Рекордни горещини в Аляска, градусите - над 15

В Арктика климатичното затопляне е два пъти по-бързо
30 мар 2019 14:52, Александър Попов
15
Рекордни горещини в Аляска, градусите - над 15
Снимка: Reuters

Хабитатите в Аляска от няколко седмици се сблъскват с необичайно топло време, като на места температурите надхвърлят с над 15 градуса Целзий нормалните за сезона стойности, предаде Франс прес.

"През февруари и март климатът бе изключително мек - заяви климатологът Рик Тоумън. - На много места е възможно да бъдат подобрени рекордите за горещина през март. В редица градове, като Уейнрайт, Кактовик и Бароу в северната част на Аляска, температурите могат да надхвърлят с 14 до 22 градуса Целзий нормалните за сезона стойности. В Бароу през 5 дни този месец бяха регистрирани рекордно високи температури. На 28 март новият рекорд бе минус 1,1 градуса Целзий, след като обичайната за сезона температура там е минус 19,4 градуса Целзий. Сега още през март времето е като това през април и май."

В Арктика климатичното затопляне е два пъти по-бързо в сравнение със средните показатели за планетата. Аляска е засегната от този феномен, който има значимо въздействие върху населението, фауната и икономиката, отбеляза климатологът.

През 2017-2018 г. бе регистрирано най-малкото количество лед в Берингово море през зимата, откакто се събират данни от 1850 г. "Най-големите ми страхове са свързани със скоростта на климатичните промени - поясни Тоумън. - Никога досега те не са били с толкова бързи темпове."

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Аляска
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди 700 г антрактида е била зелена а не замръзнала, има подробна карта на турски мореплавател и там е нямало лед , само че крият нещо и какво е то , може би смяна на полосите , това е естествен цикъл който се случва на определено време , но е чудно какви ще са последиците
11
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 5 години
Един чукча постоятно псувал Сащ и постоянно повтарял-бедна държава беден народ.Е как Сащ са бедна държава бе?Ами бедни са,за АЛЯСКА ИМА ПАРИ ЗА ЧУКОТКА НЯМА.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
предлагам да си гледаме кефа, няма да можем и без това да наблюдаваме апокалипсиса от първият ред. първо да се накрадем и наядем пък после ще го мислим.
9
1
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Нека да живне и "Дивото семейство от Аляска " по Дискавъри.
8
1
 
0
 
! Отговори
Пъзел преди 5 години
Пускайте кемтрвйлса!
7
6
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Преди няколко дни в ютуб гледах един руски клип за Аляска , доколкото си спомням клипът се казваше - моите 40 дни в Аляска !Та забелязах каква красота са създали американците , красиви пътища ,сгради ,хотели ,абе както е в цяла Америка / САЩ / ! И чета коментарите на руските некадърници и както разбрах много съжаляват ,че са продали Аляска на американците ! Домързя ме да се регистрирам и да им напиша отговор ,че ако Аляска беше останала руска територия сега щеше да е без пътища и първобитна !
6
1
 
2
 
! Отговори
Льоня преди 5 години
А защо Аляска не е руска, я ми припомнете
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Аляска е покрива на света. Когато запалите печка в стаята топлината бяга на тавана. Къде мислите че ще отиде топлината от цялата топлина която създава световната печка. Ами на тавана. Няма да е далеч времето когато леда в Аляска ще се стопи и ще залее всичко. Там има милиарди тонове лед. Къде ще отиде водата от тези ледове. Ами в моретата и океаните а като се повиши нивото им сушата я чака унищожение. Не им завиждам на бъдещите поколения които още не са родени. Но затова никой не мисли.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен човешкият фактор е незначителен ,по-скоро това са си някакви естествени цикли на климата на планетата ,просто навлизамен във фаза затопляне. Сахара преди е била гора и се е превърнала в пустиня тогава коли е нямало и заводи също
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази зима беше доста студена . И много валежи напоследък. Забелязва се глобално нормализиране на климата.
2
3
 
10
 
! Отговори
проверете пак преди 5 години
Само преди седмица писахте за ледник в Гренландия , който за пръв път от няколко зими се е увеличил като обем . . . последно- топим ли се или замръзваме ? ? ? ! !
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварите са виновни за Аляска и глобалното затопляне.