Полицията използва сълзотворен газ срещу тълпата в Хонконг

Те пренебрегват забраната за носене на маски
2 ное 2019 12:15, Нели Христова
14
Полицията използва сълзотворен газ срещу тълпата в Хонконг
Снимка: Reuters

Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ, за да разпръсне антиправителствена демонстрация в парка Виктория, където по традиция се организират бдения и демонстрации, предаде Ройтерс.

Още по темата

Хиляди хора, много от тях облечени в черно и с маски, се отзоваха на призива за пореден митинг с искания за реална автономия на Хонконг от Пекин.

Бързо придвижващото се множество стигна до парка, минавайки през търговския район Козуей бей. Някои участници използваха метални заграждения, за да издигат улични барикади., Протестиращи хвърлиха срещу полицията поне една запалителна бомба.

Мнозина пееха британския и американския химн и развяваха знамена, а някои призоваваха за независимост - тема табу за китайските комунистически партийни лидери, които заявиха, че ще смажат всяко подобно движение.

Това е 22-ят пореден уикенд на протести в Хонконг. Полицаи с високоговорители призоваха участниците да се разпръснат, предупреждавайки ги, че ще бъдат съдени за участие в неразрешена демонстрация. Полицията издигна черно знаме - знак, че ще използва сълзотворен газ, а активистите се разбягаха от мястото на сблъсъка.

Бусове на силите за борба с безредици могат да се видят по улиците около Централния бизнес район, накъдето се очаква да се насочи протестното шествие следобед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мееечоооо... Мееееечооооо
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Да, нищо че са със 15 пъти по-високи заплати от китайските, нищо, че са огромен икономически фактор... Нищо, че този град е там Не благодарение на Китай... Ко го "изметът" ще го загубят. А тези жители, които са отишли в нормални страни, все ще с есоравят, защото това не са ти разни прифрани араби, излезли от дупки в пясъка. Ама Китай иска да ги подчини... Да са им слуги!
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9Тоците и водата им с техни и са построен и, финансирани и поддържани от тях Това не е нищо повече от едно брутално завладяване. Надявам се, че някой ден, някой ще ти натири веригата около връща и ще трябва да му робуваш, че да разбереш, защо всичко тов ае грешно...
8
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Всички в Китай работят а на тези мързеливци им се плаща от вън. Но само бой им е малко да ги приберат и пратят да работят ,като не им харесва да се омитат от Китай да отиват в САЩ и Англия да спят под мостовете защото те не са научени да работят.
7
2
 
1
 
! Отговори
fact преди 4 години
До Анонименидиотче,вема по-гадно робство от това на дс ченгенцата и децата им. Че даже настояват, че си свободен и сичко ни е на 6! Наште методи за съпротива са: миграция и умиране. ей затва сме непобедими. протестирен не е ефективна форма на съпротива.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джендърмерия и жандармерия се изправят един срещу друг.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Хонконг полицията бие демонстрантите, а във Франция тълпата бие полицията.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пух пак се разбесня ...
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнтиЕдин ден и в България ще стане така. Дали ще са Китай, Турция, САЩ или Русия не зная, но някой ще дойде и ще настоява, да да ни по тъпче. Разликата е, че товщгава, ти ще се предадеш...
2
4
 
10
 
! Отговори
Анти преди 4 години
Само бой и психически тормоз до самоубийство на сороскитегендари
1
3
 
15
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Властите в Хонг Конг да вземат пример от Франция и Испания с "демократичния" тупаник който полицията хвърли на жълтите жилетки и протестиращите каталунци.