Австралийците искат узаконяване на еднополовите бракове

Премиерът Майкъл Търнбул им обеща закон до Коледа
15 ное 2017 08:44, Елка Василева
27
Австралийците искат узаконяване на еднополовите бракове
Снимка: Reuters

Мнозинството австралийци гласуваха за промяна в законодателството, с която да се разрешат еднополовите бракове, предаде ДПА.

Над 7 милиона избиратели (61,6 процента), са гласували за промяна в законодателството за узаконяване на хомосексуалните бракове, показват резултатите от допитване по пощата.

Австралийската статистическа служба съобщи, че в гласуването са участвали около 12 милиона от общо 16 милиона избиратели.

"Австралийците се обединиха както никога преди в подкрепа на гейовете и лесбийките и отправят недвусмислено послание до парламента да свърши работата си и да узакони еднополовите бракове", заяви за ДПА парламентаристът и говорител на кампанията за равно право на брак Алекс Грийнуич.

Австралийският премиер Майкъл Търнбул обеща закон за еднополовите бракове до Коледа.

"Трябва да уважим гласа на хората. Поискахме мнението им и те ни го дадоха. То е недвусмислено и убедително. Нашата работа е да удовлетворим исканията им", каза министър-председателят и повтори предишно свое обещание да прокара закона в парламента преди Коледа.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
То нявсякъде по света е така. Само сбърканяците се правят на вечно онеправдани.Явно тези хора не се усещат като ненормални. По-лошото е, че лекарите си траят като п....Самата биология опревергава генетичният им дефект.
12
8
 
7
 
! Отговори
Аааааа, преди 6 години
Не слагайте цяла Австралия под общ знаменател. Еднополови бракове искат само гейове,лесбийки и всякакви сбъркани.Нормалните хора стият в страни от тази извра....те....ния.
11
6
 
9
 
! Отговори
Jj преди 6 години
Супер новина :) Нека хората да се обичат - на никого не пречат. На онези, на които не им харесва, просто или да не ходят в Австралия или да не се женят за някого от техния пол :D
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наясно ли сте че това е узаконено в Германия от преди повече от 10 години м?а наясно ли сте че тука сме Новия Свят м?Всеки е свободен да се ръга с който си иска, мен това не ме интересува.За мен като австралиец тази СВОБОДНА страна ми е дава възможност да ставам все повече финансово красив. Ако не ме стигнете то поне наполовина красиви като мен да станете $$$$Така че кой каквото го влече, всеки си гледа интересапо3драви от Сидней-Ав$тралия
9
5
 
5
 
! Отговори
G преди 6 години
Тази планета става пълен шит - ще емигрирам на луната!!!Добре, че Австралия е толкова далече...
8
3
 
11
 
! Отговори
nina преди 6 години
А бе, уж са много набожни на запад,а одобряват еднополовите бракове - това, за което църквата е против. Ей на това му се вика ДВОЕН АРШИН!
7
6
 
17
 
! Отговори
Той преди 6 години
Содом и Гомор в действие!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е било винаги, не само по времето на Рим. През средновековието просто се е преследвало по активно, но дори в самата католическа църква тежкият порок е взимал своя дял. Така е било през " ренесанса", така е и днес. Християнството е Богопосветен път и начин на живот, а не фалшива титулация в обществето. Който иска да бъде Христов ученик таман ще има още по - добър повод за това ! Ако чакаш обществото да е християнско...може и нищо да не дочакаш !
5
6
 
17
 
! Отговори
Бам Бам преди 6 години
Тръпнещ от нетърпение очаквам да видя първата държава, в която ще се узаконят браковете с животни.
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да изпукат и австралийците.. допитването референдум ли е? ако не, то какво е въобще и кой извади крайните цифри? щото мога и аз да напиша всичко
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 16 000 000, 7 гласували ЗА ! Колко са 7 и това е спорно,НО пък били болшинство ! Така и българските политици печелят избори. От 5 000 000 българи имащи право на глас , гласуват само 2 които се разделят на 20 партии и ГЕРБ печелил убедително. Сметнете колко не са гласували за тях и колко искрено ги мразят ! Това са истинските българи
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е било накрая в Древен Рим. Краят е известен на всички. Историята се повтаря. Особено, ако не се вадят поуки от нея. Християнската ни цивилизация очевидно е обречена.
1
12
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Този ден да се обяви за национален празник на Австралия. Либeралите не са популисти и измамници и комунисти , които правят политика на гърба на гейовете, веганите, еднополовите и другите наркомани. Да вземеш от немеца за да даваш на гърците това не е комунизъм, защото комунизма в ЕС е забранен.