Експерт: Не очаквайте мигрантският поток да намалее!

Никой все още не е дал ясен отговор как да бъде решен проблема
Обновена: 4 дек 2017 23:03 | 4 дек 2017 22:44, Екип на Bloomberg
14
Експерт: Не очаквайте мигрантският поток да намалее!
Снимка: Bloomberg

Бъдещето на мигрантския натиск към Европа е много комплексен въпрос, на който много трудно може да бъде даден ясен отговор. Винаги трябва да се разглеждат няколко опции, а не само една.

Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria директорът на международната неправителствена организация ACAPS (Assessment Capacities Project) Ларс Петер Нисен.

Въпреки това, посочи Нисен, няма особени изгледи мигрантския поток от Близкия Изток в посока Европа да намалее.

Причините

Една от тях се крие в това, че няма почти никакво развитие на ситуацията около източния мигрантски маршрут през Турция и Гърция. Няма и ясен отговор от никого как проблемите могат да бъдат решени. Следователно е слабо вероятно сегашното статукво да се промени, смята събеседника в предаването.

Защо ситуацията в Сирия може да ескалира въпреки очертаващата се гибел на ИДИЛ?

В разговора бяха обсъдени и изгледите за разрешаване на хуманитарните кризи в страни като Сирия, Ирак, Афганистан, Йемен и Венецуела.

Вижте повече във видеото

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
17
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Внушават ни, че "нямало алтернатива"... пълни глупости! Австралия .. Нова Зеландия... Унгария...Чехия...Словакия...показват как трябва да се отговори на инвазията! С крути мерки... да се пресекат мераците на световната измeт от Азия и Африка за лек живот на наш гръб.Колко милиарда гладни примитивници още трябва да храним? Истината, е че шепа самозабравили се бюрократи - решават вместо нас
12
5
 
9
 
! Отговори
dan преди 6 години
Младото население в Европа намалява, и какво следва? Европейските политици решиха най-лесното - да си внесат младо население от Африка и Азия, хем ще работи, хем ще потребява стоки и услуги.
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искате решение ли? Много просто: границите се затварят и следва миниране. Въпроси?! ***.
10
2
 
8
 
! Отговори
готвят нови диверсии преди 6 години
през 2011 година с експерт от МВР снимахме видими същества тн "масаи" предвестници на бежански потоци.От преди две седмици пак ги засякохме.
9
3
 
10
 
! Отговори
АМАН от диверсии преди 6 години
След показни нагли диверсии срещу страни членки на ООН като Либия,Сирия,Ирак,Афганистан <Украйна с използването на добре известни оръжия за манипулиране на тълпите вкл с нагло вредни съоръжения инсталирани в лични документи,зомби пиво ,пси активатори в безалкохолни турски сериали бяха подпалени много страни. Виновните длъжностни лица от Брюксел и другаде още са на свобода
8
0
 
24
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
Елементарно - докато приемаме, ще идват. Ако спрем да приемаме, няма да идват."Не очаквайте потока да намалее" = "Не очаквайте да спрем да приемаме"
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сякаш ние не го знаем по-добре от него . Знаем и КОЙ организира ,,мигрантските потоци ,,Знаеми КОЙ им дава пари ,телефони ,карти ,корабите с който ги превозват до брега на Европа и ги пускат с лодки на 1-2 километра ,Ужким преплавали морето . Знаем какви ги вършите .
6
0
 
30
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Докъде е докарахме, човек стига да може да чета и да умножава и му викат "експерт"!? Страните от Пакистан до Нигерия на 30 години удвояват населението си и нямат намерение да намалят темпото. Всъщност по пътя към Европа даже успяват да се размножават. А тук осигуряват храна и жилище. Експерта да ми каже поне една причина да намалее потока?
5
2
 
11
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
ДО ВСИЧКИ Сайтът Днеска.бг толерира триенето на коментари и не предприема нищо против налагането на расистки мнения и манипулации от страна на *** си.Мисля,че всички ние,които чрез коментарите (без обиди и спазващи правилата на сайта) си финансираме тази медия имаме правото да изказваме мнението си и то без редактиране от тяхна страна.Призовавам всички нормални потребители на тази медия да изискват своите права или най малкото....накажете ги с мълчание,когато не зачитат правата ви
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Комплексиран въпрос" ли? Като гласно се обяви,че няма да се приемат,че ще се връщат и започне да се действа на практика,набързо ще се реши проблема.
3
4
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Искате демокрация и ЕС, нали?Гласувате за ГЕРБ и Б.Б, нали?Мразите Русия, нали?Недейте да ревете тогава, заслужавате си съдбата!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаТова само ли го измисли??????????
1
8
 
1
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Имаме право на избор защото е демокрацияДа резнем пищовите малко и да станем мюсли или да ги *** от дъно и да станем третополови