопие има отделен статут - той е разделен на 10 общини, в които се избират пряко кметовете. За разлика от град София, те имат много по-голяма свобода и бюджет - те са много по-способни да управляват пряко", коментира Врабчев.  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари