В Китай екзекутираха мъж за нападение с нож в детска градина

При атаката са били ранени 12 деца
7 яну 2019 13:37, Елка Василева
30
В Китай екзекутираха мъж за нападение с нож в детска градина
Снимка: архив, Reuters

В Китай бе екзекутиран мъж, извършил нападение с нож в детска градина, предаде Ройтерс, като се позова на държавната телевизия.

Престъпленията, свързани с насилие, са рядкост в страната, но през последните години бяха извършени поредица от атаки с ножове и брадви, много от тях срещу деца, отбелязва агенцията.

През януари миналата година Цин Пънан извършил нападение с кухненски нож в детска градина, за да си отмъсти, че животът му не потръгнал, и заради спор със свой съсед. При атаката били ранени 12 деца.

Съд в Пинсян, в южния автономен район Гуанси-Чжуан, осъдил Цин на смърт. Присъдата била изпълнена в петък, след като била потвърдена от Върховния народен съд.

Въпреки опитите да се намали броят на екзекуциите в Китай страната остава на първо място в света по изпълнени смъртни присъди, според данни на правозащитни организации, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Миналия месец член на Върховния народен съд защити смъртното наказание, като заяви, че Китай не може да се откаже от него, за да не разгневи обществеността, която с голямо мнозинство подкрепя неговото прилагане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
10
 
! Отговори
Китайски футбол преди 5 години
Стадион,петдесетина доказани бандюги на колене и куршум в престъпните мозъчета - всяка седмица...Иначе става шменти-капели като в ЕС...
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тук , такива като екзекутирания ги правят членове на герб и после кметове, министри и т.н.
25
0
 
10
 
! Отговори
Харпунджията преди 5 години
там мобилни телефони не раздават по килиите.който надзирател го хванат ...му дават 20 години пандиз.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да го бяха пратили в българия. Щеше да се окаже че децата са го предизвикали и да го оправдаят.
23
0
 
9
 
! Отговори
още нещо преди 5 години
Простичък пример - грабеж, побой, изнасилване, убийство.Получава за убийство макс. 20г. , излежава 10 и отново е при нас.Но ако сумираме по ред на деянията 5 + 7+ 15 + 20, едва ли ще го видим повече.Законодателството е престъпно.
22
1
 
9
 
! Отговори
Грешки преди 5 години
До Discoveryда, стават. А нима с другите присъди не?Освен силното възпиращо действие, което е безспорно, смъртните присъди имат и друг голям + , прекъсване на престъпния ген.Изход от проблема, за който говорите има, това е комулативната присъда, за всяко престъпление определен брой години, теглиш чертата и го пращаш за 125г. в панделата.А сега системата ползва престъпното правило , избор на най-голямата присъда, което простичко означава, че другите деяния остават не наказани.
21
9
 
3
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Единствения недостатък на смъртната присъда е, че в случай на изпълнена смъртна присъда се окаже, че осъдения е бил невинен, връщане назад няма. Точно заради това на някои места тя не се прилага, а грешки стават...
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искал е да провери дали са куражлии - Do you have a guts?
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко да прати коуните от БХК на издърпат ушите на другаря Си Зипин и да му прочетат Истанбулската конвенция на лигльовците от ЕНП.
18
0
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
В КИТАЙ СЕ БОРЯТ СЪС СВРЪХ ВЪЗПРОИЗВАДСТВОТО И ПАК МУ "РЯЗВАТ КРАТУНКАТА" - ВМЕСТО МЕДАЛ !!! А В БЪЛГАРИЯ -ЩЕ ГО ИЗСЛЕДВАТ ДАЛИ НЯМА ПСИХИЧЕСКИ ОТКЛОНЕНИЯ И ЩЕ ГО ПУСКАТ В ДОМАШЕН ОТПУСК !!! АКО ЦИРОЗАТА НЕ СЕ ПРЕМАХВА /ИЗРЯЗВА / УМИРАТ ... !?!?НЯМА КАК ДА НЕ СТИГНЕМ ДО " ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА " !
17
4
 
1
 
! Отговори
пазят си властта преди 5 години
Нормално е държава като Китай с над милиард население да се отнася по този начин.Ако всички изтрещели вземат ножове и колят наред може да ги свалят и от власт.А не че толкова мислят за народа.От друга страна пък разни плашливи типове които иначе са много коол както тук си налягат парцалите и спазват що годе ред.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Китай не си поплюват около 2500 смъртни присъди годишно!!!За някой провинения в България може и да не лежиш,като събиране на дарения,пък ги използваш за себе си!В Китай това е смъртна придъда!!!
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто, но много ефективно! Няма ала-бала, чики-рики и други демократични простотии...
14
0
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Де е Хелзинкския комитет да пролее една сълза за злощастния човечец?
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Eдинственото спасение за България е въвеждането у нас на китайската система на правосъдие и стриктното следене за изпълнението й за да може да секнат:1/вихрещата се корупция!!!2/множеството предумишлени убийства,3/множеството афери с пари и недвижими имоти, 4/Присвояването и безследното изчезване на особено големи крупни суми от държавни и народни пари, 5/наркотиците и наркотрафика, 6/продажността и националното предателстство, И всички други неизброени големи престъпления ввизвършващи се сега в
12
1
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Атеист!
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо Демокрацията не разрешава референдуми по такива важни въпроси като смъртното наказание?Защото ще се въведе в целия Западен свят,включително и срещу корумпирани политици и техните слуги от престъпния свят!Затова априори се приема за ерес да искаме Смъртно наказание,и това е тема табу.
10
0
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Альоооо,Цацарата ! Чуеш ли ,бе ?
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Имали значение?Получил си е заслуженото.
8
3
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
При викингите на осъдени на смърт са предлагали да избират- или стават палачиТова не го знаех, много интересно! - да те оставят жив за да убиваш, какво по-голямо наказание от това!!