Израелска министърка: Евреите в САЩ живеят удобно!

Нетаняху смъмри своята заместничка за думите й
23 ное 2017 22:22, Боряна Павлова
77
Израелска министърка: Евреите в САЩ живеят удобно!
Ципи Хотовели Снимка: Twitter

Премиерът и външен министър на Израел Бенямин Нетаняху е смъмрил заместник-министъра на външните работи Ципи Хотовели заради думите й, че евреите в САЩ не пращат децата си във въоръжените сили и имат "удобен живот", предаде ДПА.

В разпространено днес съобщение на канцеларията на Нетаняху се казва, че премиерът "осъжда обидните забележки на Ципи Хотовели за американската еврейска общност".

"Евреите от диаспората са ни скъпи и те са неделима част от нашия народ. Не са уместни такива атаки и нейните забележки не отразяват позицията на Държавата Израел", пише в съобщението, съобщи БТА.

В телевизионно интервю, излъчено снощи, Хотовели, която е член на консервативната
 партия "Ликуд" на Нетаняху, заяви, че евреите в САЩ "не пращат децата си да се сражават за своята страна". "Повечето от тях имат доста удобен живот. Те не познават чувството да бъдеш нападан с ракети", каза тя.

Хотовели направи това изявление на фона на растящи разногласия между израелското правителство и евреите в САЩ, след като Нетаняху не изпълни обещанието си в Ерусалим да има място за молитви, споделено от хора от двата пола. Премиерът се отказа от този план под натиска на ултраортодоксалните партии в Израел, припомни ДПА.

Свещената Западната стена на Стария град в Ерусалим е под администрацията на ултраортодоксални евреи, които отстояват строга интерпретация на юдаизма, забраняваща съвместни молитви на жени и мъже. Мнозина американски евреи са против тези ограничения, които според тях им пречат да практикуват по-либерална форма на религията си.


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Рави Исус Христос преди 1 година
Римляни 11 Бог предаде евреите на непокорство езичниците да се спасят и бъдат покорни на Бог докато се изпълни времето за спасение на евреите ние като нации бунтовни евреи непокорни препъни Камъкът Исус Христос
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
72 Но не забравяй че те не са само теоретици и практици на комунизма не са само негови апологети но и основни негови отрицатели и борци срещу комунизма, тоест те са и от вете страни на барикадата на комунизма
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
73 За това си прав , на практика Иисус е бил първият комунист.
66
1
 
2
 
! Отговори
Хайде холан преди 1 година
До Анонимен
Комунизмът също е еврейска измишльотина(100% факт),така че сещай се какво мисля за него.
65
5
 
2
 
! Отговори
Хайде холан преди 1 година
До Анонимен
Християнството е създадено от евреи на базата на юдеизма с определена цел.С исляма е същото.Просто тия религии са фабрикувани според мат'ряла,който впоследствие е трябвало да бъде подчинен.Вярно,имало е и фалове,но общо взето процесът върви към планирания си край-Пълно Световно господство.Е,Китайците се дърпат,ама надали ще успеят.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
70 Как да не произвеждат нищо полезно . Имаше лаф на времето че от евреина селянин не става , но направиха най-интензивното земеделие в Израел и от пустинята направиха рай .
Плагиатсво хахахаахахахахахах, кисело ли е гроздето а , ще те питам когато попаднеш под скалпела на някой евреин хирург какви ще ги плещиш.
63
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
До Анонимен
Най-великото изобретение на евреите е начинът да правиш пари,без да произведеш НИЩО полезно за обществото.Банковите далавери просто им идват отвътре,омотали са света в паяжината си.Колкото до техническите и научни постижения-там намирисва на плагиатство,в значителна степен.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
47 Той е син Божи , но и е от Соломоновия род и ако не беше разпнат нямаше да се жертва в името на човечеството и нямаше да Възкръсне
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
66 Ако ги нямаше тях щеше има друг но ги има тях
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
65 Пълни глупости , точно напротив именно в 19 и 20 век когато падна схизмата над евреите се осъществиха Революциите в технологиите . В момента сме в епохата на така наречената Четвърта Революция чрез Интернета пак дело на евреите.
59
1
 
1
 
! Отговори
А бе преди 1 година
До Анонимен
до 63
Да не смяташ,че без е*вреите всичко от огъня насам нямаше да бъде открито????Хайде холан!
58
3
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
До Анонимен
Верно че ев.реите са дали много нещо на Света,най-вече войни и всякакви проблеми.Не случайно са гонени от десетки страни.На практика всички значими войни от Наполеон насам са ако не предизвикани,то поне раздухани от тях.Естествено,Първата и Втората световни плюс Руската революция са най-значимите им постижения,бетонирали ги на върха.Сега обаче искат много повече-от Богоизбрани да станат Богове,чрез Трета Световна война!Да се надяваме,че на Господ това няма да му хареса,иначе....
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали знаете, че Тората като част от Талмуда е на практика Старият Завет в Библията
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
60 Безспорни са техните постижения в НАУКАТА в КУЛТУРАТА на човечеството и разбира се в областта на ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВИОТО, ФИНАНСИТЕ и Икономиката като цяло .
55
3
 
3
 
! Отговори
Хм преди 1 година
По същество САЩ,управлявани от ев.реите са слуга на Израел.Да не би американските ев.реи да искат да се еманципират и да работят само за собствена сметка?Кой знае...Обаче в техните кръгове има някакво напрежение заради преразпределение на властта,видим резултат от което бе изпадането в немилост на Сорос.Естествено,какво точно става при Богоизбраните никога няма да научим.
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
60 Защо не са ли го направили . Евреите са дали на света непропорционално много на числеността на населението си и то най-вече заради американските евреи.
53
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
До Дядо Радой
"Господ да поживи евреите,живеещи във ФАЩ!И до девето коляно!За всички благини,които са подарили почти безплатно на човечеството!"
Браво,оценявам хумора ти!
52
0
 
2
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 1 година
58 Нито е крадец и нито е от Драгалевци , заврян зет е там и всичко е на жена му , няма драгалевчанин който ад не е спечелил от реституията на земята . Продадоха нивите и пасищата си дето на времето дядовците им са пасли говедата за милиони и пак са недовлни.
51
2
 
2
 
! Отговори
Расъждения от Катуня преди 1 година
А някои мислят,че и Драгалевският Крадец и той бил еврей? Споре делата - сигурно "да",но според боята - едва ли.
50
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Радой преди 1 година
Господ да ......поживи евреите,живещи във ФАЩ ! И до девето коляно! За всички благини,които са подарили почти безплатно на човечеството!