Пишман майстори: 13 в болница, варили кафе на печка с въглища

Натровили се с въглероден окис на партито
53
Пишман майстори: 13 в болница, варили кафе на печка с въглища
Снимка: Pixabay

Тринадесет души се отровиха с въглероден окис на парти в германския град Крефелд, след като сварили кафе на печка с въглища, предаде БТА като се позова на ДПА.

Според представители на пожарната седем души се оплакали от пристъпи на прилошаване малко след сваряването на кафето снощи.

Те отишли в болницата, за да получат помощ. След това спасителните служби отишли в апартамента и открили още трима души с аналогични симптоми. Други трима пациенти били открити в собствените си апартаменти.

Въглеродният оксид се появява при изгарянето на въглища или газ в условия, където притокът на въздух е ограничен.
Газът без мирис може да доведе до загуба на съзнание и смърт от задушаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: въглищакафепечка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
35
 
! Отговори
Провокарор преди 5 години
Ако бяха варили водка, може би нямаше да има инцидент? Или пък Токсикология, кой знае? Божа Работа!Наистина ще поповвъщат малко и ще им мине. Дано няма трайно засегнати от тази нелепост.
23
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що бе този път като за сефте статията е написана почти коректно, никъде не се споменават "немци", 13 души в германския град Крефелд. Все пак информацията е подадена от ДПА, където работят немци. Явно и те са се смутили от действията на "сънародниците" си и не са ги назовали по народност.
22
0
 
46
 
! Отговори
Крумов преди 5 години
Ееииии..... ми също като при нашите ,,българи".
21
2
 
97
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я си помислете преди да напишете немци. Немец не вари кафе на печка с въглища това ви го гарантирам на 200 % немец вари кафе в ел. кафеварка. Ако бяхте написали турци с немско гражданство щеше да е вярно.
20
17
 
45
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Това може да се случи само ако са изпаднали огнеупорните тухли от огнището в печката. Въглеродният оксид се разтваря в желязото, преминава през ламарината и трови. Преди години, когато печките на въглища се ползваха масово, всяка есен се преглеждаха и падналите огнеупорни тухли се заменяха и залепваха с глина
19
10
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По стечение на обстоятелствата, тази зима не съм у дома. На място с отопление на дърва и въглища съм. По мръсно и досадно нещо от този вид отопление не познавам! Дори икономическите ползи са малки, ако въобще има такива.Трябва всяка сутрин печката да се почиства, да се зарежда, да се мъкнат по стълбите нагоре. Вмирисахме и опушихме се!Пушач съм, но никога не съм имал кашлица. Мисля, периодичното изпушване на печката задимява и това ми вреди! Този вид отопление е допотопно и вредно!
18
3
 
70
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
Когато немци се опитват да варят турско кафе така става.
17
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Открай време германците правят най-добрите газови камери в света. Сега вече и кафе сервират..
16
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въглищата са основата на ЕС. Това е съвсем близка история (за тези които са ходили на училище).
15
24
 
52
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Оооо, ние през социализма бяхме толкова бедни, че дори печка на въглища нямахме. Завивахме се със стария юрган, останал наследство от баба ми и така с треперене до пролетта.
14
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква печка с дърва и въглища в Германия,това са НЕгерманци ,които са я внесли в социалната квартира нелегално!Обикновеният германец ползва микровълнова печка или електр.кана за гореща вода бързо нагряваща!
13
4
 
71
 
! Отговори
Как да няма мирис преди 5 години
Само умрял човек не би усетил мириса на воняща печка. Поне да го напишат, че е станало в Анадола, там ползват кюмбета. Ако наистина е станало в Германия, трябва да са от ротата на Меркел. Само новите й "германци" могат да сторят това! Германия взе да заприличва на Анадола по тертип на живот! Ееех Европо!
12
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Печка има - комин няма!Що е то? - Драма!
11
2
 
62
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
бе няма значение какви са били били са в Германия щом имат печка значи продават въглища тук ни надуват главите всеки ден а там гледай кво става
10
2
 
55
 
! Отговори
българин преди 5 години
Със сигурност не са били германци !
9
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въглищата имат различен състав.
8
3
 
74
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
пишете че това е станало в Германия чакайте нали там не горяли печки на твърдо гориво а искате да махате нашите пак двойни стандарти
7
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Печка с въглища сме имали цял живот, но прозорци и врати си зяпаха отвсякъде , отделно постоянно някой отива на нькъде и се проветрява. Ако си с новите дограми , които те вакумират е много вероятно да ти се случи, в Испания редовно стават такива случки.
6
2
 
51
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До АнонименА бе и аз го пробвах-два пъти,единият път без вода и втория-с вода.С вода гръмна след повече време.Изглежда проблемът е в това,че яйцето е затворен съд и вдига налягане.Трябва да пробвам какво ще стане ако яйцето е пробито.Обаче жената не трябва да е в къщи,хи-хи!
5
2
 
76
 
! Отговори
Странно, преди 5 години
израснала съм в голям град, точно с таква печка в кухнята, там спяха и родителите ми, понякога роднини - на гости.Така- 25-30 години, докато баща ми купи нафтова печка.И никога- натравяне.Беше и тавански етаж в къща.( Бедност и при социализма имаше). Но винаги бяхме чисти, изпрани, изгладени, благодарение на майка ми и баба ми. И- отличници.Учехме, четяхме много..( какво знае Станишев за живота..;-)))