Турция да бъде изключена от НАТО, поискаха германците

58 на сто от запитаните са подкрепили изключването
29 окт 2019 15:55, Петя Славова
47
Турция да бъде изключена от НАТО, поискаха германците
Снимка: БТА

Повечето германци искат Турция да бъде изключена от НАТО заради офанзивата на Анкара в Северна Сирия, предадофха БТА и ДПА, цитирайки проучване на ЮГов.

58 на сто от запитаните са подкрепили изключването на Турция от организацията а 18 на сто са били против, показва проучването, извършено по поръчка на ДПА. Още по-голяма е подкрепата на по-твърда позиция на германското правителство спрямо Анкара. 61 на сто подкрепят икономически санкции, а 69 на сто - пълната забрана за износ на оръжие.

След началото на турската офанзива Берлин вече ограничи продажбите на оръжие за Анкара. Изключването й от НАТО обаче би било изключително сложно и се смята за нереалистично, защото в устава на организацията няма разпоредби за отнемане на членството на страна, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ГерманияНАТОТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 4 години
До АнонименЧета тук, разни наивни "детски" коментари.... За 3 месеца, за 2-3 дни. Ако не беше GB и USA, тавариш Сталин, щепе да е забубил войната и нямаше да има "желязна завеса". Турция е това, само благодарение на запада и членството и в НАТО. Ако излезе, горко и . Следва изключване и от митническият съюз и обратно на камилите...
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Би било много правилно. Турция е агресивна страна, която ламти за териториите на съседите си. И смята да завзема тези територии под прикритието на НАТО. Туция не трябва да е в НАТО.
35
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже и мирните германци осъзнаха нуждата туркията да бъде изритана като мpъceн котак от НАТО.Има надежда за Европа.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УхааТам е работата, че канцлеракта е валиден до 2099 год. Има мноооого да се чака!
33
3
 
5
 
! Отговори
Ухаа преди 4 години
Ако не са кюрдите и турците, кой ще ви работи в Германия?Германия - окупирана държава!Ако не е САЩ да ви купува автомобилите над 200 милиарда сте го закъсали отвсякъде.Другият ви шанс е да чакате кротко 2044, когато ви пада Канцлер Акта, но дотогава Германия етнически няма да я има.Имате още един полезен ход, Русия и Китай - стиска ли ви?
32
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука некви селчоции живеят в 15 век. Маймуняции, като се научите да четете... Отворете Google и прочетете, какво означава ядрена бомба. После прочетете, какво се случи в Япония. А накрая прочетете кои са ядрените държави. Така лесно, ще осмислите, че Турция НЕ е никакъв фактор във военния свят на големите. При война правила няма. Което значи, че Турция изчезва за няколко минути барабар с половината си население.
31
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съгласен съм. Веднага да ги изключат. Няма какво да се обсъжда. Първо хапе Европа, обижда, арогантен е, купува оръжие от чужд военен блок. Няма място в християнска Европа и Нато. Вън вън вън веднага.
30
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо все още Турция не е изравнена със земята?
29
4
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 28. Нещо не си на ясно май че! НАТО " съществува" Където е по целият свят.За да " пази" Американските си интереси и има влияние на всякъде демонстрирайки " сила"! Тоест където върви! В Русия не вирее, но това е друга тема! Иначе НАТО реално.Няма Ама никаква работа в Европа!!! Обидно трябва да е за самата Европа като континент.Друг такъв да я " пази" и Контролира!-:) Мислете сами бе хора!
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция ще бъде " изключена" от Американското НАТО в Европа.Колкото ЕС изключи Гърция!-:) Помните нали?!Наля ги с пари само и само да останат! А иначе върти мозъците на Англия която иска да си тръгне!-:) И ЕС и Американското НАТО се страхуват от разпад ако някой си тръгне!! Така че това са партенки на самата Германия!
27
7
 
7
 
! Отговори
Как защо бе преди 4 години
До ПатриотНАТО съществува за да не си веят байрака разни пумияри диктатори и да правят каквото си искат с хората по света. Сдържане на пумиярите-ето защо е особено важно да има НАТО. Без него точно страни като България тоест тия най-долу в хранителната пирамида ще са жертви постоянно на някой по-силен от тях. Така че се радвай, че го има. Всичко останало е интереси и никой никого не защитава от трети.
26
16
 
5
 
! Отговори
Въпрос на приоритети преди 4 години
До Джорд ФридманТова са глупости. Най-добрите танкове на Турция са немски.А ако Турция нападне Франция в рамките на 15 минути ще е изчезнал Истанбул от картата, а в следващите 15 и Анкара.Същото би се случило и ако влезе във война с Великобритания или която и да е друга страна имаща подводници с ядрени ракети.А Турция никога няма да бъде оставена да има ядрено оръжие защото е ислямска страна с морал на кухненска ***.А Германия за месец може да направи армия 3-пъти по мощна от турската.
25
2
 
6
 
! Отговори
Те са си виновни преди 4 години
Щом изобщо са включили мюсюлманска страна в НАТО и са продали неизброими количества модерно въоръжение, като при това до последно продължаваха с преговорите за такова, тук всякакъв коментар за адекватноста на тези хора е излишен. И сега моля ви се са учудени, че нещата се развили така. Така става който храни ракови клетки вместо да ги остави на естественият им развой-упадък. Кога ли политиците ще се научат че е от основно значение е първо да се проучва подробно какво представлява един народ.
24
4
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
a нато защо съществува изобщо!
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция никога не е отговаряла на претенциите за демократичност на НАТО. Западът целува дупето на Турция заради стратегическото географско местоположение на Турция - контрол върху Босфора и Дарданелите и бази за стрелба с ядрени оръжия по Русия. Иначе разбира се Германия няма да направи нищо по въпроса защото там на политиците не им пука за мнението на хората. Ако решаваха с референдуми, бежанци нямаше да има.
22
5
 
7
 
! Отговори
Мда преди 4 години
До Джорд ФридманНа турците ще им е лесно да се справят с Германия,най-малкото заради 8-те млн.турци там и кастр*ираните германци,ама с Франция няма да им се получи,най-малкото заради ядреното оръжие.Всичко това-хипотетично,разбира се.
21
5
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Кой да влезе или евентуално да излезе от НАТО се решава еднолично от САЩ.Естествено Турция е в НАТО не зариди нещо друго,а заради американския интерес.Няма как САЩ да отлъчат страната,която държи Проливите и е удобна за агресиясрещу Близкия изток!Така че мнението на германците е без значение.
20
6
 
25
 
! Отговори
Джорд Фридман преди 4 години
Според Джордж Фридман "В Европа има само една боеспособна армия и тя е турската. За сравнение - ако Турция и Германия воюват, турците за един предобед ще я прегазят! За Франция им трябва половин час, ако французите изобщо се престрашат да излязат срещу тях!"
19
5
 
21
 
! Отговори
ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ преди 4 години
Да изключат Турция от НАТО. ХАХАХАХА това е вица на деня. Турция най големият съюзник на САЩ и ВБ в близкият изток и на балканите. Държавата с втората най голяма армия в НАТО след САЩ. Държавата която от години наред стой зад всяка война на САЩ в региона . НАТО ако изключи Турция това означава да разчита на България с нейните 15 стари изтребителя и 80 още по стари танкове. Това е просто несериозно изказване от страна на германците.
18
5
 
23
 
! Отговори
:):):):) преди 4 години
Хайде де, да ги изключат :):)::) ако им стиска нека го направят, ако не го направят значи са послушници на Султана.... хахаххаа