Индонезия с нова столица през 2024 година

Властите започват постепенното изместване
19 юни 2019 15:50, Габриела Джекова
10
Индонезия с нова столица през 2024 година
Снимка: Reuters

Индонезия сменя столицата Джакарта. Местните власти ще започнат изместването на столицата през 2021 г., съобщава Today.

Решението беше предложено от от президента на страната Джоко Уидодо през април - само две седмици след избирането му за поста. То изненада гражданите, защото намерението така и не е било включено в предизборната му кампания.

По-рано беше съобщено, че прехвърлянето може да отнеме до 10 години.

"Строителството ще започне през 2021 г. Надяваме се, че процесът на прехвърляне ще бъде плавен, а новата столица ще започне да функционира от 2024 г.", каза индонезийският министър по планирането на развитието Бамбанг Броджонегоро.

Той е предложил новата столица да бъде разположена на остров Калимантан.

Средствата за проекта ще бъдат заложени в бюджета за 2020 г., а строителството може да струва на индонезийските власти повече от 32,5 милиарда долара.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Ами, че то по-големо село от Софиу неема.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Индонезия с близо 270 милиона население и България с около 4 милиона живеещи в България. Видял ***, че подковават коня, и той вдигнал крак за нова столица. Кое село да го направим столица?
7
4
 
4
 
! Отговори
До анонимен 6 преди 1 година
Споко бе човек. Народът измря или масово емигрира, студенти вече няма,скоро няма да има на кого софиянци да предлагат стаи под наем. Ще остане само София без провинция. Нали това ви беше най-голямата мечта на всички софиянци и само обиждахте хората от другите градове, че всички са селяни без изключение.Ето сбъдна се мечтата ви. Ще остане само царство София с цар-пожарникар Бойко.Радвайте се!
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние нямаме какво да ядем Първи по бедност в ЕС, нова столица. Един парк /Борисовата градина / неможем да опазим и оправим, нова столица. Само тъпотии . А тук един .. може и да спечелим , какво бе ,,,, Градовете в Европа с 1 мил са средно големи. София със селата е 1 330 хил. Това сие е един среден град и защо да сменяме столицата Нямаме си работа правим супер компютър , е нямаме и бизнес ама имаме комп.. Тъпотии безчет
5
10
 
7
 
! Отговори
1234 преди 1 година
Ако не сменим софия заедно с разхвърляне на всички министерства из 28 областни града, България ще изчезне! Това е неизбежно по сегашната схема и централизация на бюджета. В софия отиват 95 процента от всички приходи! В германия в местните общини е 45, в областните администрации 40 и около 10 за държавата. Тук кметовете се молят на софия за два тротоара и 2 км асфалт. За това градовете изглеждат окаяно за смтка на софия. Референдум за смяна на столицата!
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вселената ще има нов център, от 08.08.2019 година,ще го местят в Банкя.
3
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това ми беше важномда го зная...благодаря на всички за "новината"
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е и ние да се замислим за смяна. Само можем да спечелим.
1
7
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Предлагам новата столица на Индонезия да бъде Брюксел. Там има вече много индонезийци.