Тръмп за стрелбата в Лас Вегас: Абсолютно зло!

Светлините на Айфеловата кула тази вечер ще бъдат загасени
2 окт 2017 22:08, Анисия Иванова
29
Тръмп за стрелбата в Лас Вегас: Абсолютно зло!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заклейми стрелбата в Лас Вегас и я определи като "абсолютно зло", без да спомене групировката Ислямска държава, поела отговорността за нападението, предадоха световните агенции.

"Снощи един човек откри огън по голяма група хора по време на кънтри концерт в Лас Вегас. Той уби брутално над 50 души и деянието му представлява абсолютното зло", заяви президентът на САЩ. Той добави, че ще посети Лас Вегас в сряда. Най-малко 400 души са ранени при нападението, припомня АФП.

Тръмп заяви, че страната изпитва тъга и шок от трагедията в Лас Вегас и похвали усилията на полицията, която откри за минути нападателя на 32-ия етаж на хотел и щурмува стаята му.

"Скоростта, с която действаха, е смайваща и предотврати загубата на още човешки животи", подчерта Тръмп. "Откриването на стрелеца толкова бързо след първите изстреляни куршуми е нещо, за което ще бъдем винаги признателни. Това показва какво е истинският професионализъм", добави президентът.

Тръмп е разпоредил знамената в Белия дом и над американските правителствени учреждения в страната и зад граница да бъдат спуснати наполовина заради трагедията в Лас Вегас, предаде ТАСС, като се позовава на пресслужбата на Белия дом.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ пък съобщи, че няма конкретни достоверни заплахи срещу други обществени места в страната, предаде Асошиейтед прес.

Европейският съюз изрази съболезнования на близките на загиналите и съчувствие на пострадалите при атентата в американския град Лас Вегас, както и подкрепата си за американския народ и правителство за справяне с трагедията, предаде ТАСС, като се позова на изявление на външнополитическата служба на съюза. В този тежък момент ЕС стои рамо до рамо с американския народ и с американските власти, се казва в изявлението.

Папа Франциск нарече убийството на над 50 души в Лас Вегас "безсмислена трагедия".

"Дълбоко наскърбен, научавайки за стрелбата в Лас Вегас, папа Франциск праща уверенията си, че духом е с всички засегнати от тази безсмислена трагедия", се казва в послание до Римокатолическия епископ на град Невада.

Кметът на Париж Ан Идалго съобщи в Туитър, че светлините на Айфеловата кула тази вечер ще бъдат загасени в знак на траур за жертвите на стрелбата в Лас Вегас и на вчерашния терористичен акт в Марсилия, в който бяха убити две млади жени.

"Точно в полунощ довечера ще угасим светлините на Айфеловата кула в памет на жертвите на двете нападения. Така искаме да покажем своето единство", заяви кметицата на френската столица. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
11
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
щом е християнин значи противоречи на външната политика на сащ и не е терорист човека а временно невменяем. Ако се казваше Али човека тогава всичко щеше да е наред!
3
14
 
14
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Отвсякъде се сипят шамари по краварските вати, какво по-хубаво от това ? Още един повод да празнуваме.
2
5
 
14
 
! Отговори
Умен преди 6 години
"Европейският съюз изрази съболезнования на близките на загиналите и съчувствие на пострадалите" Обаче САЩ не изразиха никакво съчувствие и съжаление към близките и пострадалите от полицейската варварщина и произвол в Каталуния. Що бе, Тръмп?
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ е бананова държава от третия свят.