МВФ свали възрастта за шеф, Кристалина с добри шансове

За момента Георгиева е единственият известен кандидат за шеф
Обновена: 6 сеп 2019 09:15 | 6 сеп 2019 09:07,
26
МВФ свали възрастта за шеф, Кристалина с добри шансове
Снимка: архив Reuters

Международният валутен фонд обяви, че е одобрил промяна в устава си, за да отпадне изискването за възраст за поста управляващ директор, което премахва последното препятствие пред номинацията на българката Кристалина Георгиева, предаде Франс прес.

В изявление МВФ припомня, че от 1951 г. общите разпоредби забраняваха назначаването на кандидат на възраст 65 години или повече на поста управляващ директор и не позволяваха на титуляра да изпълнява функциите си след навършване на 70 години.

Още по темата

Измененията в общите правила, одобрени от управителния съвет, които влизат в сила незабавно, приравняват условията за назначаване на управляващ директор към тези за членове на съвета на директорите, председателстван от управляващия директор, и за председателя на Групата на Световната банка, които не са обект на никаква възрастова граница, посочва базираната във Вашингтон институция.

Промяната, одобрена непосредствено преди приключване на процедурата по предлагане на кандидатури, ще позволи да бъде приета тази на Кристалина Георгиева. Понастоящем тя е втори по ранг служител в Световната банка и навърши 66 години на 13 август.

За момента Георгиева е единственият известен кандидат. Тя беше номинирана като кандидат на ЕС на 2 август, след гласуване, подчертало разделенията в общността

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
7
 
! Отговори
Ira преди 4 години
Вече гледа лакомо. Изкривена уста от подлизурство, свити очички, готова е за всяка длъжност...
21
2
 
3
 
! Отговори
преди 4 години
Боряна, "свали възрастта за шеф" на български означава, че е НАМАЛЕНА възрастта за шеф, не означава, че е отпаднало възрастовото ограничение.Мислете малко, като пишете.
20
0
 
4
 
! Отговори
Пешо секирата!!! преди 4 години
Не разбираш щото си невменяем,бре!!!То не е като да попържаш де кой видиш и чуеш-наляво/надясно!!!
19
4
 
1
 
! Отговори
До Пешо преди 4 години
Пешоооо... Пешооо... Писало си... Писало си.. Нищо не ти се разбираИ затва се иска талант!Много думи - всичките несвързани!
18
2
 
4
 
! Отговори
Пешо секирата!!! преди 4 години
Брей тея илюминати бре-пусти опустели,трижди оскотели,бре!Ако бяха предложили(направили) за шеф на Фонда някой от по-долу изказалите се неудачници-велика справедливост щеше да е,бре!Ха ха ха!!!пп-Добре,че има секция за коментари в сайта та и мухите да се изходят по темата!!!Ха хо хи!!!ппп-До баба ти Мара-бабук Маро са те проста родили и проста ще си пукнеш,бре!Хал хабер си нямаш какво е велика Елада за Европа,бре!
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тая ше оди на работа, като Цола Драгойчева с памперси.
16
4
 
5
 
! Отговори
Просталина преди 4 години
Основното условие за заемане на поста е първо да отиде в някое гето с бежанци, да и пооправят малко генофонда.
15
4
 
3
 
! Отговори
XXL преди 4 години
Цецко- Асансьора е най-подходящ за тази длъжност!
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еййй тея илюминати са опасни! Ако си техен човек, планетата на две ще сцепят, но ще те нагласят на правилния пост.
13
4
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
сащ слагат на такива постове такива като тръмп да може да ги командват и теда изпълняват изобщо не ме интересува МВФ наляха на гърция милиарди хаидеда видим кога ще ги върне
12
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая фръцла цял живот вечния кандидат за всякакви постове. Не се спря и на дърти години. Голяма алчност, голямо нещо...
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
провилата дето ги тикат в носа ни 30 години никога не се се спазвали това са си песнички за наивници-равни права-свободна търговия-прозрачност във всичко-свободно предвижване на хоракакто казваше шопа закона е врата о широко поле- и си е чиста истина и се отнася за целия свята за нашата сталинка е ядно- продажниците са най- предпочитани защото са най-уязвими и най-послушни - куче на каишка
10
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изменят се закони заради конкретни казуси?Браво!Явно правото изчезва в световен мащаб, не само у нас.
9
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Запада няма значение на кого си слугувал преди и какво ти е миналото. Колкото по- компрометирани и алчни, толкова по- верни. Род и родина са излишни подробности.
8
6
 
33
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Някой да помни тая, да е лобирала някога за България за каквото и да било????Няма и да лобира.Виждал съм я само по сниките да се снима с бедстващи дечица по света, и нищо друго. А като станаха бедствията у нас, и се обърнахме с надежда към нея, спомням си, че каза публично-"Нямам моралното право, като съм на тая длъжност и съм българка, да давам повече от това, което се полага, на България" . А както винаги-не ни се полага много. Тая ще е полезна толкова, колкото е полезно, че Дж.Атанасов е бълг
7
6
 
22
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Български потомствени *** инфилтрираха Брюксел... сега и МВФ... Сталинка ще натрупа още милиони за сметка на презрения капитализъм...Преди години - западните служби проверяваха, кого назначават на такива длъжности... Явно вече неТази поредна серия от "На всеки километър", могат да я кръстят:"Мистарията на българските ***"
6
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станала за пенсия ама още иска да ла па ненаситната алчна комунистка.
5
5
 
35
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 години
И като изберът Кристалинка - Сталинка какво, нищо ама от сърце. МВФ е организация, коята обслужва интересите само на САЩ.
4
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Журналисти, не са свалили възрастта, а са я вдигнали!Ако я бяха свалили, Сталинка автоматично отпадаше.
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като в" Черешката на тортата"-все едни и същи