Каталунските държавни служители са на работа, след като Мадрид пое властта

Реакцията им се оценява като ключов фактор
30 окт 2017 15:08, Елка Василева
2
Каталунските държавни служители са на работа, след като Мадрид пое властта
Снимка: Reuters

Каталунските държавни служители се върнаха на работа днес за първи ден, след като централните испански власти отстраниха регионалното ръководството и поставиха автономната област под свое пряко управление, предаде Асошиейтед прес.

Появиха се спекулации за местонахождението на отстранения каталунски премиер Карлес Пучдемон и неговото правителство, чиято реакция ще бъде от ключово значение за това дали поемането на контрола от Мадрид ще премине гладко или ще срещне съпротива и така ще се задълбочи политическата криза, която продължава един месец.

Още по темата

В началото на работния ден на служителите в официалната резиденция на регионалното правителство в Барселона Пучдемон публикува в Инстаграм снимка от двора на сградата.

На резиденцията се вееха както каталунското, така и испанското знаме.

Тази трудна за разгадаване публикация, придружена от думите "Добро утро" на каталунски и усмивка, накара много хора да се питат дали Пучдемон не се намира вътре в сградата. От снимката не става ясно кога е била направена тя.

Реакцията на наброяващите приблизително 200 000 каталунски държавни служители на отстраняването на шефа им и това дали сред тях ще има такива, които като протест ще спрат да ходят на работа, се оценява като ключов фактор, отбелязва Асошиейтед прес.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
неуспешен пуч за Пучдемон
1
2
 
6
 
! Отговори
млад и крадлив преди 6 години
Спрете им тока да видиш ти сиеста.