Германия с пакет от ?430 млн. помощ за Афганистан

Средствата ще бъдат използвани за създаване на работни места
27 сеп 2018 17:07,
9
Германия с пакет от ?430 млн. помощ за Афганистан
Снимка: архив Reuters

Германските власти обявиха днес пакет от помощи на стойност 432 милиона евро за икономическото развитие на Афганистан през 2018 г., предаде ДПА.

Средствата ще бъдат използвани за създаване на работни места, подобряване на водоснабдяването и електроснабдяването в селски райони, равноправие на жените и осигуряване на добро управление, заяви германският посланик в Афганистан Петер Прюгел.

Парите ще бъдат използвани и за подобряване на върховенството на закона, осигуряване на ранно образование и борба с корупцията, каза дипломатът пред репортери в Кабул, предаде БТА.

Афганистанското правителство ще отговаря за изразходването на поне 62 милиона евро, а останалото ще бъде похарчено от германското правителство.

Прюгел изтъкна недоволството си от начина, по който е изразходвана германската помощ в Афганистан по-рано, като заяви, че е необходимо да се направи още много, за да се гарантира, че подобна подкрепа е ефективна.

Германия е един от най-големите финансови донори на Афганистан. Тя е похарчил 4,6 милиарда евро за неговото възстановяване от 2001 г. досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
евроатлантик преди 5 години
А, България кога ще се изръси и тя в помощ на талибаните?
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги даде на афганистанските полицаи със това което привлича такива ще отвори в Кабул немски бардак и жриците на любовта ще пребъркват клиентите и който излезе полицай ще му оставят ит тези пари който не той ще остане без пари трябва все пак и да се избият парите де
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците точат, германците наливат... Поток да има да текат парите насам натам...
3
1
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Пакета с 430 млн. евро с цел съдействие за задържането на афганистански телефонни измамници ли ще се използва? Как точно ще го предаде баба Меркел на афганистанските полицаи, чрез хвърляне през тераса от Бундестага или чрез оставяне на парите до различни улични кофи в Берлин?
2
4
 
4
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Афганистанците ще харчат 62мил. А германците останалото най-вече за равноправието на жените.....Как не се наядоха ......Голямо крадене за малко германеца ...
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ води войни в Афганистан, Германия плаща. Важното е да сме модерни и да приемаме "бежанци".