Вучич: Сърбия никога няма да налага санкции на Русия!

Не сме били и няма да бъдем срещу Москва, категоричен е той
21 фев 2018 22:55, Анисия Иванова
187
Вучич: Сърбия никога няма да налага санкции на Русия!
Архив: Reuters

Сърбия няма да налага санкции на Русия. Това заяви днес сръбският президент Александър Вучич на обща пресконференция след разговорите си руския външен министър Сергей Лавров, който е на посещение в Белград, предаде ТАСС. 

"Сърбия няма да променя политиката си по отношение на Русия. Сърбия никога няма да наложи санкции срещу Руската федерация. Сърбия никога не е била и няма да бъде против Русия. Надяваме се, че в Европа ще разберат това", каза сръбският президент, цитиран от ТАСС.

Вучич заяви, че Сърбия се надява и занапред да купува руски газ, включително чрез газопровода "Турски поток". Ние постоянно увеличаваме потреблението на газ, затова такива доставки са много важни за нас, заяви той.

Сръбският президент каза, че има напредък в двустранните икономически отношения, особено в енергетиката, и отбеляза, че тази година стокообменът между Сърбия и Русия се е увеличил с 25,2 процента.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
7
 
16
 
! Отговори
Ох лапсус преди 6 години
Сърбите винаги са ни надхитряли и изпреварвали, освобождават се преди нас, взимат ни Македония, създават Югославската полуимперия, градят дружба със Запада когато ние сме комунистическа колония, а сега са добре със всички и се въоръжават с надеждна руска военна техника, а ние едни МИГ-ове не можем да ремонтираме
73
2
 
6
 
! Отговори
Гърбушко преди 6 години
До Изгърбич Задвратян,ти сериозно ли?!Сърбия прави наколенки на всеки?!Нещо да не си се объркал с БГ?!
72
12
 
8
 
! Отговори
еха преди 6 години
Ще ми лапат водомера тогава братята сърби ,вместо да ги приемаме в ЕС !
71
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прекрасна новина! Никаква Сърбия у ЕС. Ще гледа свободния пазар през крив макарон.
70
9
 
19
 
! Отговори
до Изгърбич Задвратя преди 6 години
И като не видят ЕС какво.... да не са луди като нас... полските ябълки по евтини от българските.... защо защото политиката на ЕС е по-зле от преди години СИВ и дотациите между соц. страните.... стимули и субсидии за едни, който им позволяват да убият буквално производството на друг от ЕС заради по ниските цени..... и Вие ми говорите за пзарна икономика... Търсете после български заленчуци по пазарите..
69
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да играят казачок
68
9
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
До до 9Какви са били ли?Били са редови членове на БКП,както 99% от населението(с толкова % печелеха изборите БКП)Защо една партия може да се преименува от БКП на БСП и това да е нормално,а други редови членове на БКП да не могат да основат друга партия?Защо не поискате закон за лустрация на бивши и настоящи членове на БКП?ГЕРБ ще оцелее,но в БСП ще останат сенилните старци.....ааа и ренегата ***!
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи паспортният контрол остава завинаги! Ами през Румъния ще пътуваме...Дано по-бързо авършат магистралата. Пък и Видин ще живне!
66
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние също никога не сме обявявали война на русия, но обратно не е вярно
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли че Югославия е облажва от плана маршал след ВСВ?Ако ще казват нещо, защо не кажат, НИКОГА НЯМА ДА ВЗИМАМЕ ПОМОЩИ ОТ САЩ И ЕС
64
11
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
сърбите никога нема да обявят война на китай, също. те няма да изпреварят с космическата си програма големите държави, и няма да пратят хора на марс. а също така, скоро няма да видят ЕС заради недалновидната си външна политика, да правят наколенки на всеки, който е склонен да им обещае подаръци.
63
12
 
8
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
Сърбита са били винаги фурнаджийски лопати и така и вака , така че никога не трябва да им се вярва .
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не казвай никога НИКОГА
61
8
 
9
 
! Отговори
Тъжна реалност преди 6 години
Тъжно е , че хората все още не могат да се усетят, че зад Русия и САЩ стоят едни и същи хора!
60
7
 
27
 
! Отговори
@ преди 6 години
Айдеее... вечната тема за рубладжии и кравари! Кой бил по и най европеец...Не гледайте империи като САЩ и Русия. За тях сме прашинка, 5 милиона население... колкото едно градче при тях. Имат интерес да ни държат на каишка и го правят ту едните, ту другите. Сърбите си гледат интереса. И без фондове и ЕС живеят по добре от нас, имат по добра инфраструктура от нас въпреки че минаха през войни и бомбадировки на НАТО.
59
12
 
7
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
101 Ти не знаеш ли къде е Путин , нещо се покри след погрома в Сирия вече 10 -ти ден , много тежък грип е сирийският грип.
58
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вучич,какви санкции бре,таласъм.Ще им спрете износа на плескавица ли?
57
4
 
11
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
92 Тъпче украинците не са ли правослвни християни и славяни
56
7
 
9
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
С тази си позиция на практика Сърбия признава независимостта на Косово , защото много хора слагат знак на равенство на конфликта в Косово и в Крим и Донбас . Какви са аргументите на косоварите - мнозинство сме и за това се отделяме Какви са аргументите на кримчаните - мнозинство сме и за това се отделяме
55
5
 
14
 
! Отговори
до 86 преди 6 години
Всъщност те са обикновени хитреци. Надяват се да смучат от двата лагера, като беше по времето на Тито. И защо не,....стига да могат.........Лично аз смятам, че това е безпринципно и неправилно, но...кой ме пита мен.