Германската армия: ЕС може да се пропука до 2040 г.!

"Шпигел" публикува шест възможни сценария
6 ное 2017 13:51, Елка Василева
56
Германската армия: ЕС може да се пропука до 2040 г.!
Снимка: архив, Reuters

Германската армия смята, че появата на пукнатини в ЕС и увеличаване на световните конфликти са един от шест възможни сценария, които може да се сбъднат до 2040 г., пише сп."Шпигел", цитирано от Ройтерс.

ЕС претърпя тежка дългова криза в периода 2010-2012 г., а сега е изправен пред излизането на Великобритания от 28-членния клуб - първата страна, която избира да напусне блока.

В сценариите стратезите на германската армия допускат възможност и други страни да последват примера на Великобритания, а светът да стане "все по-размирен".

Единият от възможните варианти гласи: "Разширяването на ЕС до голяма степен спира и още страни напускат блока. Все по-размирният, понякога хаотичен и обхванат от конфликти свят драматично е променил политиката на сигурността на Германия и Европа."

Списанието отбелязва, че докладът ще бъде последван от конкретни планове за въоръжаване, които ще бъдат подготвени в следващите години.

Друг от сценариите предвижда някои източноевропейски страни да спрат напредъка в интеграцията на ЕС, а други да влязат в "Източен блок", под който вероятно се имат предвид Русия и съюзниците й, отбелязва Ройтерс.

Други два сценария предричат завръщане на "държавния капитализъм" от руски тип в някои страни от ЕС и спиране на глобализацията.

В останалите два се прогнозира един по-мирен свят.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
не позна преди 6 години
До АнонименВсе още ми е много интересно защо свързвате комунизма с Русия, а не с Германия. И на децата вече е ясно, че германия и Уолстрийт разпространяват и финансират комунизма в Русия. Отделен е въпроса, че германец го измисля. Диктатурата на пролетариата е упражнявана доста преди това във франция. Използвана е от Хитлер в модифициран вариант и с друг враг, нНито германец,нито евреин или руснак,Октомврийската революция е брилянтна англосаксонска няколкогодишна работа и резултат.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Европа има и пари и дългове.Дълговете са южно от Алпите, парите северно от тях.
49
5
 
12
 
! Отговори
123 преди 6 години
Управлението на ЕС унищожава целенасочено християнска Европа.
48
4
 
9
 
! Отговори
адам преди 6 години
аз залагам на 2022
47
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то България 100% се управлява от Москва и сега.
46
3
 
5
 
! Отговори
лелка изнасилева преди 6 години
лелка пуска най-фалшивите новини...няма лелка,няколко човека са с по няколко измислени имена и снимки
45
4
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
"Държавния капитализъм от руски тип ..." ... Много добре казано. Преди държавата в раССия беше приватизирана от комунистите от ленински и сталински тип, а сега тя е собственост на олигархичните капиталисти от обкръжението на товарищ путин, но и преди и сега тези процеси в Матушката русъ, се контролират от Кремъл и КГБ ... !!!
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кибуцът бил концлагер?! Ега ти простотията. Кибуцът е комуна и кооператив бе неграмотнико. Концлагери е имало само при руснаците, немците и камбоджанците бе ***
43
5
 
9
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Боже какви глупости пишете..Уникални! 2020 идва - като затворят кранчето, ще питате - къде се рат гладните! И другия *** с 28те държави, които плашали на Германия - баш е обратното! Германия е "дойната крава" на Евросъюза! И третия *** с полската армия - феномена немски войник ( от времето на римската империя ) не е умрял...само е "упоен", и приспан!Въобще - както написах в статията за фалшивите новини - гъмжи от илитерати, и необразовани манталитетни селяни!
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизмът си е еврейско изобретение. Руската революция я направиха евреи.Днес в И"зраел има истински комунизъм. Живеяв в кибуци (вид концлагери), хранят се общ казан, парите са общи и работиш каквото ти кажат. Няма лабаво.
41
3
 
9
 
! Отговори
Колобър преди 6 години
Не съм комунист,но комунизъм в Русия никога не е имало! За критерия,който покрива смисъла на думата комунизъм - вижте Скандинавските държави!Те си бяха за пример,че е възможно да се постигне това,но...народите там са с друг начин на мислене!!! Аз съм по-скоро утопист :) ... Томазо Кампанела, Томас Мор и Т.н.
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
докато тук се плюнчите на комунисти, китайските комунисти превзеха света :)
39
8
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До АнонименЩо сме свързвали комунизма с Русия? Странно е дче питаш. Това е страната където комунизмът се настани, съсипа я, и се опита да се разпростре по света.
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това Ес трябва да стане държава като Щатите. СЕЩ - с общи институции и армия. И всички руснаци в Русия, всички харабели в пустинята, турмулята в Турция.
37
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все още ми е много интересно защо свързвате комунизма с Русия, а не с Германия. И на децата вече е ясно, че германия и Уолстрийт разпространяват и финансират комунизма в Русия. Отделен е въпроса, че германец го измисля. Диктатурата на пролетариата е упражнявана доста преди това във франция. Използвана е от Хитлер в модифициран вариант и с друг враг, но философията не идва от Русия. Време е да преосмислите осъзнаването си за света. Колкото и да е тъжно, все някога трябва да видите реалностите.
36
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
28 държави помагат на Германия да излезе от дълговата криза. В отплата ще получите малко асвалт и много либерализъм и гейщина, а по-щастливита ще имат удоволствието да излъскат ке не фи те на Меркел
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС няма да се разпадне, но е вероятно да останат само тези, за които е изгоден. Ние не сме от тях. За нас ЕС означава ниско качество на живот, липса на успешна национална политика и некачествени - почти отровни - храни, унищожаващи нашите производители с лъскави опаковки и ниски дотирани цени. Гарантиреам, че ако нашите млекопроизводители бяха дотирани като германските, френските, белгийските и т.н. в Европа щеше да има единствено българско мляко. Примерно.
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремълската пропаганда няма начало и край.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро публикувано изследване сочеше, че при едно хипотетична война на Германия и Полша, полската армия е в състояние да окупира цяла Германия за 2 седмици. Така че немската армия с оглед претенциите им да командват ЕС, трябва да започне да се модернизира, въоръжава и обучава.
32
2
 
14
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Единствената, макар и УВИ игнорируемо малка, възможност Западна Европа да не се превърне в Ислямски Халифат е незабавното разпускане на Европейския Съюз (и персонала му в Брюксел) във безумния му вид в който сега съществува, връщане на държавните граници и охраната им и тотална, масова депортация на позиращите за "Бежанци" нелегални имигранти от Третия Свят на Исляма. След резкия десен завой на Австрия, като че ли тази алтернатива получи глътка свеж въздух! Дали?!?