Димът от пожарите в Австралия ще обиколи цялата Земя

Загинали са най-малко 50 000 коали
14 яну 2020 08:48, Елка Василева
20
 Димът от пожарите в Австралия ще обиколи цялата Земя
Снимка: архив, БГНЕС

Пожарите в Австралия продължават да горят на почти целия континент. Димът от унищожителното бедствие ще премине по цялото земно кълбо.

Още по темата

Според учени той ще окаже и значително влияние върху климата на териториите, през които преминава.

Австралийското министерство на околната среда предупреждава, че скоро коалите може да попаднат в списъка със застрашени от изчезване животински видове, предаде БНТ.

Предполага се, че са загинали най-малко 50 хиляди коали, тъй като те не могат да се придвижват бързо, а тези, които са избягали от огъня, са останали без основната си храна - евкалиптовите дървета.

Австралийското правителство отпусна близо 35 милиона долара за спасяване на дивата природа, засегната от огнената криза.

Половината от тези средства ще отидат за зоопарковете, ветеринарни центрове и болници. Останалите ще бъдат насочени за по-дългосрочни проекти за защита на местните видове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: австралиядимпожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
$иднито, да ти пратим помощи, че да си построиш нова барачка на мястото на изгорялата?
17
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Този мега пожар е съгворен и режисиран от учени. Димът от горяща Австралия ще съдаде облачна пелена и така ще изследват дали ще се охлади планетата...
16
0
 
1
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
50 000 коали били загинали ... Намалете малко цифрата, че тая прекалено бие на очи , че е фалшива, а балъците нека пращат пари на бедна Австралия :))
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи на някои тук коалите с им по-скъпи от живота и здравето на хората в собствената им родина. Тяхна си работа, има кой да съди и отсъжда отгоре!
14
1
 
3
 
! Отговори
Дон Домат преди 4 години
Ама защо слушате някакви си учени?! Важно е какво е компетентното мнение на нашият член-кореспондент от Мелбърн.
13
4
 
3
 
! Отговори
Торбалан преди 4 години
Този учен да си скъса дипломата ,чува ли какви глупости говори, как ще обиколи пишек цялата земя ,това да нее дядо Коледа ,аман от такива *** учени,а още повече от неграмотници ,които им вярват абе хора четете ,учете не вярвайте на глупости ,климата винаги се е променял с нас и без нас,в Австралия винаги е имало пожари и преди и след нас .Само прости хора и камъни няма да свършат на тази земя.
12
3
 
6
 
! Отговори
Кокал преди 4 години
Е то и простотията на лицето Бойко борисов обиколи света Кажете нещо по тази тема.
11
3
 
13
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
От какво да те спасят тебе, бе? Седи и пише в интернет. Има пари за компютър и интернет, искал да го спасяват. От какво? От самия тебе, най-вероятно и от простотията и бездушието ти. Разбира се, че ще дарят хората за коалите, жал им е. Невинни създания. А *** е мислещо грешно, злобно, комплексирано създание, което може само да мрази. Разбира се, има едни не малък процент хора, които отдавна са избягали от този стереотип и са се развили и образовали. Толкова по темата.
10
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Огромна катастрофа. Дарих за животните каквото можах- сумарно над 1000$. И компанията, за която работя, умножи по 3 всичко, което събрахме като дарения от колегите за месец. За съжаление, пораженията от пожара ще се "лекуват" 50 години най-малко. И да- за кенгурата и коалите ми е доста по-жал от "бедните" българи. Сами сме си направили мизерията, сега си я сърбаме. Всеки ден заплатката под масата, краде ежедневно, а нарича депутатите крадци. Лицемерие и простотия. Това е.
9
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тия "учени" дето все вещаят само катастрофи, катаклизми и потопи. Много щял да се промени климата в България, заради димът в Австралия...на баба им хвърчилото! Айде да си гледаме нашата кочинка и да се опитаме да я направим по - добро място за живеене. Пък климата си е естествено явление и няма да се промени чак толкоз заради пожарите в Австралия или заради истеричните прояви на Грета...!!
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Киро ХиксаА според вас балканските селяни как е?
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще достигне ли джуджето дето целува коремчетата на момченца?
6
5
 
2
 
! Отговори
Киро Хикса преди 4 години
Според учени=========Ясно.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А димът от канцерогенните и заразени с ебола и други зарази отпадъци, които горят у нас и внасят от Италия, Германия, Нигерия и т.н.?????
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз дарих днес малка сума.
3
8
 
13
 
! Отговори
Коала преди 4 години
Димът от пожарите в Австралия обиколи повечето бг градове още преди да са започнали самите пожари, още новмври-декември миналата година.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Притисних се, а над село Въглен ще минат ли и кога да се крия от облаците?
1
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте да дадем та да спасим коалите, а хората в БГ кучета ги яли...