Международна конференция в Берлин търси решение за Либия

Установяването на стабилност в страната е от ключово значение
Обновена: 19 яну 2020 20:22 | 19 яну 2020 19:17, Анисия Иванова
32
Международна конференция в Берлин търси решение за Либия
Снимка: БГНЕС

Международна конференция, на която присъстват лидерите на воюващите страни в Либия и техните чуждестранни поддръжници, започна в Берлин, съобщава Bloomberg. Срещата беше свикана с цел прекратяване на външната намеса в гражданската война в Либия и във връзка с нарушенията на военното ембарго, което Организацията на обединените нации наложи, от страна на Русия и Турция, които подкрепят различни групи в конфликта.

Малко преди началото на конференцията в Берлин поддръжниците на командир Калифа Хафтар блокираха износа на петрол от терминал под негов контрол, което беше прието като сигнал, че Хафтар не е готов за мир.

Неуспех на разговорите в Берлин рискува да превърне притежателя на най-големите доказани петролни запаси в Африка в основна зона на конфликт на регионални и международни сили, както се случи със Сирия.
Германският канцлер Ангела Меркел се срещна поотделно с командира на Либийската национална армия Хафтар и премиера на международно признатото либийско правителство Файез ел Сарадж преди официалното начало на конференцията. Френският президент Еманюел Макрон също разговаря с Хафтар по-рано.

Множество бежанци от северноафриканската страна се насочват към Европа, така че прекратяването на хаоса там би имало ключово значение за правителствата на континента, борещи се с антиимигрантските настроения. Установяването на стабилност в Либия ще внесе и известно успокоение на петролните пазари.

Проектът на комюнике от шест страници, видян от Bloomberg, призовава за процес на разоръжаване на милициите, като предвижда Организацията на обединените нации да помогне за наблюдаване на прекратяването на огъня. В него е отбелязана и „важната роля на съседните държави в процеса на стабилизиране на Либия“.

 


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Абе... преди 2 месеца
Що няма конференции за Непал, Монголия...??? Щото няма нефт там!! И тези..бежанци..ми да бягат към САрабия..и джамии бол там и климата топъл.., нали като имаш зор при роднините и браТчеди ходиш. Кой ги кани в Юръпа??
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Европа разпалва войни, а Русия ги потушава.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДО 11 АнонимеН - Стига си се плюмчил и говорил за "комунистическата" федерация, научил си се да спрягаш една дума под път и над път, а под шапката ти е мрак и мъгла.Че и пишеш глупостите си с главни букви. Либия беше разрушена с изстрелването на над сто ракети Томахоук и бомбардировките на западната коалиция. ЦРУ има разработени планове за всички страни в света за разрушаване на военната им инфраструктура с ракети Томагавки и бомбардировки от въздуха
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Германия - държава в която 25% от населението вече е цветнокожо."


Пълни глупости.......25 % са мюсюлманите в блатная тавариш.
18
4
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
На Путин сигурно му се повръща да стой на една маса с гробокопачите на Либия,лицемери който сега искат"мир"
17
0
 
6
 
! Отговори
Цирк ес преди 2 месеца
Каква пародия,няколко от тези страни членки на ЕС,нападнаха Либия ограбиха я,и я хвърлиха в хаос и мизерия а сега стоят на масата и искат мир и единство за Либия!!!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няколко хищника като франция, турция ще я разскъсат на парчета
15
0
 
8
 
! Отговори
гост преди 2 месеца
ЕС е незаконен терористичен съюз,заедно с нато .
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Продадохме въоръжение на всички камиларски франкции.

В Либия основното оръжие е Калашника!
13
4
 
3
 
! Отговори
Гост преди 2 месеца
Трябва ни Резерват за генетичното начало на Европа!!! България трябва да стане резерват за генетичните българи, защото скоро ще изчезнем в колониален геноцид .
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БОЙКО ДА СВИКА ЕДНА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ. ДА НИ СПАСЯВАТ.
11
5
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ЛИБИЯ ПРОВЕДЕ ЗАКОННИ ИЗБОРИ НО КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕ ГИ ПРИЗНА И ЗАПОЧНА ВОЙНА В ЛИБИЯ!!!!

ИНАЧЕ ИЗБОРИТЕ НА НЕЗАКОННИЯ БАШАР АСАД ГИ ПРИЗНА !!!

КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ЗЛОТО И В СИРИЯ И В ЛИБИЯ И В ВЕНЕЦУЕЛА И В УКРАЙНА И КЪДЕ ЛИ ОЩЕ НЕ!
10
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ТРЪМП ПРЕДАДЕ ТЕРИТОРИЯТА НА СИРИЯ, ЛИБИЯ, УКРАЙНА , ВЕНЕЦУЕЛА И КЪДЕ ЛИ ОЩЕ НЕ НА КОЧМУНДЕЛИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ГЛАВНОТО ЗЛО НА ЗЕМЯТА ПРЯК СЛУГА НА ЛУЦИФЕР!

НО ТРЪМП СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО ЩОТО ОТ КОЧМУНДЕЛИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НАРЕДИХА НА УКРАЙНА ДА ГО ИЗОБЛИЧИ !!! ТРЪМП СКЛЮЧИ СДЕЛКА СЪС СЛУЖИТЕЛ НА ДЯВОЛА А ТЕЗИ СДЕЛКИ ВИНАГИ СВЪРШВАТ ЗЛЕ ЗА СКЛЮЧИЛИЯ ГИ!
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Продадохме въоръжение на всички камиларски франкции. Нека малко мир да има, да си починат. Да съберат обратно въоръжението, да го унищожат, за да продаваме пак.
8
5
 
6
 
! Отговори
САЩ и Англия преди 2 месеца
орезаха ЕС от суровините и нефта
Френската Тотал смучеше нефт основно от Либия и Ирак
Германските енергийни компани засисят изцяло от Руските концесий и доставки

това което остана от ЕС ще бъде напълно зависим от Англиски и Американски енергийни монополи а те ще ви вдигнат цените драстично
Алтернативата е Русия, но Путинова Русия не е СССР и ако потропате на вратата на Кремъл, ЕС ще стане нещо като република на Руската Империя

нищо добро не ви очаква в т.н. ЕС !
7
7
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ДОКАТО КОЧМУНДЕЛИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕ БЪДЕ ПОСТАВЕНА НА КОЛЕНЕ НЯМА ДА ИМА МИР НИТО В ЛИБИЯ НИТО В СИРИЯ НИТО ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА НИТО В УКРАЙНА И КЪДЕ ЛИ ОЩЕ НЕ ПО СВЕТА!!!

КОЧМУНДЕЛИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ГЛАВНОТО ЗЛО НА СВЕТА ПРЯК СЛУГА НА ЛУЦИФЕР!
6
5
 
10
 
! Отговори
Панаир на подлостта преди 2 месеца
Първо съсипват напълно страната (не бях фен на Кадафи, но той поне не допускаше враждуващите племена в Либия да се развилнеят) и ограбват скромно нейни 20-30 милиарда долара, които бяха поверени от глупост на западни банки. После кой ли не започва да доставя оръжие и да насъсква различни главорези там. И накрая всички виновници за касапницата призовават хрисимо за мир и любов в опустошената Либия. Егати пансиона за благородни девици. Отивам да повърна.
5
5
 
10
 
! Отговори
Я да видим сега преди 2 месеца
какво точно остана от т.н. ЕС

Германия - държава в която 25% от населението вече е цветнокожо. Само парите от наемите, който Американците платиха за 2019 са повече от Брутния Национален Продукт на Германия

Франция - станала известна като Френска Аранска Джамахирия е в по-мизерно положение и от Германия

за останалите т.н. държави от т.н. ЕС сметам че е безсмислено да говоря

та видите ли сега, събрали се смешниците на конференция и решили да подпомогнат една от многото камиларски банди ....
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Геополитически въпрос: Защо Запада руча бежанетата?!
3
4
 
3
 
! Отговори
И... преди 2 месеца
къде го търси това решение?
Под масата?