Евросъюзът реши: Още шест месеца санкции срещу Русия

Туск: Единодушни сме за продължаването им!
Обновена: 15 дек 2017 07:07 | 14 дек 2017 22:42, Анисия Иванова
162
Евросъюзът реши: Още шест месеца санкции срещу Русия
Архив: Reuters

Лидерите на ЕС дадоха днес зелена светлина за удължаване с шест месеца на тежките икономически санкции срещу Русия, наложени заради намесата й в конфликта в Украйна, съобщи днес председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от Франс прес.

"ЕС е единодушен за продължаването на икономическите санкции срещу Русия", написа Туск в Туитър.
Решението, взето на срещата на върха в Брюксел, ще бъде официално прието от 28-те страни членки на ЕС през следващите седмици.

Украинският президент Петро Порошенко приветства в страницата си във "Фейсбук" това "важно политическо решение", взето заради нарушаването на териториалната цялост на Украйна и нежеланието на Русия да спре хибридната агресия срещу Украйна.(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
17
 
11
 
! Отговори
Санкциите срещу преди 6 години
Терорашка-говнвшка ще продължат, докато мужиците оскотеят и натъпкат кожата на *** със слама и положат чучелото ми до другата Мумия
14
10
 
20
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Много добре си спомням - как Германия се гърчеше по времето на Шрьодер, когато спряха газовите доставки от Русия.А и Шрьодер май не се притеснява от санкциите, и прибира милиони годишно от руска газ!Американците тровят почвата, и подпочвените си води с фрекинг... не мислят за бъдещето .. но така са и в Афганистан...Ирак....Либия...Сирия...Виетнам - сметкаджии - на чужд гръб!
13
6
 
18
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До 12Разбира се икономическият развал на ЕС, ако Русия спре да й доставя газ бледнее пред цивилизационния развал който готвят за Европа нейните "съюзници" от САЩ в съучастие с брюкселската п.смина.
12
9
 
16
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Обаче, на 1.1. 2019 г. от ЕС ще запеят песента - Останахме без газ! Интересно е тогава от къде ще вземат газ !?
11
8
 
21
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До Анонимен 12Русия строи в момента благодарение на санкциите независима самодостатъчна икономика. В момента и е трудно, защото изгражда цели отрасли, които до сега заменяше с внос. Но Русия това вече го е преживявала при това в много по-тежък вариант след ВСОР, когато от нулата построи икономиката си в условията на санкции. След 10 години Русия ще е много по-развита от ЕС, включително и по доходи, защото замяната на евтиния руски газ с американски шистов 3 пъти по-скъп, ще унищожи ЕС иконом
10
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Виж тиРусия доставя 1/3 от необходимата газ и може да бъде заменена лесно. Виж, русия на кого ще продава газ ако ЕС откаже руските доставки .... може би на белите мечки
9
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкции до дупка. Джуджето няма да живее вечно, нали ?
8
9
 
27
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Русия осигурява на ЕС над 60% от енергията която консумира под формата на газ. Чудя се ако само за 2 месеца Москва реши да санкционира ЕС през зимата, какво ли ще стане:)САЩ с войните си в Близкия Изток, докараха на ЕС огромния проблем с бежанците, и ако тези от Брюксел наистина мислят за Европа, то санкциите трябва да са не за Русия, а за САЩ. Истината обаче е, че в Брюксел е пълно с американски пудели работещи срещу интересите на европейците.
7
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите им са на доизгаряне вече. Предполагам са наясно, че не постигат нищо с тях.
6
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много важно...
5
12
 
34
 
! Отговори
noFreeman преди 6 години
Какви санкции бе, Русия си върви напред и става още по развита...
4
7
 
29
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Явно на берлинската ханъма още не и се вярва, че Обонго вече не е в Белия дом!Марионетното и угаждане на презокеанските и господари - вече се е превърнало в "безусловен комплекс"! Тръмп в лицето и каза, че е побъркана бабишкера - *** тя си мисли, че я вали дъжд!Прясно...прясно - тази сутрин по HR3 го казаха директно - най-големия губещ от смешните санкции е Германия - 150 000 000 000 ? годишно!Но - важни са бежанците - от Азия, и Африка!
3
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Струват ми се малко шест месеца. Все пак, Русия е доста голяма страна и според мене ще рухне напълно най-малко след десет-дванадесет месеца.
2
3
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Ко рячи.....?!
1
7
 
28
 
! Отговори
пепи преди 6 години
Пак ще ядеме евтини ябълки от полша и хамон от испания.