Демонстранти блокират пътища в Ереван

Няколкостотин студенти сутринта блокираха централните улици
2 май 2018 09:30, Елка Василева
27
Демонстранти блокират пътища в Ереван
Снимка: БТА

В Армения бяха възобновени протестните акции, след като парламентът вчера не избра опозиционния лидер Никол Пашинян за премиер, съобщи ТАСС.

Демонстранти започнаха да блокират пътищата в столицата Ереван, включително шосетата към летищата. Блокирани са също автомагистралите Юг-Север и Арарат-Ереван.

Още по темата

Няколкостотин студенти сутринта блокираха централните улици. "На призива ни откликнаха всички ВУЗ-ове в столицата. Настояваме /управляващата/ Републиканска партия да напусне властта и да гласува за народния кандидат за премиер Никол Пашинян", заяви пред агенцията лидерът на студентското движение Давид Петросян.

На извънредната си сесия парламентът отхвърли кандидатурата на Пашинян за премиерския пост. В подкрепа на Пашинян, който беше единственият кандидат, гласуваха 45 депутати при 53 необходими да получи мнозинство в 105-местното Национално събрание. Минути преди това управляващата Републиканска партия на Армения обяви, че ще гласува против него.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха, болшевика Саркисян беше избран наскоро със 78%, но беше принуден от народното недоволство да си подаде оставката. Той искаше да изиграе пируета на Путин 2 мандата президент един мандат премиер и отново след това пожизнен президент, но арменците за разлика от заспалите руснаци скочиха. Путин е избран с 76% според официалната статистика. На 5-ти май се организират митинги в Русия срещу нелегитимника Путин. Треска го тресе любимеца на русофилството у нас, да не последва след Саркисян.
2
14
 
9
 
! Отговори
Сокол 9 преди 5 години
Всички бягат от психиатричната клиника с ядрените ракети
1
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До zeus08903Искат да напуснат руската сфера на влияние.Хората искат просперитет и демокрация.