Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия

Дамаск води преговори с полуавтономните кюрдски власти
Обновена: 13 окт 2019 22:23 | 13 окт 2019 21:02, Анисия Иванова
273
Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия
Снимка: БТА

Сирийската армия се придвижва към северна Сирия, за да отблъсне агресията на Турция, която преди пет дни започна настъпление срещу кюрдските сили, предаде Франс прес, като се позова на сирийската агенция Сана.

Сирийската армия е навлязла в северния сирийски град Манбидж, за да установи контрол над него, предаде ТАСС, като се позова на сирийска телевизия.

Още по темата

Сана не съобщи подробности за мобилизацията на сирийската армия, която в миналото се е разполагала в някои сектори, контролирани от кюрди, за да не допусне турско настъпление.

Кюрдски представител, пожелал анонимност, заяви, че се водят преговори между полуавтономните кюрдски власти и сирийското правителство, отбелязва АФП.

Асошиейтед прес цитира кюрдски представител, който заявил, че е постигнато споразумение с помощта на Русия сирийски правителствени сили да се разположат в някои гранични градове, контролирани от кюрдите, от които се изтеглят американските военни.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че сделката се отнася за градовете Кобане и Манбидж, в които се разположиха американски войски след изгонването на бойците на Ислямска държава през 2015 г., добавя АП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
16
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Абе ... явно цялата врътка беше САЩ да се разкарат. Проекта "Сирия" се оказа недоходоносен. Естествено, трябваше им буфер, а това е Турция. Тя проблеми няма с това да унищожава кюрдско оръжие. Очевидно, и Асад няма проблеми - в крайна сметка законната сирийска армия ще влезе отново във владение на териториите на изток от Ефрат, а за САЩ това няма да изглежда като бягство! Единствения губещ са радикалните кюрди, но те са свикнали!
66
8
 
24
 
! Отговори
Нестор преди 4 години
До Баръш пънаръ 2019Чълма, Асад може да не обича кюрдите, но едва ли ще позволи на чужда държава да му окупира страната!
65
12
 
6
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Турция се сражава на 3 фронта в Сирия. Нека и Асад се пресъедини ние пак ще се бием на 4 фронта не е проблем. Ще падат бомби после да не ревете Асадовци
64
1
 
23
 
! Отговори
преди 4 години
Аз от много дълго време не мога да разбера кой за какво се бори в Сирия. Сега напълно се обърках. Това ми пролича на 1123-ти епизод от сапунена опера. Само дето хората не са актьори. Жертвите също.
63
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Израел е законен, колкото свяка държава. Такива като тебе палячовции изобщо не ги слушам. Израел си има граници, както и България има граници извоювани с война. Ако смяташ, че Израел няма държава *** се бии и е направи Българска. Очевидно си мек за това.Така че сравнението ти е малоумноо.Другото след като ерго толкова се претиснява за Сирия, защо подкрепя Палестина? Там няма държава и са мн по зле от кюрдите. Кюрдите поне се бият и защитават.
62
7
 
23
 
! Отговори
Нестор преди 4 години
До Баръш пънаръ 2019Байно, не знам какъв съм, обаче знам че в момента в който Асад приключи с многобройните терористични банди ще ви нарита чак до Истанбул!
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 64Що за глупсоти? Ердоган помагал на Сирия, а Сирия тея дни ще го удари? Хахахха Ако кюрдите са толкова лоши... Самия Асад щеше да ги нападне в тоя ад там... Никой няма да му каже нищо.
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е, че по маците за нищо не ставате.
59
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От какво го е страх ергоган? Те я Турция немогат да отцепят земя. Опитват се от Сирия.Защо е тази офанзива... Това са глупсоти които говори щял да засели мигранти. То да не е цвете да го посееш? Се едно да избягалш от Плевен и да се заселят в Кърджали? Такива глупости говори тоя... Това си е абсолютна сребраница... Избиване на кюрди.
58
6
 
19
 
! Отговори
Нестор преди 4 години
До Баръш пънаръ 2019Байно, Армията на Асад воюва на 100 фронта (успешно) ! Обаче да знаеш, че това е армията с най - богат военен опит в света!
57
3
 
35
 
! Отговори
до 57 преди 4 години
Терористи са само за Турция. Сирийците проблем с кюрдите нямат.
56
1
 
22
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Тука не се зане кой кум кой сват кой на булгата брат. Голямо мазало забъркаха пак.
55
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще стане весело :) Асад ако не направи нищо, ще загуби територия може би. Ако направи, ще помогне на кюрдите - които все пак са си сирийци и се биха с Идил, което помогна на неговата армия да се концентрира върху народната армия. Изобщо кашата е голяма.И те вече не знаят, кой с кой е. Всичко се решава на момента и вчерашния враг, днес ти става съюзник.
54
11
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Обаче първо американските трябва да изядат солиден бой,та да им дойде акъла в главата!
53
10
 
20
 
! Отговори
нн преди 4 години
Руснаците мълчат, но сирийската войска обучена от тях може да изрита аскера между краката така, че да се прибере немедлено. Сирийците имат толкова руско оръжие, че не им никакъв проблем. Има да стават интересни неща. Турците нямат шанс, тяхната няма да стане, най-много и 15 милиона кюрди в Турция да попитат какво провим в Турция.
52
4
 
21
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Другото лято Турция ще събере туристите на целите БалканиТам е хубаво чисто и евтино.Мнооого евтиноКато си купя 4356005лири за един лев ще си лежа цял ден на плажа
51
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те им нахлуват в държавата , с питка с шарена сол ли да ги посрещнат? Естественно че ще има контра, бой.... и друг път да не влизат преди да са почукали
50
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До баръш пънъра......Баръш, не баръш по мак за нищо не става.
49
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нема нужда да плюете турското море след като позволихте да се *** нашето - и хората затова ходят тамвсеки иска да отиде на хубаво място- я в гърция я в турция без крадци и мошеници дано така да си остана та да има къде българина да си отдъхне поне за седмица
48
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вън от Сирия !!!Бой по агресора !!!