Полски съд разпусна сдружение на фенове на Хитлер

Група мъже с нацистки униформи отпразнували рождението му
8 авг 2019 08:10,
21
Полски съд разпусна сдружение на фенове на Хитлер
Снимка: Кадър TVN24

Полски съд нареди днес да се разпусне сдружение, чиито членове през 2017 г. са отпразнували 128-ата годишнина от рождението на Адолф Хитлер, без да знаят, че са били снимани от телевизионен екип, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Трибуналът в Гливице се аргументира, че членовете на движението "Гордост и Съвременност" не може да не са били запознати със значението на тази среща, която се е състояла в гора близо до град Воджислав Шльонски, където се намира седалището на сдружението.

"Характерът на тази проява не поставя никакво съмнение", че тя е имала за цел приемането или дори утвърждаването на личността на Хитлер, постанови съдът.

В репортажа на частната телевизия ТВН24 са показани мъже с нацистки униформи да отправят нацисткия поздрав сред големи червени знамена със свастики пред нещо като олтар с портрет на Хитлер.

Излъчването му в началото на миналата година предизвика бурни реакции в Полша от страна както на управляващите консерватори, така и на либералната опозиция.

През Втората световна война са убити 6 милиона полски граждани, в това число 3 милиона евреи, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркелица нека да продължава да пълни Европа с антиевропейци и да им дава всякакви права, бонуси и помощи, пък ще доживеем да видим такива чествания и на централните площади на европейските столици.Народът е казал, каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи.
9
0
 
7
 
! Отговори
Корените преди 4 години
Четете интервюто на бившия шеф на НЕК, Петър Илиев 3-*** богатеят за сметка на бедните българи.Държавата им маха такса пренос, те обаче си я пишат в сметките.Това е пътят към раждането на радикални движения.Когато един народ е докарен до просешка тояга, възниква чувство за реваншизъм, и всякакви уродливи партии.Това е поуката от ВСВ.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега, като почне едно триена на коментари от юдео-либерастката мъдераторскаколегия...
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"През Втората световна война са убити 6 милиона полски граждани, в това число 3 милиона евреи, отбелязва АФП."А поляци колко?
6
3
 
12
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Нали е демокрация, щом за хомо... може защо и за тези да не може????
5
14
 
5
 
! Отговори
Медуза с ланец преди 4 години
На всички, които му се кефите, ви пожелавам да свършите като него в някое подземие.
4
6
 
7
 
! Отговори
СС преди 4 години
До АнонименТи пък откъде му знаеш плановете?! :)
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. през 2017 г. отпразнували 128-ата годишнина от рождението на Адолф Хитлер;2. в началото на миналата година тв го излъчва и предизвиква бурни реакции;3. 08.2019 г. полски съд сколаса да разпусне сдружение на фенове на Хитлер.
2
3
 
31
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Някакви се събрали да отпразнуват рождения ден на Чичо, голяма работа?! Не съм чувал да са тормозили някой, отпразнувал РД на Сталин? Ами на Наполеон? А даже в България има чешма като паметник на терористите от гара Буново, взривили вагон за майки с деца... Както е тръгнал света, скоро РД на Чичо ще е официален празник, заради юдео-либерастията.
1
4
 
20
 
! Отговори
777 преди 4 години
Скоро хората ще исъзнаят, чр трябва анонимно да стават тези неща и всякакви мюсляци и цветни да бъдат оползотворявани като фураж за животни и в селското стопанство за компост. Това, че на богатите им е по-лесно да експлоотират хората и среиват всякакви ценности чрез мъкнене на примитивни, скоро ще дад резултат.Всякакви права за първосигнални, но не и за хора имащи някакво самосъзнание. Дано света потъне в кръв, вашата мама алчна!