Тръмп за Ерусалим: Спазих предизборно обещание!

Американският президент взе на прицел предшествениците си
Обновена: 8 дек 2017 20:26 | 8 дек 2017 20:25, Веселина Йорданова
42
Тръмп за Ерусалим: Спазих предизборно обещание!
Палестинци протестират срещу Тръмп. Снимка: БТА

"Спазих предизборното си обещание, а други - не!". С тези думи американският президент Доналд Тръмп взе на прицел в Туитър тримата си предшественици в Белия дом Бил Клинтън, Джордж У. Буш и Барак Обама, обвинени, че не са изпълнили обещанията си за Ерусалим, предаде Франс прес.

Още по темата
Тръмп приложи видео, за да припомни поетите по този въпрос от тримата предишни президент ангажименти, от които те в една или друга степен впоследствие са се отметнали.

Клинтън, както и Буш, твърдяха по време на кампаниите си, че са склонни да преместят американското посолство от Тел Авив в Ерусалим, но промениха виждането си, след като дойдоха на власт. Обама не е казвал нещо конкретно за посолството, но нарече Ерусалим "столица на Израел".

"Щом поема функциите си, ще започна процедура по преместване на американското посолство в града, който Израел избра за столица", заявява през 2000 г. Джордж Буш в реч, откъс от която е публикуван в туита на Тръмп.

Видеомонтажът завършва с изявление на самия Тръмп, огласяващ "официалното признаване" на Ерусалим за столица на Израел и решението си да премести посолството на САЩ от Тел Авив там.

В изявлението президентът косвено говори за липсата на кураж у тримата обитатели на Белия дом преди него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Какво е направил, да не е направил Пуч на собствения си народ? Човекът го е обещал съзнателно преди изборите, какво има да осъзнава?Всички които му се присмива на глупостите преди избори почват да се четат където не ги сърби, кофти
9
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Заглавието е кратък, точен и ясен отговор на квиченето наполовина много народ!Просто човека държи на думата си и между другото става въпрос не само за това предизборни обещание!
8
2
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
8 *** и защо Ал Акса да не е в еврейски ръце да не би да можете да се погрижите по добре за нея
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За нас, предизборни обещания са си само обещания. Да не се изпълнява, приемаме за нормално. Ако нещо се изпълни за интересно.
6
5
 
11
 
! Отговори
Zv. преди 6 години
Нищо не осъзнава,просто с поредната простотия вкарва света в невероятен хаос.Този човек заслижава приз АНТИПОЛИТИК,за съжаление.Дано докато има мандат не предизвика и война47893
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя предизборно , ако беше обещал трета световна !!
4
0
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
На какво ли м ение е днес Тръмп обществото у нас начело с Шаренкова
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Творецът е решил да изпъди арабелите от своя град, кой ще му попречи? Изглежда му е писнало на Храмовия хълм да вият вълци и чакали.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и хората около него са на светлинни години пред теб. Звучиш смешно като си мислиш че можеш да подлагаш на оценка неща които не са далеч над нивото ти.
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Спазих предизборно обещание ...." звучи малко като детско оправдание дали изобщо осъзнава какво е направил ???