Лондон обеща: Ще защитава Европа от руски заплахи

Тереза Мей обвини Русия във военна агресия и намеса в избори
14 ное 2017 08:30, Елка Василева
117
Лондон обеща: Ще защитава Европа от руски заплахи
Тереза Мей. Снимка: архив, БТА

Британската министър-председателка Тереза Мей заяви, че правителството на Великобритания ще спази ангажимента си да защитава Европа след Brexit и обвини Русия във военна агресия и намеса в избори, предаде Ройтерс.

Мей каза, че Великобритания ще продължи да оказва помощ на страни, които са жертва на агресия.

"Великобритания ще остане безусловно ангажирана с поддържането на сигурността на Европа", заяви тя в реч в Лондон.

"Всестранното ново икономическо партньорство, което искаме, ще подсили общия ни ангажимент към отворените икономики и свободните общества пред лицето на тези, които искат да ги подкопаят", каза Мей.

Тя обвини Русия, че разпалва насилие в Източна Украйна, нарушава въздушното пространство на държави в Европа и провежда кампания за кибератаки.

Мей обвини Русия в намеса в избори и извършване на хакерски атаки срещу датското министерство на отбраната и германския парламент, а също така обвини руските държавни медии, че разпространяват фалшиви истории и обработени с фотошоп изображения с цел подкопаване на западните институции.

Тя каза, че британското правителство работи за реформиране на НАТО, така че алиансът да е в по-добра позиция да противодейства на руската враждебност и засилва военната и икономическата подкрепа за Украйна.

"Ще предприемем необходимите мерки, за да противодействаме на руската дейност", заяви Мей.

Тя каза, че иска по-добри отношения с Русия, ако Москва работи за насърчаване на мира.

"Русия може да избере този различен път и се надявам, че един ден ще го направи", заяви Мей.

"Но докато Русия не направи това, ние ще действаме заедно, за да защитаваме нашите интереси и международния ред, от който зависят те", каза тя.

Мей определи Русия като главната страна, която се опитва да подкопае международната система от правила и обвини руския президент Владимир Путин, че "се стреми да превърне информацията в оръжие", посочват ТАСС и Асошиейтед прес.

Същевременно Мей каза, че не иска връщане към Студената война или "състояние на вечно противопоставяне".

"В това време, когато трябва да сме бдителни, ние също така искаме взаимодействие и именно затова в близките месеци външният министър (на Великобритания Борис Джонсън) ще посети Москва", каза тя.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
19
 
! Отговори
@ преди 6 години
По долу Суворов ви го е обяснил с няколко изречения.Англия е бивша империя, грабила е така както никой друг из целия свят.Сега са малко островче със затихващи функции. Дори в България нямат влияние.А се перчат и скачат на Русия.Смешни. Жалки.
17
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Суворов.Не гади на сайте, мразь путинская, гади на лодину бля!
16
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е Великобритания бе ей
15
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
путинофилите с се развилнели още по тъмно. Уцелила е право в десетката англичанката явно. :))
14
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тази пъкРуски булонки сте ние, русофилите -българофоби, дето все руски интереси защитавате и все в защита на руската *** квичите.
13
4
 
23
 
! Отговори
ха-ха-хакер преди 6 години
Руските хакери са навсякъде. Наскоро вдигнаха цените на репите на Женския пазар в София. По интернет!
12
5
 
23
 
! Отговори
Тази пък преди 6 години
Англия е малка булонка пред Русия. Къде са тръгнали да подскачат, явно се нуждят от самочувствие. Т. Мей изглежда жалка.
11
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай русофиилистик-путинофилскатаа измеет! Най-=накрая света ще прогледне какво идва откъм руската кочиина...
10
4
 
21
 
! Отговори
Топ-експерт преди 6 години
ЕС вижда заплахи там където ги няма, колко ще струва ксенофобията и популизма насаждани от либералите и тая стига е говорила с езика на омразата срещу Русия.Либералите правят политика насаждайки страхове, това не трява да се допуска в никой случай.
9
4
 
26
 
! Отговори
Въпроси има ли? преди 6 години
На бюрото на Путин в Кремъл има клавиатура на компютър и на всяко копче е написано името на някоя държава. Когато Путин иска да се намеси в световната политика, на Путин му е достатъчно само да натисне копчето със съответното име на държавата. Например, Путин натиска копчето на Англия и Тереза Мей моментално получава стомашно разстройство и пристъп на бяс. Въпроси има ли?
8
4
 
19
 
! Отговори
Суворов. преди 6 години
Вы ещ за Ливию ,Сербию Иран Афганистан ответите. Свою голову обвиняй . Тебе только и остатся что гавкать на Россию. Вот только в Кремле лай не слышат...
7
3
 
24
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
с армия от травестити, или трансджендъри както им казват по евролиберастки, наистина ще им трябва късмет да защитят когото и да е
6
4
 
32
 
! Отговори
Топ-експет преди 6 години
ЕС няма нужда да харчи милиарди за защита, Русия би могла да осигури сугрността на ЕС срещу по-малка сума и резултата ще е изключително по ефективен от либерастичната армия изнежени вегани. Всички виждаме на какво прилича ЕС, откакто НАТО опази ЕС.
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха тая, а и вие не сте в ред сега остава да поместите статия за намеса и в Испания както ревът от там. Ще излезе, че изостаналата Русия дърпа конците в цЕл свят.
4
2
 
7
 
! Отговори
Саша, Подмосковието преди 6 години
Като тези заплахи които са изкупили най-скъпата улица в лондон ли, или като тези заплахи които пращат децата си в "мръсният, долен, гаден" запад.... сиреч скъпарски училища из Лондон? Чакай да си резна една имитация на френско сирене, отпивайки имитация на портокалов сок.
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сакън, недейте, молим! Не ви ли стигат колониите?
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тази много да не сочи с този пръст ,ще и изигра е лоша шега
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да защитят първо албионците децата си от тази баба трани и да не се занимават с дезинформация, да не станат остров с висока концентрация на Цезий-137