US бомбардировачи на учения над Корейския полуостров

В маневрите участваха японски и южнокорейски изтребители
11 окт 2017 08:16, Елка Василева
43
US бомбардировачи на учения над Корейския полуостров
Снимка: архив, Reuters

Американски стратегически бомбардировачи B-1B и японски и южнокорейски изтребители за първи път проведоха нощни учения над Корейския полуостров в поредната демонстрация на сила на фона на продължаващите предизвикателства на Пхенян с ракетната и ядрената си програма. Това съобщиха американски и южнокорейски военни, цитирани от Ройтерс и ДПА.

В ученията са участвали два свръхзвукови бомбардировачи В-1В, излетели от американската военна база на остров Гуам в Тихия океан, която севернокорейският лидер Ким Чен Ун заплаши с ракетен удар, се уточнява в комюнике на американските ВВС.

Самолетите изпълниха мисия в района на Японско море, която демонстрира, че САЩ винаги са готови да защитят своята територия и решително да действат с Япония и Южна Корея за опазването на сигурността и стабилността, се казва още в комюникето.

Бомбардировачите В-1В са способни да долетят от Гуам до Пхенян за по-малко от три часа, отбелязва ТАСС.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСтигат американците до Марс, но на руски ракети.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗа съжаление не могат американците да се възползват от ценния ти съвет и да издумкат руснаците. За разлика от теб те знаят за системата за гарантирано ядрено възмездие.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PYK NASCHTE SE UCHAT KAK DA TRQSKAT XILIKOPTERI V KORABI NA PORAZIQ EI TUI SE NAUCHIA
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 39 : А американските стигат и до Марс..така че ти не се притеснявай русофилче :) Също така Китай няма да рискува да си самоунищожи държавата заради някъв като Ким.
37
1
 
1
 
! Отговори
Кочо преди 6 години
Ко и станалу ... ? коши бумбърдирват тйез? Ни глйеам нувини язе. Йожна корея ле паг нъпраи нящо? Мъмицъта ин деива
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янките да внимават с играта, щото кореъските ракети стигат само до Гуам, ама китайските стигат и до Ню-Йорк, и до ЛА
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМЕРИКАНЦИТЕ ПРОДАВАТ ЧАЛЪМИ.ПО-ДОБРЕ ДА ПРОЧЕТАТ ОНАЗИ ИСТОРИЯ ЗА ДАВИД И ГОЛИАТ.
34
0
 
5
 
! Отговори
НЕВЯРНО ЗАГЛАВИЕ преди 6 години
ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ ЗА ПРОТОКОЛА, ЧЕ УЧЕНИЯТА СА САМО НАД ЮЖНАТА ЧАСТ НА КОРЕЙСКИЯ ПОЛУОСТРОВ. Че иначе самолетите ще горят заедно с плънката.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AMI TAKA SI E NAI GOLEMITE SVINE V TOQ SVQT SA AMERIKANCITE I TAKIVA SCHTE SI OSTANAT
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАмериканците бомбардираха Ирак, защото мислеха, чче там има оръжие за масово поразяване, но не бомбардират Северна Корея, защото там действително има оръжие за масово поразяване. Затова нама как да "издумкат" руснаците. Бъди сигурен!
31
0
 
2
 
! Отговори
кротко преди 6 години
от региона на корея има откат срещу манипулаториАМАН от конфронтации ще ни отровите големи региони с ядрени бомби ще СИ УСЛожните БЪДещето неимовеРНо..Нагли престъпници ползват нарочно инсталирани съоръжения вкл в лични карти за манипулиране на лидери
30
0
 
4
 
! Отговори
КОйто преди 6 години
Който си го търси - си го намира.Не разбирам каква демонстрация на сила е да размахваш факел в склад с барут?
29
1
 
1
 
! Отговори
на снимката преди 6 години
На снимката има следене на екипажите през нов а техника нарочно инсталирана..Една високопроникваща техника следи екипажите на бомбандировачите друга по слаба тези на истребителите..СЛедящи подават че с а произведени от домашни хора проникнали на земята чрез /експерименти и уточняват/около 17 000 000 години преди ..Въпреки че ползват много мощна произведена под техен обемно проникващ контрол техника на хората още нямали карти на Америка ..се жалва операторка от кораб недалече от сатурн 9
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тяхното издумкване ще еравносилно на самоубийство.Бълг. русофобски въшкинямат мисловни способностинито пък органи за тях.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците са разбраличе президентът им е луд завръзване, но това се отнасяи до една част от техния елит,които си живеят в измисленсвят или по-точно реалносттаги е задминала.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
i koi kogo natiska? USA PRAVI UCHENIQ NAD KOREQ NE OBRATNOTO.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Американците що се занимават с щуротии, ами вместо това не издумкат руснаците?!" Абе може да са малоуумни говедари, ама не чак като теб. Не им се мре, разбираш ли, така са се каже. Не знам как да ти го обясня, че да ме разбереш. Много си труден на мислене и възприятие. Не съм виждал друг човек да е толкова зле като теб. Лошо.
24
3
 
6
 
! Отговори
Спомени, спомениии.. преди 6 години
Светът си го премести от левия в десния крачол, а другарят Ким наопаки от тази "страшна" демонстрация на "страшна" сила. Кой ги бръсне за слива говедарите вече? Никой. Жалка второстепенна държавица живееща с отминали илюзии за величие.
23
1
 
16
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Американците се молят СК да свали поне един самолет, за да имат повод да му нацепят зурлата, ама ония не е глупав. Населението в СК не разбира кога летят американците и репутацията на вожда не е застрашена. От друга страна той може публично да се репчи колкото си иска, защото знае, Русия и Китай стоят зад гърба му. Китайците казаха, че няма да се месят само ако СК започне първа. Кимчо си знае къде е границата и не пристъпва по нататък.
22
2
 
9
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
Оранжгутанът в Белия дом ще подпали света, и като го казвам това нещо съм много сериозен! Първо, той не може да разсъждава нормално и второ, примката около врата му се стяга все повече и повече и му трябва война, за да отклони вниманието на обществото от разследванията за връзките му с руските олигархи и мафия. Вчера още една ударна групировка на военноморските им сили, предвождани от най-големия им самолетоносач се запътиха към Корея.