Възобновяват дейността на ядрен реактор в Онагава?

Япония даде първата зелена светлина
27 ное 2019 17:38, Ния Христова
3
Възобновяват дейността на ядрен реактор в Онагава?
Снимка: Ройтерс

След повече от 8 години от земетресението и вълната цунами във Фукушима, японската компания Тохоку електрик пауър (Tohoku Electric Power) съобщи, че е получила първото одобрение за възстановяване работата на ядрената централа в Онагава, казаха от Ройтерс.

Компанията е получила зелен флаг от японската служба за регулиране на ядрената енергия и възобновяване на втори реактор в централата.

Централата в Онагава е най- близката атомна централа до епицентъра на земетресението с магнитут 9 през 2011 г. Земетресението доведе до цунами, което отне живота на почти 20 000 души и причини най- тежката ядрена катастрофа след тази от 1986 година в Чернобил.

През 2011 г. вълната цунами заля централана в Онагава, но охранителната й система успя да спаси реакторите от стопяване.

Нужни са още одобрения, както и съгласието на местните власти за възобновяването на централата в Онагава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че се пишело "магнитут", от селския си учител в Кривунделово ли го научихте, леваци жалки? Връщайте се по селата, няма място за *** в многомилионна София. Дришшни.
1
2
 
0
 
! Отговори
Warnings преди 4 години
Ohranata на големи региони подава УЖАС заради нова тежко вредна облъчващо сканиращо снимаща техника инсталирвана срещу ядрените централи и реактори.Все още има данни з а ползване на камери със AIDS Activators за взривяване на реакторите в ФУКУШИМА> ПАЗЕТЕ централите от нова дигитално холограмна и видео терористична техника от фотоволтаични колектори и скенери