Гняв в Германия, АзГ подкрепиха политик в Тюрингия

Томас Кемерих бе избран за премиер с помощта на гласовете на АзГ
6 фев 2020 14:19,
39
Гняв в Германия, АзГ подкрепиха политик в Тюрингия
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е "непростимо" това, че политик в провинция Тюрингия си е позволил да си послужи с гласовете на крайнодесните депутати, за да бъде избран за министър-председател, и призова за нови избори, предава AFP.

По-рано изненадващо Томас Кемерих от "Партията на свободните демократи" (ПСД) беше избран за министър-председател с помощта на депутати от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия", което наруши обещанието на основните партии в страната по никакъв начин да не си сътрудничат с тях, пише "Фокус".

Това което се случи в Тюрингия е "непростимо и затова резултатите трябва да бъдат преразгледани", заяви Меркел на пресконференция, като описа случая като "лош ден за демокрацията".

Вчера малката германска провинция Тюрингия премина червена линия в германската политика, след като кандидат за регионален премиер беше избран с помощта на гласове от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" за първи път.

Томас Кемерих, политик от икономически либералната Свободна демократическа партия (СДП), беше избран за регионален премиер, след като депутатите от АзГ го подкрепиха. В резултат Кемерих победи действащия премиер Бодо Рамелоу от Лявата партия с 45 срещу 44 гласа.

"Това е първият път в историята на съвременна Германия, когато регионален премиер, бива избран с гласове на АзГ", заяви политологът Андре Бродок пред телевизионния оператор MDR.

Тъй като гласуването беше тайно, Кемерих трябва да е получил и подкрепа от депутатите от ХДС, както и от своите съпартийци от СДП. ХДС на канцлера Ангела Меркел незабавно призова за нови регионални избори като изход от кризата, призив, подкрепен и от други основни партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Танте,ни спря южен поток,на дневен етурски,за да бъде германска диктатурата върху газа.И всичко товас подкрепа от кравария.Създателят вижда отгоре-разпределя.Ще и напиша името за здраве в църква и то ще се нареди .Инак няма спасение.
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко, че убиха Осама и Ал Багдади. Иначе Меркел щеше да ги цани за местни премиери и да горещо да подкрепи кандидатурите им.Запада вече не може да бъде спасен.
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гостите на Меркел са гневни, че не са избрали имам за премиер.
14
1
 
43
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
Значи ако не спечелим изборите какво следва - канцлера Ангела Меркел незабавно призова за нови регионални избори.Те това е димукрация, избори докато спечели правилният кандидат.
13
0
 
42
 
! Отговори
L. преди 4 години
Нещо не схващам - демократът Меркел призовава да се анулират и преразгледат изборни резултати?! И то не защото са фалшифицирани, а защото са в резултат на определени гласоподаватели. Нещо гнило вече има в Германия.
12
1
 
26
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Това е стила не либералите навсякъде по света. Когато не им харесват резултатите от изборите ги обявяват за не легитимни. Какво означава криза? Да не би да са фалшифицирали бюлетини или броене? Не, просто са го избрали с гласовете на партия която се смята за не легитимна? Това е абсурда на абсурдите, а тези партии се окопават в Германия понеже новодошлите гласуват за тях с огромно мнозинство, точно както демократите в САЩ правят в Калифорния...
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Едина ти имаш ли нещо общо?
10
0
 
23
 
! Отговори
. преди 4 години
Лицемерие, лицемерие и пак лицемерие! Дните на тази държава са преброени.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както не е УрСула, така не е и РамелоУ. Безобразие е да нямате източници на информация, можещи да четат поне на немски.
8
0
 
31
 
! Отговори
Един преди 4 години
В действаща демокрация, за каквато се имат, има само един въпрос, който трябва да бъде зададен: Законен ли е изборът? Ако е законен, няма причина за нови избори. Насрочване на нови избори, само защото не харесват резултата от тези, е тоно срещу каквото скачаха при изборите в Истанбул например. Същите тези. Ако това е работеща демокрация, то не искам да имам нищо общо с демокрацията.
7
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом извратената бабичка която се целува с гурелясали арабски клошари казва че нещо е лошо значи най-вероятно то е нещо много хубаво.
6
22
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
По принцип няма държава, която да е по- бедна от нас. С евро, без евро, ние пак сме най- бедните в ЕС.Меркел каза, че това и е последния мандат, а *** се "окопава" във властта до живот!
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свиквай бабо!
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъртата да свиква тя ги докара лошото е, че сега всички ще и сърбат попарата.
3
1
 
28
 
! Отговори
мак преди 4 години
Явно в случая гласуват по предпочитания, а не по партийна линия. А че не й изнася на меркел, на кого му пука. Както и на нея не й пукаше, че еднолично сътвори патаклама в Европа.
2
1
 
22
 
! Отговори
komitataе в политика преди 4 години
Германия повлече Европа и затъва и то с помоща Меркел , само ред ще я върне към това което е била преди 20 години.КТова вдига рейтинга на крайнодесните и е близко когато ще вземат власта ////
1
1
 
32
 
! Отговори
DIKTATORKATA преди 4 години
ТЪЗ ЕСМЕНЯЕМА ДИКТАТОРКА КО СЕ ПЪНЕ?ФАШИФИЦИРА ИЗБОРИТЕ НАД 10 ГОДИНИ И ВСЕ СИ КРАСТОСВА РЪЧИЧКИТЕ В МАСОНСКИ ПИРАМИДИ.МНОГО НАГЛА ПРЕДАТЕЛКА ЕЙ.