Тръмп разсекретява хиляди документи за убийството на Кенеди

"Много интересно!", написа президентът в Twitter
26 окт 2017 11:11, Елка Василева
45
Тръмп разсекретява хиляди документи за убийството на Кенеди
Джон Кенеди със съпругата си минути преди да бъде застрелян. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в Тwitter снощи, че хиляди документи от Националния архив, свързани с убийството на 35-ия президент на страната Джон Кенеди, ще бъдат публикувани в уречения срок, тоест днес, предаде ТАСС.

"Отдавна очакваното публикуване на документите за Кенеди ще стане утре. Много интересно!", отбеляза държавният глава.

Още в събота той обяви, че ще разсекрети досието по убийството на Кенеди, но при условие, че бъде получена "допълнителна информация". По-късно Белият дом поясни, че Тръмп иска файловете да бъдат публикувани, а ако някое ведомство смята това за неправилно, то следва "да представи убедителна и ясна обосновка".

Асошиейтед прес отбеляза в свой коментар снощи, че по този повод Тръмп се е оказал под натиск от две страни. Изследователи на "убийството на века" настоявали той да се съобрази със закона от 1992 г., който изисква тази седмица да бъдат публикувани всички 3150 изцяло засекретени и 30 000 частично засекретени досега документи по случая.

Американските разузнавателни служби обаче, позовавайки се на същия закон, го призовавали да задържи някои от тях "далече от очите на публиката" от съображения за националната сигурност.

По всичко личи, че Тръмп е подкрепил искането на първата страна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
3
 
! Отговори
CIA преди 6 години
стига с тоя ФЕД ! не той убива Кенеди .....ЦРУ , мафията , ВПК-то имат основен дял в убийството на братя Кенеди .... ЦРУ най-вече !
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 1913 г. Конгресът на САЩ прехвърля (подарява) националната независимост на страната на т.н. ФЕД (Федерален резерв). Вместо държавата, частни банки, съставляващи ФЕД, вече имат право да печатат долари. Нещо повече, САЩ плащат огромна лихва на частниците от ФЕД, върху всяка отпечатана купюра. По този начин, налагайки долара за световна валута, ФЕД реално налага контрол върху целия световен финасов пазар и повечето национални икономики, чиито резерви или дългове са в долари.
9
2
 
7
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
не са долара и евреите ..... ЦРУ е .... има и още фактори но такова убийство без знанието на тайните служби няма как да стане ! мислете преди да пишете разни измислици ........
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След близо половин век прекъсване, американската държава отново започва да печата свои пари. Така наречените банкноти на Кенеди от 2 и 5 долара, на които пише: "united states note",а не "federal reserve note". Тоест банкноти на Съединените щати, а не на Федералния резерв. Отпечатани са малко над 4 милиарда и са пуснати в обръщение. След 4 месеца започва печатането и на 10 и 20 доларови банкноти. Те обаче така и не виждат бял свят.Точно след 200 дни, на 22.11.1963г. Кенеди е убит.Съвпадение?
7
3
 
21
 
! Отговори
ДОЛАРЪТ и Е.ВРЕИТЕ преди 6 години
които са основните му ПЕЧАТАРИ от ФЕД - най-строго пазената тайна в САЩ, кои са банките, които имат това право и са членове на ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ - ТОВА СА УБИЙЦИТЕ на КЕНЕДИ
6
2
 
10
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До Анонимен 2----------------Ако "***" имат пръст в това - защо точно ЦРУ не иска да разгласи случая. А сега, "***", прояви дедуктивни способности.Брей тез "***" - президенти ги отстрелват кат мухи, избират американски президенти, превзели киберпространството. Да му се ни види и "***"
5
1
 
25
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
то и децата разбраха че ЦРУ е в основата на убийството .....
4
2
 
23
 
! Отговори
ТИЯ БАНДИТИ в САЩ преди 6 години
са убили най-много президенти СВОИ и чужди. За ЦРУ няма закони, няма МОРАЛ
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 4 юни 1963 година, президентът Кенеди издава Президентски Декрет, Изпълнителна Заповед 11110, с който на Департамента по финансите се предоставя право да издава сребърни сертификати срещу налично сребро в Държавната съкровищница. На практика, това е нож в сърцето на ФЕД, който до този момент произвежда пари и ги дава срещу лихва на Правителството на САЩ. Един вид началото на края на Федералния резерв.Джонсън, поправя грешката на Кенеди веднага след като полага клетва
2
0
 
5
 
! Отговори
ЦРУ, ЦРУ, ЦРУ преди 6 години
ще напишат на ГРОБА на КЕНЕДИ след като прочетат това, което е останало от ПРОЧИСТЕНИТЕ архиви
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не би днес да иска да го убият?