Експерт: Джонсън ще остане на поста си поне до октомври

Англия върви към нещо много интересно, смята Кристиян Шкварек
Обновена: 26 юли 2019 22:56 | 26 юли 2019 22:15, Красимир Ангелов
14

Борис Джонсън ще остане на поста министър-председател на Великобритания поне до октомври, когато се очаква страната да напусне Европейския съюз, прогнозира международният анализатор Кристиян Шкварек в "Денят ON AIR".

Според него на 31 октомври Brexit ще се случи и без сделка с ЕС. В тази връзка той коментира, че партията на Джонсън не се интересува толкова от икономическите загуби, които ще претърпи страната, а по-скоро от разцеплението на Великобритания.

Дали ще има удължаване на срока за излизането на Великобритания от ЕС зависи от това дали ще има предсрочни избори. Според Шкварек много вероятно е в страната да бъдат проведени такива, тъй като още от самото си встъпване в длъжност Джонсън давал противоречиви сигнали.

"Англия върви към нещо много интересно. Това е неначертана територия, поради което за всички е много интересно какво ще се случи. За хората там не съм много сигурен, че е много интересно, тъй като предпоставя много несигурности за бъдещето", каза той в Bulgaria ON AIR.

Според него обаче все по-възможен става сценарият за разцепление на Великобритания.

"Не говоря само за Северна Ирландия, а и за Шотландия, където искат да има втори референдум за независимост, защото нямаха очаквания, че ще мине референдума за напускане на цялата страна от ЕС. Това е, което ще наклони везните", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
xa xa преди 4 години
най интересното е да четеш коментари за МП на Англия от държава в която МП е не само ***, а престъпник, мутра и това вече 10г, та тръгнали българите да коментират Джонсън, а той човека просто иска англия да не е надупена като вашия Вожд, слуга и мижитурка. А н'съ хабете точно вие да коментирате Тръмп, Джонсън ами си вижте кочинката която сами си държите.
9
0
 
0
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
Да ви имам експертите!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе големата спекулация, в последната секунда ще подпишат договора и ще стане като Швейцария, само табела на влизане и излизане. Кой ще ти вдига там граници на Острова, но нали евентуална криза ще "съсипе" икономиката, та сега на поразия се печатат евра и паунди, които се изливат в банките и определени бизнесмени.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От двете страни на атлантика само клоуни ли избират......перхидролни......
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям ентусиазъм е какво ще направи за три месеца, само дето август е отпускарски месец за по-голяма част от администрацията. Ще ги видем след дена на адската тиква.
5
5
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
"Борис Джонсън ще остане на поста министър-председател на Великобритания поне до октомври, когато се очаква страната да напусне Европейския съюз."После ще остане на поста министър-председател само на Англия, защото Шотландия ще напусне Обединеното кралство.
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Борис е като Борисов: като се вкопчи в кокъла, пускане няма. Няма да се отърват ингилизите така лесно, както и ние няиа да се отървем.
3
3
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НИЩО ИНТЕРЕСНО НЯМА!!! ПОРЕДНАТА МЕЙ САМО, ЧЕ СЕГА Е МЪЖ!!РАБОТАТА МУ Е ДА СЕ ПРАВИ, ЧЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ЕС И ДА ПРОТАКА КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕЧЕ КАТО МЕЙ!!! :DМЕЙ ЗАБАВИ ИЗЛИЗАНЕТО НА БРИТАНИЯ ОТ ЕС С 3 ГОДИНИ!! ТЯ СИ СВЪРШИ РАБОТАТАТА ТОЯ СЕГА ДА ЗАБАВИ НЕЩАТА И С ГОДИНА ПАК ДОБРЕ!!!СЛЕД ТОВА ИДВА ДОБРИЯ ДЖОН КОЙТО ЩЕ НАПРАВИ НОВ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС!!!------------------------ТЕЗИ ОТ ЕС НЯМА ДА ИЗЛЯЗАТ ТОВА ПАРЛАМЕНТА ИМ ЯСНО ГО ЗАЯВИ А ПРЕМИЕРА ИМ Е НИКОЙ!
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е парадокс:Българите да се чудят на англичаните защо са си избрали ***-от за премиер?!?
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Шотландия напусне Англия може да обяви република и веднъж завинаги да се прекрати тази смешна женска монархия .