САЩ иска Сеул да прати войници в Ормузкия проток

Южна Корея обмисляла различни варианти
9 авг 2019 16:52, Анисия Иванова
22
САЩ иска Сеул да прати войници в Ормузкия проток
Снимка: БТА

Американският министър на отбраната Марк Еспър е поискал от Южна Корея да прати войници, което да се присъединят към оглавяваните от САЩ военноморски сили в Ормузкия проток край бреговете на Иран.

Искането е било отправено на негова среща в Сеул с южнокорейския министър на националната отбрана Джон Кьон-ду, предаде Ройтерс, като се позова на южнокорейската агенция Йонхап.

Джон е казал на Еспър, че неговата страна обмисля различни варианти, тъй като граждани и кораби на Южна Корея също плават през този проток. Южнокорейският министър е заявил също, че експортните ограничения на Япония срещу Южна Корея имат "неблагоприятен ефект" върху двустранните отношения, както и върху сътрудничеството в сигурността между Южна Корея, САЩ и Япония.

Отношенията между Сеул и Токио са на най-ниското равнище от десетилетия насам. Търговските им търкания се коренят в отдавнашния спор за изплащането на обезщетения на южнокорейци, извършвали принудителен труд в японски компании през на Втората световна война.

Сеул дава знаци, че заради спора може да денонсира договора с Токио и Вашингтон за споделяне на разузнавателна информация, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е сериозно 2019 година да водиш търговска война, защото преди 75 години нещо станало и то във време на война. Южна Корея не е много в час с тея приказки. Япония се е управлявала от други хора по друго време. Какво общо има със сега. То по тая логика да искаме всички компенсации от Италия заради римската империя, а после и от Турция за османската империя.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
подлеци са американците .. германи им отказа Франция отказа, Италия отказа ...сега ще питат и Нова Гвинея да се присъедини
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Също американската страна поискала от Южна Корея да повиши разходите за издръжка на американските военни, базирани там ??????????????????Държава на 1000 години на изпадне в такова жалко положение към 200 годишна такава, наистина не си го обяснявам.
13
1
 
14
 
! Отговори
А бе преди 4 години
До Рошавата мида"Има ли абдали да се вържат на сащисаните?"Намират се-примерно Банкянеца...
12
0
 
14
 
! Отговори
Рошавата мида преди 4 години
Има ли абдали да се вържат на сащисаните ????
11
1
 
21
 
! Отговори
ГОШО преди 4 години
Що не помоли украйнците а също и от нашите гашници има такива дето ще се навият Е Мокота пасито с Инджев ще са кимандващ и началник щав съответно
10
4
 
15
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Според мен, корейците няма да се навият, те водят пацифистка политика, като изключим Япония, а и не са ***, това ще ги скара с целия мюсюлмански свят. И аз искам американците да се изтеглят от Германия, стига са я окупирали, германците могат и сами да се оправят.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краварите се чудят,кого да наденат наиранците.В ступор са.Кой ще жилнатиранци и руснаци.Колкото и да са лоялни ,корейците неса безмозъчни,изащо ,като в кашата се забъркаха отАлбиона, те неизпращат за отгърмяванезайци.Накрая, ще подвият опашка доследващото лято.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не всички им са отказали. Не са поискали пушечно месо от бойко?о Анонимен
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като всички по-големи страни им отказаха, сега е ред и на жълтурските васали да им откажат. След седмица-две пиндостанците ще се сетят, че имат слуга-бокич и ще натиснат и нас да пратим допотопната си фрегата в Ормузкия проток. Ако започнем да плачем, че нашето корито не може да стигне по-далеч от Суетския канал, пиндосите на минутата ще ни пробутат евтино (само няколко млрд) някой бракуван дистровър.
6
2
 
18
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Балъците свършиха сега остава и нас да ни поканят за парлама зер нЕкога ще ни доставят едни летящи щайги нищо, че ги плащаме скъпо и прескъпо трябва да си ги заслужим.
5
1
 
9
 
! Отговори
ytep преди 4 години
Американският посланик в Германия Ричард Гренел отново упрекна Германия за ниските равнища на разходите за отбрана. Той нарече това обидно и повтори заплахата за изтегляне на американските войски от страната, предаде ДПА.Кефи *** тоз кефи мнооооОбидно е да се приема за даденост, че американският данъкоплатец трябва да продължава да плаща за повече от 50 000 американски военни в Германия, а германците да харчат техния излишък за вътрешни програми, каза Гренел в интервю за агенцията.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във връзка с горе написаното, не е ли време и Русия да поиска изплащането на обезщетения за няколкото милиона граждани на СССР, отвличани и принуждавани робски да се трудят в германски компании през на Втората световна война.
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като всички по-големи старни им отказаха сега натискат жълтурковците васали.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп никога няма да води война .
1
3
 
44
 
! Отговори
zeus преди 4 години
САЩ търсят подкрепа за поредната военна операция без резолюция от ООН, целяща да съсипят поредната държава.