31-годишният консерватор Курц - следващият канцлер на Австрия?

Прогнозни резултати: Консервативната Народна партия печели изборите
Обновена: 15 окт 2017 19:49 | 15 окт 2017 19:36, Анисия Иванова
118
31-годишният консерватор Курц - следващият канцлер на Австрия?
Снимка: БТА

Консервативната Народна партия на 31-годишния Себастиан Курц печели парламентарните избори в Австрия, сочат прогнозни резултати, съобщи Франс прес.

Дясната Австрийска партия на свободата получава 29,3 на сто от гласовете на парламентарните избори и е втора, след Народната партия на Курц.

31-годишният австрийски външен министър Себастиан Курц, изгряваща звезда на консервативната Народна партия, е на път да стане следващият канцлер на Австрия, сочат първите прогнозни резултати след днешните парламентарни избори.

Ройтерс отбелязва, че Народната партия печели 30,2 процента от гласовете, които не й стигат за парламентарно мнозинство и може да потърси коалиция с крайната десница - Партията на свободата, която е втора с 26,8 процента.

Трета е Социалдемократическата партия - досегашен коалиционен партньор на АНП, с 26,3 на сто от гласовете според предварителните резултати. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
32
 
! Отговори
До Smurf преди 6 години
Обществото е като жив организъм. Когато се почувства застрашено, създава нещо, чрез което да се защити. В друг исторически момент това "нещо" може да бъде неприемливо. Затова се опасявам, че днешната престъпна толерантност спрямо екзотичния етнос у нас, не след много време може да предизвика появата на организирана крайнодясна политическа сила. Не се знае кой ще яхне вълната на недоволството и какво ще се случи впоследствие. Някои като не си взимат поука от историята и после всички патят.
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави впечатление ,че тук без много да му мислят го наричаха популист,ама сега им се дръпна /знаете кое / и не смеят "нещу"Що така бе Миме?Добре,че си ги знаем!
6
12
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 5В не така далечната 1920, вашите подобия се радваха, че са разбили комунистите и пучистите, пък след десеттина години се возеха в конски вагони и се къпеха на държавни разноски!
5
0
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
За малко да напишете, че партията на Свободата печели изборите! Един път 29%, по-долу пък 26%...
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Кои са въртоглавите? Сигурно тук сте коментирали нещо на тази тема, но съм го пропуснал и не знам на кои им казвате така.
3
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тия уши направо е конкуренция на Цецо отличника. Да им е жив и здрав новия Адолф, явно в Австрия се раждат от време някой друг крайнодесен. Интерестно ми е какво мисли за въртоглавите!
2
15
 
8
 
! Отговори
Smurf преди 6 години
Консервативна партия в коалиция със нацисти просто прелест
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, пич!Пожелаваме ти успехи!