Зеленски звънна на Путин, иска убийствата да спрат

4 украински войници бяха разстреляни на 6 август
7 авг 2019 18:11,
75
Зеленски звънна на Путин, иска убийствата да спрат
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че е провел телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин във връзка с четирима украински войници, които загинаха при обстрел в Донбас на 6 август.

Още по темата
"Казах му, че това не ни доближава до мира. Поисках от него да окаже влиянието си, за да спрат (сепаратистите) да убиват нашите граждани", каза Зеленски на пресконференция.

Той е подчертал необходимостта от възможно най-скорошна среща на лидерите на "нормандската четворка" (Русия, Украйна, Германия, Франция) и от това "да се видим очи в очи и да прекратим тази война".

"Вторият въпрос, който поставих е, че ние продължаваме разминирането и че трябва да съкратим от другата страна (времето за демонтаж на фортификационните укрепления) за строителството на мост в Станица Луганска. Още няколко въпроса, които повдигнах, са възвръщането на нашите пленници", добави украинският президент.

По неговите думи разговорът с Путин е бил дълъг. Украинският държавен глава добави, че руският президент му е обещал нещо, подробности за което ще бъдат разкрити по-късно, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
25
 
1
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
Украйна беше огромната грешка на РФ, сега единствения сценарий пред азиатските диваци е разпад. Чечня, Дагестан, Ингушетия, Осетия беше само началото. В Татарстан вече открито се говори за независимост.
24
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофобите се представяха за антикомунисти. Сега няма СССР, няма комунисъм, но те си остават фашистофили и русофоби.
23
33
 
1
 
! Отговори
руснаците на съд преди 4 години
Подлите руснаци са застреляли украинските войници в гръб. Страхливи и жалки военнопрестъпници, всичко ще им се върне.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ви е точна информацията!Украинските супер воини са били в тила на Четери километра от линията на съприкосновението и са разтоварвали противопехотни мини.Какво са правили и как са ги разтоварвали не става ясно, но подобни инциденти са ежедневие във ВСУ.Често след запой започват да се стрелят помежду си или мятат гранати в палатките...
21
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"4 украински войници бяха разстреляни на 6 август"..................................................................Пак се внушава омраза срещу Русия чрез медиите.Загиналите във военни действия не са разстреляни.
20
20
 
2
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
Санкции и изолация до дупка за СССР!!!
19
23
 
1
 
! Отговори
Русия е виновна преди 4 години
Русия е зло, убива православни християни и се съюзява с ч.алмите срещу цивилизования свят. Трябва да бъде жестоко наказана за престъпленията си!
18
0
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Ми да ги спре какво би могъл Путин да направи в една друга 'независима' държава? Хората просто не искат да са част от тази измислена страна. Говорят на руски, а не украински и не желаят Киев да им дава наклон на оная работа.
17
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Русия идват само изостаналост и проблеми. Една нова Китайска стена и всички руснаци трябва да са зад нея и да нямат достъп до останалия свят.
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО и САЩ нападат само слабите. Украйна ще пие една студена водка.
15
26
 
3
 
! Отговори
помогнем на Украйна преди 4 години
Русия е слаба държава, снабдяването на украинската армия с хубави западни оръжия ще ги накара да треперят от страх.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия дала, Русия взела територии на Украйна.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До България в НАТО и ЕСЕдна натовска акция срещу Русия ще приключи НАТГ и ЕС, а ти с руски трикольор ще посрещаш руснаците на Дунав мост и ще крещиш радостно най-силно от всички.От ЕС, русофилите няма нужда да се прочистват, но прочистването на мaлoумниците е крайно належащо.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виж ся пич и в щатите искат ама ей на постоянно се гърмят !
11
29
 
3
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 4 години
Има две неща които спешно трябва да се направят - масирана наказателна акция по руските тиквеници от НАТО и прочистване на петата им колона русофилите от Европейския съюз. Тогава няма да има и войни в Европа повече.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще правят украинска федерация от руските независими държави в Украйна. Срещу признаване на Крим за руски от Украйна. И намаление цената на газа.
9
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да каже на фашистите си да спрат да убиват руски жени и деца.
8
9
 
2
 
! Отговори
прав си преди 4 години
До ВалериА бе друго си е пожарникар,нали!?Щото и Рейгън беше шоумен,пък взе че разпадна сесерето!А Горбачов и другите много учени и много знаещи нищо не направиха!
7
3
 
29
 
! Отговори
Ха хаа преди 4 години
Простичко е, О краина да спазва Минските споразумения.1654 О краина е само две области, другите са подарени от Ленин, Сталин, Хрушчов.Не искате мир с Русия, връщайте подарените Одеса, Николаев, Херсон, Запорожие, Донецк, Луганск - подарени от Ленин 1922.Подарени от Сталин 1939 - 1945 Лвов, Закарпатие, Иваново, ЧерновицкаПодарен от Хрушчов 1954 Крим.Сори, Крим не, Русия си го върна. Тъй де Севастопол натовско байряче - ТЦ, няма как да стане.Пък после воювайте с Русия, ако ви стиска!
6
6
 
18
 
! Отговори
Валери преди 4 години
И Путин каза, ще го премести в другия крачол. А бе какво очаквате от един комик президент. И на украинците ще им дойде някой ден акълът в главата, че смешници и шоумени не стават за политици.