Русия дари "Калашников" и военна техника на Филипините

Дарението беше прието лично от президента Родриго Дутерте
25 окт 2017 16:16, Елка Василева
57
Русия дари "Калашников" и военна техника на Филипините
Снимка: архив, Reuters

Филипинският президент Родриго Дутерте прие значително дарение на военно оборудване от Русия, включително 5000 автомата "Калашников" и 20 камиона, предаде Ройтерс, като се позова на филипинското министерство на отбраната.

Дарението е било предадено на Дутерте на борда на руския противолодъчен кораб "Адмирал Пантелеев", който е на пристан в пристанището на Манила. Президентът е разгледал кораба и се е запознал с огневата мощ на съда.

Руското дарение съдържа също над един милион патрона със стоманена сърцевина и 5000 стоманени каски, посочиха в изявление властите.

Филипинският министър на националната отбрана Делфин Лорензана и руският му колега Сергей Шойгу присъстваха на официалното предаване на оборудването.

Ден по-рано Лорензана и Шойгу подписаха споразумение за военно-техническо сътрудничество между двете страни в кулоарите на срещата на министрите на отбраната от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Кларк, провинция Пампанга. Споразумението включва военно и техническо сътрудничество за разработка, производствена помощ и евентуален обмен на специалисти и обучаващ персонал за общи програми.

Двете страни подписаха и договор за доставка на Филипините на военно оборудване от руската държавна компания "Рособоронекспорт".

Дутерте, който дойде на власт през юни 2016 г., напоследък активно развива отношенията с Русия и Китай. Кораб от руския военен флот посещава Филипините за трети път, откакто той е президент.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИД, ако си следил новините си пазарува българско оръжие с посредничеството на Азърбайджан и разбира се с одобрението на САЩ. Скандалът плъзна по всички западни медии, само у нас уволниха журналистката която си позволи да направи репортажа... понеже нали сме демократична държава със свобода на словото, обаче на лъжливото слово.
45
4
 
5
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
Девиза на новото СССР - Русия, явно е "Диктатори от всички страни, съединявайте се!". Тъжно :(
44
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До *** 35Калашников като АК-47 и АК-74 + всички карабини тип Тайга е ХИТ в САЩ даже една фирма го произвежда защото в момента има забрана за внос на РФ оръжиеВ САЩ даже се произвежда и РПГ-7 в естествено модернизиран "Карбонов" видСАрабия си плати да им разработят оригиналния ЗАРК Панцир, Купи БМП-3 а сега пак си напазарува до колкото си спомнямТурция си Купи С-400Индия и Китай не знам колко С-300/400 и самолети марка Су и МиГ са си купили - Все Беднички страни нали
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До преводачапротиволодъчен се превежда - кораб за борба с подводници.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Карлуково има много смеещи се. Руснаците СА военна сила 1...Гледам освен смеещи се и интернет са ви пуснали
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо че БГ армия в колапс ама ядете банани и се бършете с г.ъз папир ! Някои с това се задоволяват
40
5
 
2
 
! Отговори
Румен преди 6 години
ха ха ха 2017 годинакаски и калашницидобре пак и патрони,да не тичат с калашник в ръце и да викат - бум,бум,бум
39
3
 
3
 
! Отговори
DGDevroatlantizi преди 6 години
mnogo aktivizirani evroatlanticheski utre.pki da ni razesnivat kolko sme dobre che ne sme s rusnatzite no osven da im igrae chovek edno nekastreno darvo v glavata za drugo nestavat tzial sviat vzimat rusko oragie dage zakleti saiuznitzi na mentorite im hamerikantzite.Zaradi takiva kato tiah za nas nima ni oragie ni gas ni petrol ni Aetz a tziganizatzi islimizatzia razgrabvane na resursite ni izkupuvane na zemiata ni demografska kriza obrazovatelna v zdraveopazvaneto
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нормално, няма да я дари на БГ я, ние имаме $$$ и ще си купим от сащ е 30-40г ама ..то трябва да има пари и за суджук !
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Примката около краварника се затяга!
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 29"Боже, Боже какви нещастници са руснаците. И те горкичките искат да са световна сила. Пълен смях...."В Карлуково има много смеещи се. Руснаците СА военна сила 1, защото имат силна и мотивирана армия. В нея има главно синеоки момчета и нито едно Nигро. Техниката им превъзхожда почти във всички области американската и натовската. Те са ракетния щит на Китай. Смей се, ***-о! Смей се и ридай!
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 36 Когато бяхме съюзници на СССР получавахме дарения повече от ремонт на детска клиника. Като са толкова дашни американците ,нека ни дадът 4-5 воени самолета на преференциални цени без това имат над хиляда.
34
4
 
10
 
! Отговори
да преди 6 години
ами сигурно Турция, Бразилия, Китай, Индия и т.н са сред най-бедните държави я света щом купуват руско оръжие...а всъщност руско оръжие купуват тези,които знаят какъв *** е американското...а то наистина в *** и то доказан..плюс това за разлика от САЩ Русия никога не е принуждавала никой да купува оръжието й насила..известно е ,че краварите само така могат да пласират бракуваната си стока !!!
33
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази воена техника сигурно е от някой складове на съхранение още от времето на СССР,както стана с шесте МиГ-29 още от първите образци от 80те г.,дарени на Сърбия,която ще трябва да ги модернизира с 14млн.долара за самолет.
32
15
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Наскоро САЩ финансираха ремонта на детска клиника в София,от Русия май нашите деца получиха един "Син кит".
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Дуерте ще има с какво да стреля по американските протежета - наркопласьорите и по джихадистите в Мавари...
30
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До РУСОФИЛЬМосквич съществува само като марка реално от десетилетия не се произвеждаЖигули са ЛИЦЕНЗНИ ФИАТ преди СССР "ЕНЖЕНЕРИ"(нарочно написано) да ги "Усъвършенстват" и да ги направят на Лада - но това е история от времето на СоцаСъвременната ЛАДА няма нищо общо със пра дядовците си - Вкарани са западни технологии е не е свръхмодерна но поне е евтина в производство и поддръжка.
29
14
 
4
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ преди 6 години
ХУБАВА НОВИНА ! НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ ПАЗАР ЗА МОСКВИЧИТЕ ,ЛАДИТЕ И ЖИГУЛИТАТА !
28
5
 
14
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТААко наречеш КАлашников - *** - значи мноого си зле с разума човекВ Момента по най-песимистични оценки в света има над 100 000 000 калашников които са готови да стрелят - От калашников са загинали повече хора от колкото всяко друго оръжие Груби мисли бре преди да се излагаш
27
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 25 26Не искат да я ползват - разберете гоАко ежедневно методично и най-вече относително успешно унищожаваш едно движение на една ограничена територия рано или късно въпросното движение ще изчезне.Но това не е в интерес на военния бизнес.Хамърите са добри но са без броняБронирахме Хамърите - Добри са но не издържат на взривовеНаправихме МРАВ машините - Добри са но са с размер на СЛОНСега правят ново поколение МРАВ машини(Минно/Взривно Устойчиви Бронирани Машини на Български)