Дамаск: Ще третираме Турция и САЩ като нашественици!

Не може да има дискусия за федерализъм, заяви съветник на Асад
8 ное 2017 07:44, Елка Василева
29
Дамаск: Ще третираме Турция и САЩ като нашественици!
Снимка: архив, Reuters

Съветник на сирийския президент Башар Асад заяви в телевизионно интервю, че САЩ и Турция са на сирийска територия незаконно и че сирийското правителство ще се отнесе към тях като към "нашественици", предаде Ройтерс.

Бусейна Шабан каза също, че сирийското правителство няма да се откаже от град Ракка, който беше отвоюван от "Ислямска държава" миналия месец от подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили.

"Турция е страна колонизатор, нейните сили на наша територия са незаконни, също както американските сили са незаконно на наша земя, каза тя по ливанската телевизия "Ал Маядин". "Ние ще се справим с този проблем така, както се справяме с всеки нашественик в нашите земи", добави тя без повече подробности.

Сирийските демократични сили заявиха, че Ракка ще бъде част от децентрализирана "федерална Сирия" и се надяват, че нова фаза от преговори ще ограничат кюрдската автономия в Северна Сирия, но в петък висш ирански представител заяви, че сирийските правителствени сили скоро ще започнат настъпление за превземане на града.

"Всичко зависи от самите сирийци и от преговорите между тях и не може да има дискусия за разделяне или отрязване на част от страната или за т.нар. федерализъм", подчерта Шаабан.

Тя добави, че това, което се е случило в Иракски Кюрдистан, "трябва да послужи за урок" на Сирийските демократични сили, намеквайки за иракските кюрдски лидери, които понесоха тежък удар, когато централното правителство в Багдад, подкрепяно от Иран и Турция, им нанесе ответен удар заради референдума за независимост.

Според нея думите на сирийския външен министър през септември, че Дамаск е отворен за преговори с кюрдите за тяхното искане за автономия в рамките на Сирия, са били изтълкувани погрешно.

"Не мисля,че което и да било правителство може да преговаря с каквато и да било групировка , когато става дума за единството на страната", заяви тя.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ви преведа новината с две думи. Путин, чрез съветничката на Асад просто казва, че ще черпи кюрдите с една гореща супа. Много гореща.
25
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22Това че на Дамаск му оставаше 1 месец, си е напълно вярно! И това при положение че срещу главоре...четата се бореше "коалиция от 60 държави", начело с главния говедар!!! Смешно, нали?! И слава Богу че долетяха братушките! А колкото до кюрдите, Сирия НИКОГА не е обещавала автономия, това го обещаваха краварите на иракските и КАКТО ВИНАГИ ГИ ИЗЛЪГАХА!! ХА-ХА....НЕ ЗНАМ ДАЖЕ ЕДИН-ЕДИНСТВЕН ПЪТ, в който това говедарско племе да е обещало нещо и ДА ГО Е ИЗПЪЛНИЛО!!!! УНИКАЛНИ ЛЪЖЦИ!!!
24
51
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма право да третира никой като нашественик защото е никой. сащ са там за да помогнат на сирия и народа ги докрепя
23
34
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стана ясно, че Дамаск го е яд, че щатите му превзеха столицата Ракка. Вече за никого не е тайна, че ИД беше създаден за параван зад който Асад изтреби собственият си народ.
22
32
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не могат да направят на Турция.Ердоган и Путин са интимни приятелки и само те могат да решат как да се разберат помежду си за Сирия, защото Турция иска част от страната, а Русия държи на Асад... сложно става.САЩ да седят отстрани и да гледат този смешен театър, а накрая да ошамарят всички и да се успокои положението.
21
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сирия обещаваше на кюрдите държава но сега като видяха че Ирак и Турция смачкаха иракските кюрди почнаха и те да си вярват че без Турция могат да направят нещо,а истината е че преди руснаците да влезнат в Сирия сирийския режим имаше 1 месец живот
20
7
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е да ама сащ няма как да оцелява икономимата им без да убиват и крадат от др.народи
19
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким ще се погрижи за САЩисаните ....
18
7
 
66
 
! Отговори
скандално преди 6 години
След освобождението на Дейр-ее-зор от терористите,Сирийските военни са намерили огромен склад с оръжие западно производство,което доказва че запада активно са въоръжавали ИД.
17
9
 
50
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Путин ще даде на Сирия модерни ракети и за терористите от сащ ще стане страшно а ние ще се кефиме
16
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБЛАЖЕНИ СА ВЯРВАЩИТЕ В САЩ, И УМРЕЛИТЕ ЗА ТЯХ. АМА СА МНОГООООООО!
15
4
 
57
 
! Отговори
чери преди 6 години
До СИРИЙЦИТЕ НЯМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА ГОНЯТ ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ. ТЕ ПРОСТО ГИ УНИЩОЖАВАТ. НЕТ ТЕРОРИСТ, НЕТ ПРОБЛЕМ.
14
47
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще видим как ще превземат нещо без тежки оръжия и авиация. САЩ ще забрани полетите, ще им потроши танковете и оръдията, и ще се наложи руските наемници да дадат фира в големи количества.
13
12
 
30
 
! Отговори
да преди 6 години
селският цар Ерджолан станал султан хахахахахахахахахахахахахахахахахалеко със сериалите
12
20
 
38
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
без България няма да останем,но без теб-да !!то и преди Възродителния процес много бяхте отворени ама после бягахте през глава към Анадола на'срани от страх..не приказвайте много, че имената ви нещо са овехтели-да не ги подновим с нови ПАК !!!!!
11
50
 
37
 
! Отговори
! преди 6 години
Турция си пази територията от терористите, затова вечно ще са в Сирия, Ирак и т. н. Ако им стиска на сирийците нека ги изкарат от границите си!Свършиха ония времена вече, султаната се завърна!
10
7
 
59
 
! Отговори
сащ терористи преди 6 години
Руснаците показаха клип от уж освободения град Ракка,как американски войници товарят на камиони въоръжени терористи който по късно са засечени да атакуват позициите на Сирийската армия!!!
9
16
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на сирийците - фащ и туркие нямат място в Свещената земя.
8
21
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ние ще се справим с този проблем така, както се справяме с всеки нашественик в нашите земи", добави тя без повече подробности.Вие не сте се справили с нито един от нашествениците. Руснаците, американците, кюрдите, Хизбула, шиитските милиции на Иран - те се справиха. В Ирак поне местната армия водеше повечето битки, ако и да беше подпомагана от САЩ.
7
24
 
23
 
! Отговори
do 6 преди 6 години
bularite koito v deystvitelnost sa *** , ne se barkayte s gol gis kadeto nevi e rabota ,da ne ostanete bes bulgaristan vmestuy chakat podhodqshta prichina