До 2050 г. по света може да има 1 млрд. климатични бежанци

Промените започват да оказват негативен ефект с все по-бързи темпове
9 сеп 2019 16:21, Екип на Bloomberg
22
До 2050 г. по света може да има 1 млрд. климатични бежанци
Снимка: Pixabay

 Една огромна част от научната общност се обединява около идеята, че човешкият фактор върху климатични промени играе все по-важна роля, а някои от най-мрачните прогнози са, че до няколко десетилетия една огромна част от населението на Земята ще има нужда от ново място за живеене. Това казва Магдалена Малеева, коментирайки екологичните промени в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„До 2050 г. е възможно да има между 25 млн. и 1 млрд. хора, които ще са климатични бежанци. Това ще е огромна бежанска криза“, казва бившата тенисистка, цитирайки различни научни трудове.

Малеева подема една любопитна екологична инициатива, намираща първото си приложение в София. Тя е създаването на „градско градинарство“, като първата подобна зеленчукова градина се намира на територията на „Студентски град“. На този етап подобен проект коства много пари и време, но с помощта на общината това може да става далеч по-лесно.

За да научите какво каза още Маги Малеева за разделното събиране на отпадъци - вижте в Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Всеки бяга - с по един климатик на гръб...
18
0
 
7
 
! Отговори
преди 4 години
А има ли положителен ефект от тези промени ?Или за него не е удобно да се говори.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2050 г ще има бежанци,защото населението на Африка ще нарасне с 1,3 милиарда души.А не заради промени в климата.Досега ледовете на Северния полюс трябваше да са разтопени,пък още да си там.И половината острови да са под вода,пък нито един не е потънал.
16
4
 
11
 
! Отговори
Циник до 14 преди 4 години
Колега - потърси в Гугъл - "Вирджинския гайд - постамент", с новите 10 божи заповеди... Там си го пише - Човечеството трябва да се намали до половин милиард. Никой не знае - кой е финансирал постамента... Но заповедите са преведени на повечето "земни езици"... Даже и на суахили!
15
2
 
5
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
От как свят светува хората винаги са се движели към по добър климат за живеене , винаги с война...
14
2
 
3
 
! Отговори
... преди 4 години
Бре, че климата се променя променя се! Нема ко да си говорим празни приказки! Сега единственото което остава е да се види кой кога и до колко ще му влезе! Ясно е, че северните държави ще са все повече и повече предпочитани, но и там няма да е кой знае колко по-добре! Инак след като се изколим и човечеството понамалее с поне 3-4 милиарда то нещата ще се стабилизират за едно известно време! Важното тука е моите задни част да са на сухо, дето има един израз де!
13
3
 
8
 
! Отговори
верно преди 4 години
замислен план от глобаллисти ,да има война там е истината
12
0
 
1
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До До Krom - я кажи, ти до сега колко бежанци точно "посрещна"?! И къде? Бежанците не искат в България и колкото и да се напъваш, това няма да промениш. Тях ги блазнят богатите държави навътре в ЕС. Така че, не се грижи за моите ***. Тях си ги пазя и сам.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До KromТова някаква хипи-секта пародия на големия потоп от стария завет ли е?
10
0
 
0
 
! Отговори
До Krom преди 4 години
Ми ти бе "приятелю"... С какви *** ще ги посрещаш?Свалени.. И отзаде - кафевиПа и за оригинален се имаш
9
2
 
2
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Анонимен - 7 - но с теб съм съгласен! В началото реших, че съм объркал името на "експерта". Но Малеева?! Тя много "чете" и се "интересува"?! Стига. И аз чета много за космонавтика, обаче съм далеч от това да ме цитират по сайтовете. Цялата е нескопосана обаче снимката в стил "...Кук пристига на туземски остров.." направо кърти мивката. Пример на особения журналистически подход, добре известен от епохалния филм "Телевизионна мрежа" - ако няма новина, ще я създадем!
8
5
 
2
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Анонимен - 4 - разбира се приятелю. Тези три неща са първото което е необходимо на давещия се, когато приливната вълна помете родното ти място. Особено - противопехотната мина. Спокойно можеш да си я пуснеш в гащите за да не се мъчиш с плуване.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая е поредната грантаджийка от зелените нпота на шорос
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може, но пък от друга страна 99.99% е сигурно че няма да има.
5
4
 
7
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Антарктида тъкмо ще се обезледи - международен бежански лагер с подходящ климат.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2050 г ще сме подготвени - пушки, бронежилетки, противопехотни мини...
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, видяха вече нов бизнес.Еми даваайте им да се заселват на необитаеми острови. Сега трябва да изпитваме комплекси заради тях. Папата да ги взема и да заселват субсахарска Африка. Умрелите там ще облагодарят песъчливата почва с азот и ще повишат хумусната част.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грантовите "експерти" от години се опитват да разширят основанията за даване на бежански статут , като включат бежанци по ЛГБТ признак, бежанки заради насилие, базирано на пола (предните две групи ги има в Истанбулската конвенция), а сега говорят за климатични бежанци. Тоест всеки може да се пише за бежанец от нещо си. Целта е белите държави да бъдат превърнати в имигрантски гета.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ooo, shvedite mogat li da hapnat tolkova mnogo meso navednaj ili si kupili dostatachno frizeri za shvedskite kuftenca?