Тръмп ще притисне Цзинпин за мерки срещу Северна Корея?

Китай е единственият голям съюзник на политиката на КНДР
2 ное 2017 08:36,
23
Тръмп ще притисне Цзинпин за мерки срещу Северна Корея?
Снимка: БТА

Доналд Тръмп ще окаже натиск върху китайския си колега Си Цзинпин на срещата им след седмица с искане Китай да предприеме по-строги мерки срещу Северна Корея, предаде Ройтерс.

Според високопоставени представители на правителството на САЩ Тръмп ще се опита да убеди Си в Пекин Китай да ограничи износа на петрол, вноса на въглища и трансакциите със Северна Корея, пише БТА.

Далеч не е ясно обаче дали току-що преизбраният китайски лидер, който укрепи властта си на конгреса на управляващата комунистическа партия миналия месец, ще се съгласи. Китай е единственият голям съюзник на Северна Корея и се смята, че може да изиграе ключова роля за обуздаване на ядрените и ракетните програми на затворената комунистическа страна.

Още по темата

В отговор на поздравително послание на севернокорейския държавен ръководител Ким Чен Ун по случай преизбирането му китайският лидер изрази надежда за устойчиво и стабилно развитие на двустранните отношения, предаде още Ройтерс, като се позова на севернокорейската официална информационна агенция КЦТА.

Си Цзинпин отправя пожелание Китай и Северна Корея да имат "положителен принос зае защитата на регионалния мир и стабилност и на общия просперитет".

Размяната на приятелски послания между Ким и Си дойде в момент, когато Китай е призоваван от международната общност да положи повече усилия за спиране на ядрените и ракетните опити от страна на Северна Корея, които повишиха напрежението в глобален план, отбелязва Ройтерс.

Междувременно републиканците и демократите в Сената на САЩ постигнаха споразумение за нов пакет от санкции срещу Северна Корея. Съответният закон, наречен на Ото Уормбиър - американският студент, който почина, след като бе държан в затвор в изолираната страна - укрепва и разширява санкциите срещу нея и засилва контрола на Конгреса над тяхното прилагане.

Очаква се комисията на Сената за банките да задвижи процедурата по приемането на нормативния акт следващата седмица, когато Тръмп ще е на първото си посещение в Източна Азия, откакто стана президент на САЩ през януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До русия=джуджеИзглежда , че ти си Джуджи, много ги разбираш тези работи но да знаеш, дългът се връща и в право на собственост над американските предприятия, банки и т.н., следователно и над американския пазар.
17
2
 
3
 
! Отговори
Шопето преди 6 години
До русия=джуджеСъс сигурност може да ги притисне по много начиниПа за сеги са намериле начина со дупе, нал са дебелаци и ша им а лесно.
16
3
 
4
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До 3 :Със сигурност може да ги притисне по много начини,но неукия ти русофилски мозък няма как да разбере това.САЩ дължи на Китай 1трлн. долара които са главно в ценни книжа и ипотеки.Американците си ги плащат.По закон Китай няма право да ги иска накуп,първо защото означава да застанат срещу САЩ ,което ще е самоубийство за тяхната икономика и второ,защото целия дълг е демонитизиран в щатски Долари,което означава,че САЩ може да напечата набързо доларите,но без "стойност" и Китай пак ще изгори.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моме, не се ли усещаш, че разсмиваш публиката с това заглавие? С какво го е притиснал Тръмпи? С продължението на гърба си ли? Запомни от мен - при китайските имена фамилията стои на първо място! Може да напишеш Си и това да е достатъчно, но не и само Дзинпин! Кажи мерси на чичо и работи!
14
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14 Робе бъди спокоен американците имат какво да папат , не са зависими от внос на храни , но виж Китай е силно зависим от внос на храни
13
0
 
9
 
! Отговори
Орел срещу Дракон преди 6 години
глупости, само с притискане и убеждаване нищо няма да стане. Всичко е въпрос на сделка :)
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименХи-хи-хи......износ към краварията и еуропката.....ха-ха, че тия две образования-недоразумения заедно не достигат до ЕДНА ТРЕТА ОТ СОБСТВЕНИЯ ПАЗАР НА КИТАЙ!!!! А и с КАКВО ЩЕ СЕ РАЗПЛАЩАТ говедарите? Те пари си нямат, а само дългове! А тоалетната им зелена хартия вече започва на всички да омръзва.....
11
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е много голям Китай. Спират му износа към САЩ и Европа ии бай бай :)) Такаче малко по кротко го давайте жълто червени пингвини.
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай жултуритее и оризища. 🕆
9
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
абе китаи кога ще си поиска парите от сащ и ще ги фалира щял да претиснекитаи смях в залата
8
3
 
17
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
ако се опитат да притискат китай, най-много да постигнат обратното
7
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
китаи няма да се намеси защото сев корея не е нападала никого и не хвьрляла атомни бомби и на;палм сащ питаха ли китаи когато продадоха орьжие на са за 350 милиардаза какво им е това орьжие кого ще вьорьжават малко ли са им вьтрешните проблемина сащ ами се занимават с далечния изток аз искам мир не искам да умирам зарадипечалбите на сащ
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Алоооууу....."амерски инвестиции в Китай".....Тоя па, ти откъде падаш бе? Че от доста време ПРОЦЕСА Е ТОЧНО ОБРАТЕН!!!! Ти гледай само сега какво ще става, ако китайчетата решат да си поискат ПАРИТЕ ЗА СВОИТЕ ИНВЕСТИЦИИ В ДЪРЖАВНИЯ ДЪЛГ НА краварския обор! Пък и както вчера Русия и Китай се разбраха, че "една валута не може да бъде определяща за търговията в света" и започват търговия САМО в национални валути, а пък Китай купува нефт и газ в юани....сега вече става МНОГО ИНТЕРЕСНО
5
4
 
30
 
! Отговори
Да бе преди 6 години
Тръмп може да притиска само жена си и такива пудели като нас.Китай не му е в категорията!
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе къде е тръгнал Тръм ? Китаеца като щракне с пръсти и Тръмп ще коленичи пред него.
3
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и как ще "притисне" държавата на чиято америка е най големия финансов длъжник.и вие си ги драската едни пропаганди.......
2
15
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Най- после му дадоха нишан на Тръмпела. Над 90% от външната търговия на Северна Корея е с Китай. И то е ясно, че Китай дърпа конците и манипулира цялият свят. Ако Китай спре търговията си със Северна Корея, последната е до три дни на колене!
1
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не. Просто ще се спре на възможността за ограничаване на китайския експорт към САЩ, както и към рестриктиране на възможните американски инвестиции в Китай.ВЕрвай ми, ще има незабавен ефект! :)