Бокова сдаде ЮНЕСКО, става даскалица, отива в Сеул

Ще преподава в университет и ще оглави негов факултет
8 фев 2018 08:50, Златко Желев
46
Бокова сдаде ЮНЕСКО, става даскалица, отива в Сеул
Снимка: Reuters

Бившият генерален директор на Организацията на ООН за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) Ирина Бокова ще преподава в южнокорейски университет и ще оглави негов факултет от следващия месец, съобщи агенция Йонхап.

Университетът Кюн Хи в Сеул съобщи, че е поканил Бокова, за да сподели своята експертиза и опит по ключови за света въпроси - от мира през мултикултурализма до глобализацията.

Освен че ще преподава в южнокорейското висше учебно заведение, тя ще оглави неговия факултет по изкуства и хуманитарни науки. Ирина Бокова ще изнася редовно лекции на студенти и ще участва в семинари и форуми по редица въпроси на глобалното развитие и гражданското общество.

Следващата седмица българката ще получи почетна докторска степен по изследвания на мира.

Ирина Бокова бе генерален директор на ЮНЕСКО два последователни четиригодишни мандата до ноември. Тя е първата жена, заемала този пост, припомня Йонхап.

Южнокорейската национална информационна агенция отбелязва също, че българката има и голям дипломатически опит.
 


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия комунисти на времето ни лъжеха че лошо се живее в "загнилия запад"...а те не се прибират в България за ден -два даже....Ами така е като тате не искаше да е комунист и да участва в прехода (разграбване на държавното(
42
2
 
3
 
! Отговори
зьдж преди 9 месеца
Нали щеше да оглави няква незнайна руска компания тази *** ***?!? Ко стана, Жужи и е показал средно жужешко пръстче,а???
41
6
 
8
 
! Отговори
Бокови-червени прест преди 9 месеца
Крушата не пада по-далече от дървото. Каквато е фамилията Бокови - червени престъпници и крадци, такава е и Ирина Бокова...
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отказа ли се от работа в Русия? Тези гяволи май не тачат много майката кърмилница дала им всико и все на хубаво налитат. Брат и в САЩ. Всичките са някъде на топло. Никой неще
Русия. Защо ли?
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Даскалица

Какъв респект към една отявлена АНТИбългарка комунистическа защитаваща световния ЦИОНИЗЪМ и бореща се срещу обединена и силна Европа бе *** ? Даскалица й е МНОГО на тази *** долна.Аман от червени у.р.о.д.и които мястото им е в зандана да бъдат представяни като нормални човешки същества
38
4
 
6
 
! Отговори
Потомствена комунист преди 9 месеца
Нещо е объркала столиците другарката ! Трябвало е да иде в Пхенян,а не в Сеул..Потомствената комунистка пак се облажи със запада.Нали защитават комунизма,да иде 200 км по нагоре
37
5
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 9 месеца
Дъщерята но един червен кръволок ще чете лекции за Мир? Аре мерси от такива демагогии!
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Подкрепям написаното от Вас! Много точно казано!!!
35
6
 
10
 
! Отговори
Даскалица преди 9 месеца
Абе ! Не можахте ли да изберете друго заглавие за нещастната ви статийка!? Като използвате думата 'даскалица', мислите ли че показвате респект към дамата. която все пак е била представител на България в ООН? Какъв е този махленски и просташки език не ми е ясно! И какво искате да кажете с тази дума? Че я сравнявате с обикновена учителка в селско школо!? Аман от изпростели писачи! Покажете малко респект към хора, на които не можете да стъпите на малкото им пръстче!
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зла-тко няма да изглеждаш по-умен като употребяваш думата даскалица.
Нито колежката ти, която много държи на думата "омбудсмая"
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
УжасТ!
32
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Струва ми се, че това е поредната пушилка.Просто крадлата се крие след скандала с "Азербайджанската перачница" с която мъжа и Калин Митрев е изпрал над 3 милиарда долара.Бокова естествено нищо не е знаела.Сигурно не е знаела и че мъжа и е в УС на ЕБВР?Декан на факултет в Сеул ,дрън дрън.Замитане на откраднатите милиони ,това е целта на мероприятието.
31
14
 
12
 
! Отговори
пп преди 9 месеца
В борда на директорите на руска компания, в университет в сеул. Далеч отива госпожата, колкото се може по- далеч от своята страна. Чета и мисля, заслужава ли си да правиш такава кариера, след като толкова много ще те мразят в собствената ти родина.
30
7
 
10
 
! Отговори
ф 16 преди 9 месеца
Ще им преподава антиамериканизъм и в частност как да се обединят с "добрия "северно корейски комунизъм Комунистите през 70 те успяха така да откъснат и обединят Виетнам като червените завладяха богатия капиталистически юг.Но нали тази игра е от 100 г и помним как напреднали за съветския комунизъм чехи ,унгарци и немци бяха вкарани насила в съветския блок . После Хитлер ,Никсън и Буш са "виновни" ,сега и Тръмп .
29
5
 
21
 
! Отговори
Shark преди 9 месеца
Абе ДНЕС.БГ и частност драскача ***, нямате ли малко срам, а? Първо, да си даскал или даскалица не е обидно, напротив, това е гордост. Даскалите през Възраждането са били най-уважаваните хора. Но вие откъде да го знаете това!!! И второ - преподавател в университет, оглавяващ факултет няма нищо общо с даскал. Апелирам към медията да си ограмоти писачите и да проявява малко уважение към българи, уважавани в целия свят!!!!!!!! И не ми трийте коментара, а се замислете!!!!!
28
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Турците как и превеждат фамилията-Говнярова или Изпражнениелиева?
27
3
 
19
 
! Отговори
Сократис преди 9 месеца
Ще преподава в Университет, ще оглавява Факултет, но иначе била "даскалица"... не се ли срамувате?
26
5
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 месеца
"да сподели своята експертиза". На български език "експертиза" означава изследване, което има за цел да даде отговор на някакъв въпрос, когато за това са необходими специализирани знания - напр. медицинска експертиза, счетоводна експертиза, автотехническа експертиза и т.н. И какво значи ставала "даскалица", защото щяла да преподава в университет? Изобщо махленския стил на драскачите деградира всеки ден.

Що се касае до Бокова, преподаването е в допълнение към работата й за ковчежника на Путин.
25
7
 
8
 
! Отговори
"-" преди 9 месеца
Тази е като хамелион - сменя цвета и убежденията си в зависимост от конюнктурата!
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
***, Златкоооо, само един въпрос, на преподавателите в университет, даскали ли им викат?
А на оглавяващите факултет как се казва?