Властите в Тайланд срещу "секс туризма"

Привличат туристи с будитски храмове и кухня
2 мар 2018 10:40, Петя Славова
18
Властите в Тайланд срещу "секс туризма"
Снимка: Reuters

Тайланската служба по туризма заяви, че "силно се противопоставя" на всякакви форми на секс туризъм, като се надява да отчете рекорден брой туристически посещения тази година, предаде Ройтерс, позовавайки се на комюнике на службата.

Популярен с плажовете си, будистките си храмове и световно известната си кухня, Тайланд непрекъснато е определян като водеща световна туристическа дестинация. Очаква се тази година страната да посрещне рекордните 37,55 милиона туристи, пише БТА.

Тайланд обаче се свързва и със секса. Макар проституцията да е забранена в страната, тя е допускана и в много големи градове могат да се открият публични домове, посещавани както от тайландци, така и от чужденци.
В понеделник полицията арестува 10 руснаци, водили курс по сексуално обучение за свои сънародници в морския курорт Патая и ги обвини, че работят в страната без разрешение.

Тайландската туристическа служба гарантира, че маркетинг стратегията и политиката й за представяне на Тайланд като качествена дестинация върви в правилна посока . . . и силно се противопоставя на всякакви форми на секс туризъм, посочи службата в изявление.

Табели, предлагащи масаж, завършващ обикновено със секс, и т.нар. гоу-гоу барове помогнаха да се създаде репутация на Тайланд като секс дестинация. В страната има около 123 530 секс работници, според доклад от 2014 година на Обединената програма на ООН за ХИВ и СПИН.

През 2016 година тогавашната министърка на туризма каза, че прави усилия страната да се отърве от бордеите и иска Тайланд да бъде известен с качествения си туризъм. Ангажиментът й бе последван от полицейски акции срещу някои от най-големите "фирми", предоставящи секс услуги в Банкок.

Според експерти обаче изкореняването на една толкова дълбоко вкоренена в страната индустрия ще бъде изключително трудно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз до де се наканя и те ша земат да турят катанците....
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво ше бачкат после ?а туристите какво ще чукат ?Хората за това ходят в Патая.Изключено е това да се случи.Както се опитаха да забранят джойнта в Амстердам и не успяха, така и в Тайланд няма да стане.
11
2
 
4
 
! Отговори
бангла преди 6 години
бангла роуд-а на патонг рулира, ама в преките на главната улица са най-интересните бардаци.
10
4
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Ходил съм в Тайланд 2 пъти. Миналата година и 2006-та. Мога да кажа само хубави неща за тайландските девойки.
9
4
 
11
 
! Отговори
dдфсф преди 6 години
E честно ли, първия иска да си купува момченца или момиченца от там, шестия правил кекс с тайландка, осмия пробвал и трите пола и коментарите им седят. А аз само писах, че азиатките пискали яко като ги таковаш и пускат за жълти стотинки и редакторът на "Работническо дело" веднага ме цензурирал. Да ви дефекирам на кафевия сайт, толкова сте зле, че няма накъде повече.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Тайланд и от трите пола трябва да се пробва
7
4
 
16
 
! Отговори
Ха, преди 6 години
че 80% от туристите отиват там основно за това. Друга подобна дестинация е Шри Ланка!
6
4
 
12
 
! Отговори
Яяя преди 6 години
Миналата година бях в Тайланд и такъв кекс правих с една тайландка че направо...
5
1
 
17
 
! Отговори
един преди 6 години
Бил съм в "кирливата им държава" и съм ял храна и сготвена на улицата. И не, не съм ползвал услугите на ***, пък си изкарахме много добре, дори си направихме момченцето ми там на един прекрасен остров.
4
3
 
19
 
! Отговори
демокрад преди 6 години
А при нас кога?Кога ще се вземат мерки за ограничаване на секс туризма у нас?
3
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми те затова ходят туристите там.Защото има евтини жени в големи количества.Никой няма да им отиде в кирливата държава за да яде храна сготвена на улицата.
2
2
 
18
 
! Отговори
й преди 6 години
Защо Тайланд може ,а Брюксел не може . И веднага руснаците са "главните герои" )
1
11
 
14
 
! Отговори
Изрут преди 6 години
Не си ли е там да отидеш да си вземеш едно момченце и едно момиченце...не си бил у Тайланд