Салвини разследван от Темида заради служебни полети

Използвал самолети по времето на партийна кампания
12 дек 2019 20:23,
3
Салвини разследван от Темида заради служебни полети
Снимка: архив Reuters

Матео Салвини, лидер на дясната партия Лига, е обект на криминално разследване от прокуратурата на Рим по подозрения, че неуместно е използвал служебни полети, предаде Ройтерс, цитирайки източник, близък до разследването.

Разследването за евентуална злоупотреба със служебно положение засяга 35 полета със самолети и хеликоптери, предприети от Салвини о времето, когато беше вътрешен министър в предишното правителство, което той свали през август, когато неговата партия премина в опозиция.

Министрите могат да използват държавни самолети и хеликоптери по служебни причини, но не и за партийна кампания, което прокуратурата подозира, че е направил Салвини, който кръстосваше из Италия месеци наред, понякога съчетавайки министерските задължения с партийни митинги, пише БТА.

"Прочетох, че съм обект на разследване", заяви Салвини днес, след като няколко вестника публикуваха новината. "Всички мои полети с държавни самолети са били по държавни причини. Никога не съм взимал държавен самолет, за да отида на почивка, както правят други политици", подчерта той.

Италианския Одитен съд (сметната палата), който е специализиран по делата, свързани с публични средства, разгледа случая по-рано тези година и постанови, че използването на държавните полети е незаконно, но прекрати делото на основание, че те не са натоварили данъкоплатците с допълнителни разходи. Малко вероятно е разследването да отслаби подкрепата за Лигата, която безспорно е най-популярната партия в Италия, с рейтинг от около 30 на сто според изследванията на общественото мнение, посочва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя нали дойде за да спре корупцията? Винаги се получава така, най-големите борци срещу корупцията се оказват най-големите корупцонери. Изглежда че единственият мотив на тези хора да се борят срещу корупцията и да се стремят къв властта е защо вие ще крадете а не аз?
2
3
 
3
 
! Отговори
axa преди 4 години
ами неудобните така ги разследват, то такава е цялата либерастка съдебна Система - да се разправя с неудобните и да спасява престъпниците от малцинства и бежанци
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям фен на Вовкина, не го закачайте!