На път за Техеран: Самолет на Луфтханза се върна във Франкфурт

Решението е взето от съображения за сигурност
10 яну 2020 08:10, Ния Христова
8
На път за Техеран: Самолет на Луфтханза се върна във Франкфурт
Снимка: Pixabay

Самолет на германската авиокомпания Луфтханза се върна на летището един час след излитането си като мярка за сигурност след катастрофата с украинския самолет от преди няколко дни, съобщи БГНЕС.

Полетът е трябвало да кацне в Техеран, където се случи инцидента. След катастрофата сигурността около летището в Техеран е подлагана на съмнения.

Полет ЛХ 600 късно снощи се е върнал във Франкфурт след като канадският премиер Джъстин Трюдо обяви, че украинският пътнически самолет Боинг 737 е бил свален от иранска ракета, вероятно погрешка.

След нова оценка на сигуростта във въздушното пространство около иранската столица, самолетът Еърбъс А 330 на Луфтханза се е върнал обратно на летището във Франкфурт.

От компанията продължават да оценяват ситуацията на място с националните и международни органи. Говорителят на компанията обяви, че днешният полет за Техеран е отменен.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сегa разбирам защо 300 спартанци удържаха 10000 безсмъртни. Че то тея освен за самоубийци и да кълнат за друго стават ли изобщо?
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иранците се изложиха тотално. Освен демонстрация на глупост друго не направиха. Или всички жертви са заради лошите американци? Тълпата мачка своите , Америка е виновна. Стреляме по пясъка, обявяваме 80 убити , слагаме памперса , пълним гащите , щото ако няма девици защо беше всичко това, и от параноя и страх сваляме пътническия самолет. Но освен параноята е имало или тотална некадърност или неудържима жажда за кръв. И в двата случая изводът е един , нестават . Нестават и пак не стават.
4
9
 
13
 
! Отговори
sas преди 4 години
на иранците не им стискаше да ударят истински американците. Но да свалят цивилни самолети могат без проблем
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре са направили! Че около Техеран много им загряват моторите.
2
8
 
15
 
! Отговори
Окаже преди 4 години
ли се че Иран е свалил самолета - лошо им се пише! И РФ няма да ги спаси!
1
17
 
20
 
! Отговори
.. преди 4 години
Паника, паника и пак паника.Сигурно това е единствения самолет летящ за Техеран през последните дни.Всичко е пропаганда, видиш ли колко са лоши онези, пък колко са добри наште.А те... идвата отбора, един дол дренки.